کد خبر: ۵۲۰۴۸
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۸
سخنگوی شورای نگهبان:

فضاسازی‌ها تاثیری در بررسی صلاحیت کاندیداها نخواهد داشت

سخنگوی شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان در بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخاباتی تحت فضاسازی هیچ کسی قرار نمی‌گیرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، نجات‌الله ابراهیمیان سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری خود با خبرنگاران در رابطه با انتخابات الکترونیک، گفت: در این مورد تغییر قابل توجهی در اموری که شورای نگهبان باید در مورد آن اظهارنظر کند، رخ نداده است. در جلسه مشترکی که شورای نگهبان با وزیر کشور در این رابطه برگزار کرد، قرار شد که وزارت کشور بخش‌هایی از کار را به ما اعلام کند، ما منتظریم که این برنامه‌ها از سوی این وزارتخانه به شورای نگهبان اعلام شود.
 وی ادامه داد: بخش‌هایی از کار که فنی و سخت‌افزاری است، از سوی وزارت کشور در جریان و پیگیری است و هرکدام از آنها براساس مقررات قانونی انجام می‌شوند، توافقاتی که میان شورای نگهبان و این وزارتخانه صورت گرفته، مانع از این نیست که در موانع قانونی شورای نگهبان نظر خود را در مورد صحت و امنیت فرآیندهای برگزیده شده اعلام کند و در پایان ما در هرکدام از مراحل نظرمان را اعلام خواهیم کرد.
 وی افزود: البته با توجه به تکلیف قانون در جهت استفاده از فناوری‌های نوین در فرآیند انتخابات، این مهم باید صورت بگیرد، اما باید گفت که هنوز زمینه فراهم نیست و مشکلات نظارتی، اجرایی و قانونی وجود دارد.
 سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به بحث انتخاب اعضای هیئت‌های نظارت بر انتخابات در استان‌ها گفت: هیئت‌های نظارت در انتخابات انتخاب شدند و مشغول تعیین اعضای مربوط در حوزه‌های انتخاباتی هستند.  
 ابراهیمیان در بخش دیگری از نشست خبری خود با اصحاب رسانه، در مورد بررسی مجدد طرح استانی شدن انتخابات در کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی و حضور نماینده شورای نگهبان در جلسه این کمیسیون گفت: جلساتی که بعد از مخالفت شورای نگهبان با مصوبات تهیه می‌شود، نماینده شورای نگهبان برای تعیین مواضع شورای نگهبان در مجلس شورای اسلامی حضور پیدا می‌کند.
وی تاکید کرد: ایرادات طرح استانی شدن انتخابات، ایرادات مهمی بود و با تغییرات ساده حل و فصل نخواهد شد.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی در مورد سخنان اخیر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام مبنی بر اینکه شورای نگهبان و نیروهای امنیتی می‌خواستند از برگزاری انتخابات سالم در سال 92 جلوگیری کنند، گفت: من راجع به شخصی که از سوی رهبر معظم انقلاب منصوب شده است صحبت نمی‌کنم ولی صرف‌نظر از این اظهارات، هر زمان که به انتخابات نزدیک می‌شویم شاهد ابراز این گونه مواضع می‌شویم، اما همه ما که در نظام جمهوری اسلامی ایران مسئولیت داریم، باید گفت که جزء پیکره نظام هستند.
ابراهیمیان ادامه داد: هرکسی ادعا می‌کند باید دلیل و سند بیاورد. نمی‌شود بگوییم که ما دستگاه قضایی را قبول نداریم و آنها نمی‌توانند رسیدگی کنند، پس ما چطور داخل نظام هستیم و در آن مسئولیت و نقش داریم، به نظر می‌رسد که این گونه اقدامات در فرآیند انتخابات بسیاری از مواقع مصداق اعمال مجرمانه است و البته باید گفت شروع به جرم نیز تلقی می‌شود.
 عضو حقوقدان شورای نگهبان تصریح کرد: اگر کسی در حکومت نقش دارد و خود را شریک اقدامات مقامات عمومی می‌داند و به عنوان جرم به مسئله‌ای برخورد کند باید به دستگاه قضا اعلام کند. دستگاه قضا نیز در صورتی که جرم به آن اعلام شود، صحت و سقم آن را بررسی می‌کند و در نتیجه برخورد قانونی مناسبی را با جرم یا مفتری یا کسی که افترا زده انجام خواهد داد.
 عضو حقوقدان شورای نگهبان با اشاره به هزینه‌کرد کاندیداهای انتخاباتی در انتخابات گفت: هزینه‌کرد در مورد انتخابات یا دوره قبل از شروع فعالیت انتخاباتی به صورت رسمی در صورت‌های مختلف قابل تصور است، اگر کسی از منابع نامشروع استفاده کند و این مهم نیز ثابت شود، ابزار نظارتی شورای نگهبان براساس اختیاری که دارند، امکان برخورد با چنین رفتارهایی را خواهند داشت.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر برخی اختلاف‌نظرها در مورد ضرورت یا عدم ضرورت بررسی توافق هسته‌ای ایران و غرب (برجام) در مجلس اظهار داشت: کار ما بعد از تصویب یک طرح یا یک لایحه در مجلس شورای اسلامی آغاز می‌شود، لذا به قبل از آن کاری نداریم.
 وی افزود: در رابطه با برجام شورای نگهبان هیچ موضع رسمی و غیر رسمی ندارد چرا که هنوز مصوبه‌ای به شورای نگهبان نیامده است و اگر در قالب کلی تفسیر قانون اساسی از ما سوال شود، ما موظف هستیم که تفسیر خود را ارائه دهیم.
 ابراهیمیان ادامه داد: به عنوان یک حقوقدان و نه سخنگوی شورای نگهبان درباره این که برجام در مجلس تصویب شود یا خیر معتقدم امر دایر بر این عرصه برجام را یک  قرارداد بین‌المللی بدانیم یا خیر؟ اگر آن را یک قرارداد بین‌المللی بدانیم دولت مکلف است آن را در قالب یک لایحه به مجلس ارائه دهد، مجلس تصویب کند و سپس شورای نگهبان نیز نظر دهد.
 وی خاطر‌نشان کرد: اگر برجام را یک قرارداد بین‌المللی ندانیم باز این‌گونه نیست نقش مجلس را کمرنگ بدانیم چرا که مجلس مصوباتی از جمله الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته‌ای دولت ایران دارد که خطوط قرمز را تعیین کرده و این اختیار را دارد که بر اساس مصوبات خود هر مورد خاص را بررسی کند و از نظر حقوقی راه‌حل روشن و مشخص است و تا اندازه زیادی به این صنعت بستگی دارد.