داعش علیه آنکارا اعلان جنگ کرد
استقرار بیسابقه نیروهای ترکیه در مرزهای سوریه
همزمان با اعزام واحدهایی گسترده از ارتش ترکیه به سمت خطوط مرزی این کشور و سوریه، داعش به عناصر خود برای جنگ با آنکارا، اعلام آماده باش داد.
دیروز پس از نشست شورای امنیت ملی ترکیه، مقامات این کشور واحدهایی از ارتش را به همراه تجهیزات نظامی از جمله 30 تانک، به سمت مناطق مرزی با سوریه گسیل کردند. این نخستین بار است که آنکارا این حجم نیرو را به مناطق مرزی با سوریه اعزام میکند.
نیروهای ارتش ترکیه درمناطقی مستقر شدند که آن سوی مرزها در اشغال تروریستهای داعش است.
به گزارش ایسنا، همزمان با این نقل و انتقالات، فرماندهان داعش نیز به عناصر خود آرایش جنگی دادند و اقدام به مینگذاری و ایجاد تلههای انفجاری در معابر و گذرگاهها کردند.
مقامات آنکارا حتی اعلام کردهاند که احتمال داردنیروهای ترک با هدف «ایجاد مناطق امن» وارد خاک سوریه در شمال این کشور بشوند. «ابراهیم قالین» معاون رئیسجمهور ترکیه گفت: «اقدام های صورت گرفته در مناطق مرزی، به خاطر حمایت از مرزهای ترکیه است.»
به گزارش تسنیم، این سیاست آنکارا، اعتراض مخالفان را برانگیخته است. «کمال قلیچداراوغلو» رهبر حزب «جمهوریخواه خلق» هشدار داد که هرگونه دخالت نظامی در سوریه، برای ترکیه مصیبتبار خواهد بود.
کارشناسان میگویند، پیروزی کردها در شمال سوریه، علت اصلی تحرکات نظامی ترکیه است. «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه هم دیروز گفت: «ترکیه به هیچوجه اجازه برپایی کشوری کرد در مرزهای جنوبیاش را نخواهد داد. با توجه به این اظهارات، به نظر میرسد که هدف آنکارا، سرکوب داعش نیست، بلکه مقابله با کردها است.
با این حال، گمانههای دیگری نیز در رابطه با داعش مطرح است و آن افزایش توان این گروه تروریستی و سرپیچی از حامیان خود است.
براساس این تحلیل، داعش اکنون دیگر به منافع حامیان خود توجهی ندارد و مستقل تصمیم میگیرد.
«آناتولی آنتونف» معاون وزیر دفاع روسیه یکی از این تحلیلگران است. درخاورمیانه و میان کشورهای محافظهکار عرب نیز تحرکات علیه داعش به چشم میخورد که بهترین نمونه آن، ابراز علاقه «نبیل عربی» دبیر کل اتحادیه عرب برای دیدار با «بشاراسد» رئیسجمهوری سوریه است. کشورهای عربی، ترکیه و آمریکا در حال حاضر از گروههای به اصطلاح «میانهرو» در سوریه حمایت میکنند. درحالی که تفاوتی بین آنها نیست و همه بلااستثناء تروریست هستند.