سرپرست مرکز نوغانداری کشور خبر داد
تولید 800 تن پیله تر ابریشم بدون بار مالی برای دولت
سرپرست مرکز نوغانداری کشور گفت: امسال در مجموع 800 تن پیله تر ابریشم تولید میشود بدون اینکه برای دولت بار مالی داشته باشد.
علیاصغر داداشپور در گفتوگو با فارس درباره وضعیت تولید پیله کرم ابریشم اظهار کرد: با توجه به توزیع حدود 29 هزار جعبه تخم نوغان در بین نوغانداران سراسر کشور، پیشبینی میشود امسال در مجموع بالغ بر 800 تن پیله تر ابریشم تولید شود و از این میزان، حدود 135 تن نخ ابریشم به دست میآید.
وی ادامه داد: به دلیل نیاز و کشش بازار برای خرید پیله تر ابریشم، تولید این محصول هیچگونه بار مالی برای دولت نداشت.
سرپرست مرکز نوغانداری کشور افزود: بیش از 95 درصد پیله تر ابریشم تولید شده در سال جاری، توسط بخش غیردولتی با قیمت متوسط 200 هزار ریال از نوغانداران خریداری شده است.
داداشپور با بیان اینکه امسال قیمت تضمینی پیله تر ابریشم 15هزار و 100 تومان است ادامه داد: پیشبینی میشود تا اواخر هفته آینده، باقیمانده تولیدات پیله تر ابریشم در گیلان جمعآوری و خریداری شود.
سرپرست نوغانداری کشور با بیان اینکه نوغانداری از جمله مشاغلی است که مردم در سالهای گذشته از آن دست کشیده بودند، گفت: این شغل از مشاغل جانبی و مکمل در بخش کشاورزی محسوب می شود و مدت اشتغال آن در سال 45 روز است.
داداشپور به برخی از ویژگیهای این شغل اشاره کرد و گفت: نوغانداری سرمایهبر نیست ضمن اینکه بازگشت سرمایه آن سریع است.
وی با بیان اینکه مشارکت زنان در این شغل حداکثری است، بیان داشت: در اواخر دهه 70 بالغ بر پنج هزار تن پیله تر ابریشم در کشور تولید می شد که از آن به بعد با افول همراه شد.
سرپرست مرکز نوغانداری کشور با بیان اینکه ما به دنبال ترغیب مردم به کشاورزی و نوغانداری هستیم، اظهار داشت: در 10 سال گذشته در حوزه نوغانداری فرصتهای زیادی از دست رفته که با اصلاح مرکز نوغانداری و با توجه به ظرفیتهای موجود دنبال احیای آن هستیم.
داداشپور بیان داشت: برای احیای این صنعت احیای توتستانها به ویژه در اراضی شیبدار و حاشیه مزارع از برنامههای اولویتدار وزارت جهاد کشاورزی است.
وی افزود: افزایش قیمت تضمینی و نزدیک کردن قیمت تضمینی به قیمت توافقی و کنترل تعرفهها هم از راههایی است که میتوان این صنعت را احیا کرد.