موفقیت دانشمندان جوان ایرانی در آمادهسازی کشت انبوه برنج هستهای
دانشمندان جوان ایرانی پس از سالها تلاش موفق شدند برنج هستهای را برای کشت انبوه آماده کنند.
رشت- خبرنگار کیهان:
سرپرست پژوهشکده هستهای پژوهشگاه علوم و فنون هستهای ایران در حاشیه بازدید جمعی از محققان و پژوهشگران این مرکز علمی از موسسه تحقیقات برنج کشور در رشت اظهار کرد: دانشمندان پژوهشکده هستهای پژوهشگاه علوم و فنون هستهای ایران و موسسه تحقیقات برنج کشور پس از 7 سال تلاش موفق شدند برنج هستهای را برای کشت انبوه آماده کنند. ابراهیم مقیسه با اشاره به اینکه هنوز برای این رقم جدید برنج نامی انتخاب نشده گفت: محققان ایرانی برنج هستهای را با روش پرتوتابی با اشعه گاما تولید کردهاند. وی در ادامه با بیان اینکه قرار است این رقم جدید برنج از سال 96 کشت انبوه شود افزود: در حال حاضر برنج هستهای به صورت آزمایشی در 3 استان گیلان، مازندران و فارس کشت شده است. مقیسه تصریح کرد: مقاومت در برابر خشکسالی، آب شور، باد و باران، خوشعطری، زودرسی و قد کوتاه نسبت به رقمهای بومی هاشمی و طارم از ویژگیهای رقم برنج هستهای است. گفتنی است میزان تولید شلتوک برنج هستهای در هر هکتار حدود 6 تن بوده در حالی که این مقدار برای رقمهای بومی نظیر هاشمی 3/5 تن است.