بازار داغ کاسبی در تالارهای نمایش!(اخبار ادبی و هنری)
این روزها تجارت تالارهای نمایش، موضوعی است که با واکنش های شدیدی از طرف هنرمندان روبرو شده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سال 94 را سال تئاتر نامگذاری کرد اما مثل اینکه این نامگذاری چندان خوشایند نیست و شرایط تئاتر علاوه بر اینکه هیچ تغییری نکرده بلکه بدتر نیز شده است.طاهری مدیر سابق مرکز هنرهای نمایشی استعفایی جنجالی در واکنش به عملکرد مرادخانی داده بود. او در بند ششم استعفای پرکنایه خود به یک سیاست مرادخانی اعتراضی جدی کرده بود او معترض بود به «بهای بیش از حّد دادن به سیاستهای اقتصادی هنر و تلاش در جهت درآمدزا کردن هنر به هر قیمتی.» این بند استعفای حسین طاهری شاید هشداری بود درباره تجارت سالن ها،روندی که این روزها معاونت هنری تحت عنوان اقتصاد هنر پیش گرفته است، و اهالی تئاتر به این نوع نگاه مدیریت معترضند.
علیرضا مهران، بازیگر تئاتر در خصوص تجارت سالنها گفت: ما مدام حرف از تئاتر خصوصی میزنیم اما وقتی در دل کار میرویم میبینیم که ضررهایش بیش از محاسنش است. وی تصریح کرد: سالنها به اسم تئاتر خصوصی بیزینس میکنند و مدیران مجموعهها برای درآمدزایی با گروههای نمایش خاصی قرارداد میبندند در واقع گروههایی که از لحاظ مالی و ارتباطات وضعیت خوبی با مدیران دارند راحتتر میتوانند در برخی سالنها اجرا کنند. این بازیگر با تأکید بر اینکه کیفیت آثار برای مدیران مجموعهها اهمیت ندارد بیان کرد: روزی همه آرزوی اجرا در تالار وحدت را داشتند اما حال جنبه تجارت بر کیفیت ارجحتر است.
رضا گوران، کارگردان تئاتر هم ضمن اشاره به روندی که سالنهای دولتی در پیش گرفتند اظهار داشت: سالنهای دولتی بودجه برای تولید و مرمت دارند و نباید از هنرمند هم پولی بگیرند، متأسفانه بودجه تئاتر به بودجه حمایتی تبدیل شده و این سیاست غلط موجب شده سالنها برای تأمین نیازهای مالیشان با هر قیمتی مخاطب جذب کنند.وی با اشاره به تالار وحدت بیان کرد: تالار وحدت محل تئاترهای فاخر است سؤال اصلی اینجاست چرا برخیها با پول سالن میگیرند؟
گوران خاطرنشان کرد: دولت هیچ برنامهای برای تئاتر ندارد مثل اینکه تئاتر برایشان مهم نیست.