هاموند در گفتوگو با بیبیسی:
قضاوت انگلیس در مورد ایران بر پایه اقداماتش در قبال اسرائیل خواهد بود!
وزیر خارجه انگلیس در گفتوگو با بیبیسی با این ادعا که ایران دیگر برای اسرائیل خطری ندارد اظهار داشت: قضاوت در مورد ایران بر پایه اقدامات این کشور در قبال اسرائیل خواهد بود!
به گزارش فارس، فیلیپ هاموند که در سفری 2 روزه در تهران به سر میبرد در مصاحبه با رادیو 4 بیبیسی گفت که ما نسبت به خطاهای ایران کور و چشمبسته نیستیم.
هاموند روز دوشنبه در گفتوگو با رادیو 4 بیبیسی گفت: بریتانیا باید در روابطش با ایران محتاط باشد.
بر اساس این گزارش وزیر خارجه انگلیس بعد از بازگشایی سفارت بریتانیا در تهران گفت «باید با احتیاط با ایران گام برداریم. میراث عمیقی از عدم اعتماد میان دو سو وجود دارد و عرصههای مهمی هستند که سیاستهایمان تفاوتهای اساسی دارد.»
هاموند خاطرنشان کرد: عدم اعتماد بین طرفین «به معنای صحبت نکردن نیست؛ باید جاهایی که دید مشابهی داریم مانند مسئله داعش، با هم صحبت کنیم و با همکاری در این مسایل این امکان فراهم میشود که در مسایلی که با هم توافق نداریم به فهم مشترک و معقولی برسیم.
وی در ادامه گفت: هر دو کشور برای مبارزه با داعش همکاری میکنند اما در مسئله حقوق بشر با یکدیگر تفاوت دارند.
هاموند افزود: اگر با ایرانیها صحبت نکنیم، قادر نخواهیم بود در توسعه سیاست ایران تاثیرگذار باشیم.»
وی در این گفتوگوی رادیویی تصریح کرد: میتوانیم روابطی صمیمی با ایران داشته باشیم؛ ایران کشور مهمی در منطقه است. هرچند تاریخ ناخوشایندی از روابط داریم اما بعد از چند سال و بعد از توافق این روابط درحال بهتر شدن است و اکنون باید به فاز بعدی وارد شویم؛ باید وارد گفتوگوی دو طرفه بشویم.
هاموند با این ادعا که موضع ایران نسبت به اسرائیل اندکی تغییر کرده است گفت: ایران را براساس اقداماتش در قبال اسرائیل قضاوت میکنیم.
ایران دیگر تهدیدی برای اسرائیل نیست!
وی به رادیو بیبیسی گفت: «آنچه در مورد ایران اهمیت دارد رفتار ایران در قبال بازیگران منطقه چه اسرائیل و چه دیگر کشورهاست که معلوم میشود که ایران دیگر تهدیدی برای آنها نیست.»
هاموند در ادامه گفتوگو تصریح کرد: انگلیس برای تاثیرگذار بودن در منطقه باید با ایران که بازیگر بزرگی در منطقه خاورمیانه است، همکاری کند.
اهداف تجاری انگلیس از بازگشایی سفارت در تهران
یک پایگاه خبری نیز با اشاره به بازگشایی سفارت انگلیس در تهران نوشت: یک گروه تجاری کوچک در این مراسم حضور داشتند؛ ایران منابع عظیم نفتی دارد و کالاهای انگلیسی میتواند وارد بازار ایران شود.
پایگاه خبری سیتی، طی گزارشی با اشاره به مراسم بازگشایی سفارت انگلیس در ایران و حضور هاموند نوشت : یک گروه کوچک از رهبران تجاری نیز با امید به مذاکره در زمینه فرصتهای آتی تجاری با ایران در مراسم بازگشایی سفارت انگلیس در تهران حضور داشتند. ایران ذخایر نفتی عظیمی دارد و برندهای انگلیس بار دیگر میتوانند به بازار ایران وارد شوند.
بر اساس این گزارش نمایندگانی از شرکت «رویال داچ شل» و شرکت خدمات معدنکاوی «آمنس فاستر ویلر» در میان گروه تجاری حضور داشتند.
در ادامه این گزارش آمده است: بازگشایی سفارت انگلیس در تهران نشاندهنده تمایل دو کشور در همکاری برای پیروی از توافق هستهای است.
هاموند در مراسم یکشنبه گفته بود: «اشتیاق عظیمی» در میان تجار انگلیسی برای سرمایهگذاری در ایران وجود دارد.
مقامات غربی که پس از توافق به ایران آمدند
گفتنی است روز یکشنبه سفارت انگلیس در تهران و سفارت ایران در لندن پس از 4 سال بازگشایی شد و قرار است تا سفارتخانهها در سطح کاردار به فعالیت خود ادامه دهند. فیلیپ هاموند وزیر امور خارجه انگلیس برای حضور در این مراسم به تهران سفر کرد و بلافاصله با بیژن زنگنه وزیر نفت و ولیالله سیف رئیسکل بانک مرکزی دیدار کرد.
فارغ از مقاصد سیاسی انگلیس، از بازگشایی سفارت در ایران که به شدت نسبت به آن تمایل دارد و آن را میتوان در لابهلای سخنان هاموند به وضوح دید، روی دیگر سکه تمایل روباه پیر برای از سرگیری روابط تجاری با ایران است.
به فاصله اندکی پس از اعلام جمعبندی مذاکرات هستهای، آلمان نخستین کشوری بود که نتوانست عطش خود برای بازگشت به ایران را پنهان کند و مقامات اقتصادی این کشور بلافاصله به تهران سفر کردند. لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه که به پلیس بد مذاکرات معروف است و سابقه نه چندان خوشایندی در خاطره ایرانیها دارد، دیگر مقام اروپایی بود که نتوانست از سفر به ایران خودداری کند.
وزیر خارجه انگلیس که اندکی صبر به خرج داده و دیرتر از دیگران به ایران سفر کرده است، نیز نتوانست با ملاقات با مقامات اقتصادی نیت خود را پنهان کند. هرچند این مقامات اروپایی علنا هم از روابط تجاری با ایران میگویند، اما با توجه به رفتار چند سال گذشته این کشورها در تحریم و خروج از ایران، این اشتیاق گویای خسارت بیشتر این کشورهاست تا ایران.