طولانی شدن جنگ و تجزیه سوریه بهترین گزینه برای اسرائیل بود (خبر ویژه)
پژوهشگران مرکز مطالعات امنیت رژیم صهیونیستی چهار سناریوی احتمالی را درباره آینده تحولات سوریه و بازتاب آن بر این رژيم ترسیم کرده و تقسیم کشور سوریه و طولانی شدن جنگ در این کشور را بهترین وضعیت برای این رژيم دانستند.
پژوهشگران مرکز مطالعات امنیت رژیم صهیونیستی چهار سناریوی احتمالی را درباره آینده تحولات سوریه و بازتاب آن بر این رژيم ترسیم کرده و تقسیم کشور سوریه و طولانی شدن جنگ در این کشور را بهترین وضعیت برای این رژيم دانستند.
به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، تقسیم کشور سوریه و طولانی شدن روند جنگ در این کشور بهترین وضعیت ممکن برای حفظ امنیت رژیم اسرائیل به شمار میآید. این نتیجهای است که پژوهشگران مرکز مطالعات امنیت رژیم اسرائيل در قالب چهار سناریو در مورد آینده سوریه و بازتابهای آن بر این رژیم به آن رسیدهاند.
مرکز مطالعات امنیت رژیم اسرائيل در تلآویو در گزارش راهبردی سالانه خود برای سال جاری میلادی، بخش مهمی را به جنگ و بحران کنونی در سوریه و چهار سناریوهای احتمالی در این زمینه اختصاص داده است. این مرکز چهار سناریوی احتمالی خود در خصوص سوریه را به شرح زیر اعلام کرده است.
نخست؛ سناریوی سومالی، یعنی تداوم جنگی پایدار در سوریه، تا جائی که هرج و مرج و بیثباتی در این کشور حاکم شده و وضعیت آن بیشتر شبیه به اوضاع دولتهای شکستخورده شود. دوم؛ «سایکس پیکو»، سوریه جدید. یعنی تقسیم سوریه به کشورهای کوچک شامل علویان در منطقه ساحل دمشق، اهل سنت در شمال و بخشی از جنوب و شرق این کشور و کردستان در شمال شرقی سوریه. سوم؛ پیروزی نظام سوریه که این پیروزی پس از تداوم جنگ طی چندین سال محقق خواهد شد. چهارم؛ پیروزی گروههای شورشی که پس از یک جنگ فرسایشی در سالهای آینده تحقق مییابد.
به گزارش روزنامه الاخبار این مطالعه پژوهشی خاطرنشان میکند: هر یک از این چهار سناریو، پیامدهایی را متوجه رژیم اسرائیل و منافع و امنیت این رژیم خواهد کرد؛ با وجود اینکه شاید همه این پیامدها منفی نباشد. درباره پیامدهای سناریوی سومالی، حتی اگر طبق این سناریو قدرت سوریه به عنوان یک کشور را به طور کلی برای مقابله با رژيم اسرائيل از بین ببرد، گمان میرود که روند تهدیدات علیه رژیم اسرائيل به ویژه از سوی گروههای افراطی افزایش یابد. با این حال، حضور نیروهای خارجی در سوریه و ورود سلاحهای غیرمتعارف به این کشور، روندی رو به رشد به خود خواهد گرفت. اما در خصوص پیامدهای سناریوی «سایکس پیکو» و تقسیم سوریه به منظور پایان دادن به جنگ، برآورد شده است که تقسیم سوریه به چند کشور کوچک به سود اسرائيل خواهد بود چرا که در این صورت آنها به عنوان کشورهایی ضعیف، توان رویارویی و تهدید این رژيم را نخواهند داشت.
مرکز مطالعات امنیت رژیم صهیونیستی در خصوص پیامدهای سناریوی سوم معتقد است «اگر نظام سوریه پس از جنگ پیروز میدان شود این بدان معنا است که حکومت سوریه به طور ضعیف به حیات خود ادامه میدهد، در نتیجه به طور مستقیم تهدیدی هم متوجه رژیم اسرائيل نخواهد کرد و همچنین احتمال سرازیر شدن سلاحهای غیرمتعارف به سوی گروههای تندرو کاهش مییابد. اما در همین حال، سناریوی پیروزی نظام سوریه، تهدید دیگری متوجه رژیم اسرائيل خواهد کرد، چون این پیروزی به نوعی پیروزی «محور مقاومت» است که ارتباط بیشتر نظام سوریه با ایران و حزبالله را در پی دارد؛ ارتباطی که چه بسا قویتر از پیش از جنگ سوریه باشد.
اما پیامدهای سناریوی پایانی یعنی فرضیه پیروزی مخالفان، بر این اساس در سوریه حکومت ضعیفی روی کار میآید که توانایی هیچگونه تهدیدی اعم از نظامی یا سیاسی علیه رژیم اسرائيل را ندارد اما ممکن است حکومت جدید به گروههای تروریستی اجازه دهد در خاک سوریه فعالیت کنند؛ به خصوص اینکه شاید این حکومت اسلامگرا باشد و گروههای سلفی در آن نفوذ داشته باشند.»