kayhan.ir

کد خبر: ۴۹۶۷۲
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۰۰:۵۰
معاون فرهنگی قوه قضائیه:

انقلاب فرهنگی در آموزش و پرورش و صدا و سیما یک ضرورت است

معاون فرهنگی قوه قضائیه گفت: باید یک انقلاب فرهنگی در جامعه ایجاد شود، البته نه در روبناها؛ بلکه باید نهادهای فرهنگی از نظام تربیتی آغاز کنند و کارهای زیربنایی صورت پذیرد و نیازمند یک انقلاب تربیتی در نظام آموزش و پرورش و صدا و سیما هستیم.

حجت‌الاسلام هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضائیه در گفت‌وگو با فارس در رابطه با موضوع فرهنگ در کل جامعه و اقدامات فرهنگی در جمهوری اسلامی ایران گفت: در کلیت بحث فرهنگی، داوری کردن مشکل و از سوی دیگر انجام کار فرهنگی نیز سخت است و برای داوری باید خود را تا حدی جای مسئولان فرهنگی بگذاریم و خیلی بی‌انصافی نکنیم.
وی گفت: در هنگام داوری باید محذورات آنها از نظر کمبود امکانات را در نظر بگیریم ولی در عین حال نظام ما جمهوری اسلامی است یعنی اسلام باید حرف اول را بزند و دستگاه‌های فرهنگی در درجه اول اسلامی باشند.
معاون فرهنگی قوه قضائیه افزود: هر مسئولی در حوزه فرهنگ باید از خود بپرسد که برای اسلامیت کار خود چه کرده است؟ یعنی مسئول یک نشریه، یک سینما یا یک رسانه دیگر باید این سوال را از خود بپرسد. صادقی خاطرنشان کرد: خطاب من شخص خاص یا نهاد خاص فرهنگی نیست بلکه خود را نیز مخاطب قرار می‌دهم و باید از خود بپرسم که برای اسلامی‌سازی و ارتقاء وضعیت فرهنگی جامعه به سمت اسلامی شدن چه کرده‌ایم؟
وی تصریح کرد: یک وقت می‌بینیم توسعه فرهنگی یافته‌ایم که در اینجا مقصودمان افزایش شمار صندلی‌های سینماست که این فهم کمی از توسعه غالباً در مفاهیم توسعه‌ای مدنظر قرار می‌گیرد. برای مثال می‌‌گویند تعداد سالن‌های تئاتر چنین و چنان شده‌اند یا تعداد فرهنگسراها افزایش یافته است پس فرهنگ توسعه‌یافته است.
معاون فرهنگی قوه قضائیه تاکید کرد: این نگاه، نگاهی کاملاً سکولار و مخالف روح مذهب است و در حقیقت این نوع توسعه فرهنگی نیست ولی می‌تواند ضدفرهنگی باشد چرا که باید دید درون مایه این‌گونه توسعه کمی چیست و به چه سمت و سویی می‌رود و ارزش‌های تبلیغ شده در آن چیست.
وی گفت: ما با شبیخون فرهنگی مواجهیم و هر مسئولی باید با خود این سوال را مطرح کند که برای مقابله با تهاجم فرهنگی یا برای مصونیت‌سازی فرهنگی چه کرده است.
صادقی افزود: برای مثال اینکه این تعداد فیلم سینمایی، کنسرت موسیقی و نظایر اینها افزایش یافته است باید دید که اینها در مسیر درست بوده‌اند یا خیر و این سوال باید به درستی تحلیل و ارزیابی شود که اگر در مسیر فرار از معنویت باشد، فاصله گرفتن از ارزشها بوده و اقدامی ضدفرهنگی است؛ بنابراین در مرحله اول باید معیار ارزش‌گذاری و سنجش را درست کنیم و سپس عملکردها را بسنجیم.
وی تصریح کرد: ما در حوزه فرهنگ به کارهای واقعاً فرهنگی که ارزش‌ها را ایجاد می‌کند، تربیت ایجاد می‌کند و تاثیر عمیق فرهنگی می‌گذارد به اندازه کافی بها نداده‌ایم و بدون تعارف پس از انقلاب نسل‌های بعدی را درست تربیت نکرده‌ایم که اینجا خطاب من همه دستگاه‌ها از آموزش و پرورش گرفته تا دانشگاه‌ها، رسانه‌ها و سایر دستگاه‌های فرهنگ‌ساز هستند.