یک سم کشنده در سماور و کتری!
این هشدار را جدی بگیرید که برای دم کردن چای آب سرد شده کتری را دوباره نجوشانید.
بارها اتفاق میافتد که برای درست کردن چای آب کتری را پس از جوش آمدن خاموش کنید و پس از مدتی فراموش خواهید کرد که از آن استفاده کنید و مجدد مجبور به جوشاندن آن هستید.
باید این هشدار را جدی بگیرید که برای دفعه بعد از انجام این کار صرف نظر کنید چرا که آب مجدد جوشیده شده تبدیل به مواد خطرناکی میشود که سلامتی را تهدید میکند. باید گفت که با این کار ترکیبات خطرناکی مانند آرسنیک، نیترات و فلورید در آب جوش انباشته میشود.
نمک کلسیم نیز از جمله ترکیباتی است که با این کار در آب انباشته شده و ایجاد سنگ کیسه صفرا میکند و در صورت مصرف بیش از حد این آب بروز سنگهای کلیوی را نیز به همراه خواهند داشت.
شاید از خود بپرسید چگونه این مواد روی بدن ما اثر میگذارد؟ واقعیت این است که نیترات یک ماده سمی است، زمانی که این ماده موجود در آب در معرض حرارت بالا قرار میگیرد، ترکیبات آن کاملا تغییر یافته و به نیتروسامین تبدیل میشود. این ماده به شدت سرطانزاست.
آرسنیک نیز یک ماده مسموم کننده است که مصرف طولانی مدت آبهای دوباره جوشیده باعث بروز مشکلات جدی برای بدن چون سرطان، بیماریهای قلبی، مشکلات عصبی و حتی ناباروری میشود.
جذب فلوراید بالا نیز باعث ایجاد مشکلات عصبی میشود که این اتفاق در کودکان منجر به تاخیر شناختی میگردد.
برای آنکه از این مشکلات در امان بمانید تنها کافی است باقیمانده آب جوشیده کتری و سماور خود را دور بریزید.