جشنوارههایی که بیشتر بیتالمال را هدر میدهند(اخبار ادبی و هنری)
غالب جشنوارههای سینمایی هم مخاطب عمومی بسیار کمی دارند و در واقع محافلی دورهمی هستند برای گذراندن عمر و ارتزاق افرادی که شغل حرفه ای آنها برگزاری جشنواره شده است!
پایگاه خبری سراج با اشاره به جشنواره فیلم وحدت نوشته است: یک سال زمان مناسبی است تا خبرنگار حوزه فرهنگی باشید و بدانید چه بلبشویی در مدیریت متکثر و شترگاوپلنگ فرهنگی کشور حکم فرماست. تقریبا هفته ای نیست که خبری از یک جشنواره فرهنگی و فراخوان آن در رسانه ها منتشر نشود. جشنواره شهر، جشنواره شمسه، جشنواره مادر، جشنواره یاس، جشنواره کودک، جشنواره تلنگر، جشنواره قاب سرخ، جشنواره پلیس، جشنواره وحدت، جشنواره سما و...
در ادامه این گزارش آمده است: اگر بخواهید فهرستی از این جشنواره ها تهیه کنید باید وقت نسبتا زیادی صرف کنید تا فقط اسم این فستیوال های رنگارنگ فرهنگی را بنویسید، جشنواره هایی که اغلب قریب به اتفاق آنها از بیت المال مسلمین ارتزاق می کنند؛ هیئت داوران، آثار شرکت کننده، آثار برگزیده، آثار شایسته تقدیر و ... آنها یکسان است. در زمینه خروجی و تاثیر جشنواره های فرهنگی و هنری دولتی کشور نیز وقتی نگاه می کنیم چندان چیز خاصی نمی بینیم، کلیشهایترین و تکراری ترین پاسخ را می شنویم که هدف ما حمایت از آثار هنری مرتبط با موضوع جشنواره است. صرفنظر از آن که محتوای بیشتر آثاری که در این جشنواره ها شرکت می کنند هیچ ارتباطی با موضوع آن ندارد و به شکل عیانی شرکت داده شده اند که فقط ویترین خالی نباشد؛ این سوال مطرح می شود که بعد از این همه برگزاری جشنواره محتوای آثار فرهنگی ما دقیقا چه تفاوتی کرده است؟ برگزاری فله ای جشنواره حاصل نگاهی است که سعی دارد در کوتاه ترین زمان بیلان مدیریتی را پر و چندین صفحه گزارش را سیاه کند. نگاه های تنبل و زودبازده نسبت به فرهنگ آفت و آسیبی است که سال ها مدیران یک شبه فرهنگی شده را گریبانگیر شده و رها نمیکند. شایان ذکر است این جشنوارهها میتوانند بصورت جنبی در جشنواره فیلم فجر فیلمهای با مضمون موضوعات مورد اشاره را انتخاب نمایند.