kayhan.ir

کد خبر: ۵۲۰۷
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۲:۳۰

تهدیدهای اوباما و کری بوی آشتی با ایران نمی‌دهد (خبر ویژه)

«مواضعی که رئيس‌جمهور و وزیر خارجه آمریکا اتخاذ می‌کنند حاکی از آن است که آنها دنبال آشتی و توافق با ایران نیستند.»
«مواضعی که رئيس‌جمهور و وزیر خارجه آمریکا اتخاذ می‌کنند حاکی از آن است که آنها دنبال آشتی و توافق با  ایران نیستند.»
نشریه آنتی گریک ضمن انتشار این تحلیل نوشت: اظهارات اوباما و کری، خوش‌بینی درباره علاقه آنان به توافق و آشتی با ایران را دشوار می‌سازد. بهترین کار این است که دولت اوباما خاورمیانه را ترک کند و تمام کمک‌های نظامی و اقتصادی‌اش را با خود ببرد. دولت ایالات متحده نمی‌تواند در این منطقه کارها را به دقت سامان دهد به ویژه وقتی که میانجی صادق و بی‌طرفی نیست. آمریکا تمام و کمال در اردوگاه اسرائیل علیه فلسطینی‌ها قرار دارد؛ فلسطینی‌هایی که نباید فراموش کنیم خانه و کاشانه آنها اشغال شده و اشغالگر نیستند.
این نشریه آلمانی زبان می‌افزاید: در شرایط آشفته خاورمیانه آدمی مایل است نشانه‌هایی از حمایت بی‌قید و شرط آمریکا از نزدیکی مجدد به ایران انتظار داشته باشد اما این نشانه‌ها را نمی‌بینیم. دولت ایالات متحده آمریکا همراه با دیگر اعضای دائم شورای امنیت و آلمان به یک قرارداد موقت با ایران دست یافت که هدفش نشان دادن ماهیت صلح‌آمیز تاسیسات اتمی جمهوری اسلامی است. به طور طبیعی می‌دانستیم که نیات ایران صلح‌آمیز است. ایران عضو پیمان جلوگیری از گسترش سلاح‌های اتمی است و به طور منظم از سوی آژانس بین‌المللی انرژي اتمی بازرسی می‌شود و بازرسی‌ها نشان داده ایران بخشی از اورانیوم خود را به مصرف تولید سلاح نمی‌رساند. از این گذشته سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا می‌گویند ایران تصمیم نگرفته سلاح اتمی تولید کند و اینکه رهبرش آیت‌الله خامنه‌ای مدتها پیش سلاح‌های کشتار جمعی را حرام اعلام کرده است.
با قرارداد موقت که قرار است دوره انتقالی برای رسیدن به یک قرارداد دائمی باشد، ایران اقدام‌های اضافی انجام خواهد داد تا دنیا را قانع کند که از اورانیوم تنها به شکلی استفاده می‌کند که برای تولید سلاح مناسب نیست اما می‌تواند در خدمت تولید انرژی و اهداف پزشکی باشد.
آنتی کریک تصریح می‌کند: در این باره باید همه انسان‌های صلح‌دوست خوشحال باشند. بنابراین چرا اوباما و کری حرف‌هایی می‌زنند که ما را در مورد صداقت‌ آنها برای دستیابی به راه‌حل دیپلماتیک به تردید می‌اندازد؟ برای نمونه کری اخیراً گفت «گزینه نظامی که در اختیار ایالات متحده آمریکاست، آماده است آن چیزی را انجام بدهد که اگر لازم باشد انجام خواهیم داد.» با تهدید به جنگ مشکل بتوان روحیه صلح‌خواهی را نشان داد. همچنین کری مکرراً می‌گوید توافق، ایران را متعهد می‌کند تأسیسات هسته‌ای خود را «برچیند» این  اظهارات مقامات ایرانی را ناراحت می‌کند و به قول حسن روحانی «ادبیات شدید و غلیظ آمریکا ممکن است موانع جدیدی در راه رسیدن به یک توافق هسته‌ای گسترده ایجاد کند.»
آنتی گریک در ادامه نوشت: آیا دولت آمریکا قاعده بازی را برهم می‌زند؟ پیمان ان.پی.تی اعضا را منع نمی‌کند که اورانیوم را برای تحصیل انرژي و استفاده در خدمت اهداف پزشکی غنی‌سازی کنند. «صحبت از برچیدن در دولت اوباما در هر صورت واقعیت جدیدی ایجاد کرده است؛ رسانه‌های خبری آمریکا این فکر را پذیرفته‌اند که ایران دست کم برخی از اجزای برنامه اتمی خود را باید برچیند تا ثابت کند دنبال سلاح اتمی نیست. به این ترتیب فریب‌کاری کری ممکن است فرصت توافق سیاسی را به خطر بیاندازد.
آنتی گریک در پایان نوشت: خود اوباما به دیوید رمنیک از مجله نیویورکر گفت، امکان توافق دائمی با ایران کمتر از پنجاه درصد است که بدتر از پیش‌بینی وی در اواخر سال گذشته است. رئيس جمهور اوباما در حالی که به یاد آمریکایی‌ها آورد که این ایالات متحده بود که در سال 1953 دولت دمکراتیک ایران را سرنگون کرد از اسرائیل و عربستان سعودی خواست توجه خود را معطوف اتحاد علیه ایران کنند. این حرف کسی نیست که صلح و آشتی می‌خواهد.