kayhan.ir

کد خبر: ۴۸۸۶۱
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۸

اخبار ویژه


سیل استعفای مدیران دولتی برای رفتن به مجلس


یک روزنامه اصلاح‌طلب از «سیل استعفای مدیران دولتی برای رسیدن به مجلس» خبر داد.
آفتاب یزد نوشت: در میان مردم عادی، کسانی هستند که عزم‌شان را جزم می‌کنند تا پا به عرصه رقابت بگذارند... اما در این بین اشخاصی هم وجود دارند که خیلی‌ها از خود می‌پرسند دیگر آنها برای چه به دنبال کاندیداتوری مجلس هستند؛ این سوال مردم به واسطه پست و مقام سازمانی بالایی است که این اشخاص دارند  چرا که آنها مسئولین فعلی کشور هستند که برای نامزدی در مجلس هم تلاش می‌کنند و البته قانون هم در قبال این مسئولین متفاوت عمل‌ می‌کند.
چرا که با استناد به ماده 29 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی اشخاصی هستند که به واسطه مقام و شغل خود از داوطلب شدن در انتخابات مجلس محروم‌اند و برای نامزدی در مجلس باید شش ماه قبل از انتخابات استعفا بدهند.
آفتاب‌یزد افزود: این روزها خبرهای استعفای مختلفی از مسئولین را هر از گاهی می‌شنویم، استاندار قم برای شرکت در انتخابات مجلس دهم استعفا داد! ... مدیر کل بازرسی وزارت علوم برای شرکت در انتخابات مجلس استعفا داد!...  یک سایت استانی کرمان از استعفای 11 نفر در استان کرمان برای شرکت در انتخابات مجلس دهم خبر داد؛ توضیح اینکه در این لیست کسانی چون مدیرکل آموزش و پرورش، مدیرکل تعاون، کار و تامین اجتماعی این استان هم به چشم می‌خورد... محمد حسین مقیمی معاون سیاسی وزیر کشور در تاریخ بیست و چهارم خردادماه خبر از استعفای 22 نفر از مدیران وزارت کشور برای شرکت در انتخابات مجلس داد؛ 2 معاون استاندار، 6 مدیر کل، 2 معاون مدیرکل، 1 سرپرست دفتر آموزش و پژوهش استانداری، 5 فرماندار، 4 بخشدار و 1 شهردار از جمله کسانی بودند که از سمت خود استعفا دادند... برخی اخبار حتی از استعفای اشخاص در رده‌های دیگر هم خبر می‌دهد. این در حالی است که باید در آینده منتظر شنیدن اخبار بیشتری از استعفای رسمی افراد دیگری هم باشیم.
در همین حال مدیرکل دفتر سیاسی و انتخابات
استانداری فارس گفت: طبق آخرین اطلاعات به دست آمده، 9 نفر از مدیران و مسئولان این استان برای شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی از سمت خود استعفا دادند.
سید یحیی‌هاشمی در گفت‌وگو با ایرنا افزود: یدالله حسینی فرماندار مرودشت، علی دهقان فارسی رئیس جهاد کشاورزی شیراز، حسن زارع شیبانی مدیرکل تعاون روستایی فارس، سید علاالدین کراماتی مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری فارس از جمله مسئولانی هستند که استعفا دادند.
وی اظهار کرد: سیدعلی نقی لقمانی مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی فارس، بهرام پارسایی عضو شورای اسلامی شهر شیراز، عبدالله حسینی مشاور استاندار فارس، داریوش احمدی شهردار مرودشت و مجید رحیمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد صفاشهر مرکز شهرستان خرم بید دیگر مسئولانی هستند که برای شرکت در رقابت‌های انتخاباتی مجلس شورای اسلامی استعفا دادند.




جیمز کلاپر: ایران تهدید جدی برای آمریکاست


رئیس جامعه اطلاعاتی آمریکا،‌ ایران را تهدیدی جدی  و مستقیم برای کشورش معرفی کرد.
 جیمز کلاپر رئیس سازمان اطلاعات ملی آمریکا در مصاحبه با روزنامه «تایمز اسرائيل» گفت: ایران مهمترین و تنها عامل حفظ بشار اسد در سوریه است.
کلاپر افزود: ایران و گروه تحت فرمانش حزب‌الله به‌طور مستقیم منافع آمریکا و متحدانش را تهدید می‌کنند. این همیشه نظر جامعه اطلاعاتی آمریکا در بیش از سه دهه بوده است.
کلاپر درباره تحولات و درگیری‌های جاری در سوریه نیز گفت: نقش ایران و حزب‌الله در جلوگیری از سقوط رژیم بشار اسد بسیار کلیدی بوده، زیرا آنها رژیم اسد را برای حفظ محور مقاومت علیه اسرائیل و غرب حیاتی می‌دانند.
کلاپر اظهار داشت: شبه‌نظامیان شیعه تحت حمایت ایران در عراق که علیه داعش می‌جنگند، همان شبه‌نظامیانی هستند که آمریکا را برای مداخله در عراق به حملات تروریستی تهدید می‌کردند.



عطریانفر: روحانی از انتخاب برخی وزرا پشیمان است


عضو مرکزیت کارگزاران سازندگی می‌گوید روحانی اکنون پشیمان است که چرا برخی افراد با صلاحیت‌تر را برای وزارت انتخاب نکرده است.
محمد عطریانفر در مصاحبه با روزنامه آرمان و در پاسخ این سؤال که چرا آقای روحانی نتوانست بهترین افراد را برای کابینه خود انتخاب کند؟ گفت: این مسئله ممکن است ناشی از عدم شناخت شخص رئیس‌جمهور باشد یا ممکن است آقای رئیس‌جمهور اشراف کافی داشته‌اند اما شخص موردنظر آمادگی حضور در کابینه را نداشته و اعلام آمادگی نکرده است. البته بنده مطلع هستم که آقای رئیس‌جمهور پس از اینکه کابینه را انتخاب کرده به افراد باصلاحیت و قوی‌تری نیز رسیده است. ایشان بعدا پشیمان شده‌اند که چرا از ابتدا آن فرد باصلاحیت‌تر را معرفی نکرده است.
عطریانفر اضافه کرد: برخی از مدیران که در بخش خصوصی مشغول به کار بودند نیز در پاسخ به دعوت آقای روحانی عنوان کرده بودند که ما در گذشته به شدت از بخش دولتی و مضرات کار در آن آسیب دیده‌ایم و دیگر علاقه‌مند نیستیم در بخش دولتی فعالیت کنیم. به عنوان نمونه بنده آگاهی دارم که مهندس زنگنه برای تکمیل تیم مدیریتی خود در وزارت نفت افرادی را به کار دعوت کرده است اما این عده مقاومت کرده‌اند و درخواست ایشان را نپذیرفته‌اند. ایشان بیشتر اصرار کرده و وعده حقوق‌های بالایی داده است اما این عده عنوان کرده‌اند بیشتر از پولی که دولت قرار است به ما بدهد ما در بخش خصوصی و با زحمت و دردسر کمتری به دست خواهیم آورد. این عده عنوان کرده‌اند چرا ما باید به‌طور مداوم دلهره داشته باشیم که برای مسائل عادی و معمولی دولتی از سوی برخی که دخالت‌های غیرکارشناسی انجام می‌دهند تحت فشار قرار بگیریم.
وی همچنین گفته است: برخی از انتخاب‌های آقای روحانی هم درست بوده اما در عمل اینگونه مدیران کارآمدی خود را نشان نداده‌اند. البته حالت عکس این مسئله هم وجود داشته و انتخاب رئیس‌جمهور با وزرا که در مرحله اول زیاد مورد رضایت نبوده است با عملکرد بسیار بالا و قابل قبولی همراه شده است.



شعبده‌بازی تازه غرب برای پیچاندن وظیفه لغو فوری تحریم‌ها


خبرگزاری فرانسه از اختلافات کلیدی ایران و غرب در مذاکرات خبر داد و نوشت: انتظارات دو طرف مخالف یکدیگر است.
فرانس پرس در گزارشی نوشت: مهم‌ترین هدف ایران از مذاکرات کاهش فشار تحریم‌هاست اما یک دیپلمات ارشد غربی در این باره گفت: «انتظارات یک طرف، با تمایلات طرف‌های دیگر موافق نیست.» تهران خواستار لغو فوری همه تحریم‌های اتحادیه اروپا، سازمان ملل و آمریکا به محض امضای توافق است، اما کشورهای 5+1 همچنان بر این موضوع پافشاری می‌کنند که تحریم‌ها تنها به صورت تدریجی و زمانی لغو خواهد شد که ایران، ظرفیت‌های برنامه هسته‌ای مشکوک خود را کاهش دهد.
خبرگزاری فرانسه با اشاره به مخالفت ایران با درخواست بازرسی از مراکز نظامی افزود: کشورهای غربی خواستار محدودیت برنامه هسته‌ای ایران دست کم به مدت 10 سال هستند. آنها همچنین خواستار محدود شدن بخش‌هایی از این برنامه برای مدتی طولانی‌تر هستند. اما رهبر عالی ایران که تصمیمات وی در مسائل ایران فصل‌الخطاب شمرده می‌شود هفته گذشته گفت: «برخلاف پافشاری آمریکایی‌ها، ما محدودیت‌های 10 و 12 ساله را نخواهیم پذیرفت. ما به آنها اعلام کرده‌ایم حاضریم چند سال محدودیت را بپذیریم.» آیت‌الله خامنه‌ای همچنین بر این موضوع پافشاری می‌کند که ایران باید بتواند در مدت زمان توافق، فعالیت‌های تحقیق و توسعه هسته‌ای خود را ادامه دهد.
در همین حال وبسایت رجا نیوز با بررسی شعبده‌بازی جدید غرب برای 3 مرحله‌ای کردن توافق و موکول برداشتن تحریم‌ها به مرحله سوم نوشت: آنچه از جمع‌بندی خروجی جلسه غیر رسمی یک مذاکره کننده ارشد با خبرنگاران حاضر در وین برمی‌آید، مذاکرات در حال حرکت به سمت یک چارچوب در قبال تحریم‌هاست که به جای لغو کامل تحریم‌ها در روز امضاء توافق، لغو آنها را سه مرحله‌ای و موکول به اجرای برخی اقدامات از سوی ایران می‌کند که در خوشبینانه‌ترین حالت نزدیک به یکسال به طول خواهد انجامید.
روزنامه آمریکایی هافینگتون پست درباره این مدل می‌نویسد: مقامات ایرانی به شدت بر روی این مسئله پافشاری می‌کنند که همه تحریم‌ها باید در روز امضای توافق هسته‌ای، برداشته شوند این مسئله دقیقاً برعکس انتظاری است که تیم آمریکایی درباره لغو تدریجی تحریم‌ها دارد.
برطبق اطلاعات منبع ایرانی، توافق به سه بخش و مرحله تقسیم شده است؛ فاز ابتدایی، «پذیرش توافق» است که زمانی که طرفین به توافق برسند، به وقوع خواهد پیوست و احتمالاً در یکی دو روز آینده اعلام خواهد شد. فاز بعدی، «عملیاتی کردن توافق» است که بسته به طی کردن مراحل داخلی در کشورهای درگیر مذاکرات است (مانند کنگره آمریکا و مجلس شورای اسلامی ایران). این مرحله به طور خاص بعد از تصویب طرح نظارت بر توافق کنگره ایالات متحده،‌ طراحی شده است.
آغاز اجرایی شدن تعهدات ایران تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم فاز سوم این توافق است که پس از تأیید آژانس، تحریم‌های آمریکا و سازمان ملل و اتحادیه اروپا شروع به برداشته شدن خواهند شد.
براساس این گزارش، لغو عملی تحریم‌ها منوط به اجرای تعهدات از سوی ایران و تأیید آژانس شده است که البته این موضوع دست ایران را از برگ‌های برنده‌ای همچون ذخایر سوخت، تأسیسات نطنز و فردو قلب رآکتور اراک خالی کرده و زمینه را برای نقض عهد طرف مقابل فراهم خواهد کرد. این در حالی است که اجرایی شدن این مدل عملاً یکسال به طول خواهد انجامید و نسبتی با لغو تحریم‌ها در روز امضاء توافق نخواهد داشت. تجربه نشان داده بی‌توجهی به خطوط قرمز مذاکراتی همچون پرهیز از دو مرحله‌ای شدن توافق نهایی و مواردی شبیه به این ضررهای جبران‌ناپذیری برای ایران به دنبال داشته است و در این مورد یعنی لغو همه تحریم‌ها در روز توافق نیز، بازی با کلمات برای نادیده گرفته شدن این خط قرمز حیاتی می‌تواند کشور را با زیان‌های جبران‌ناپذیری روبرو کند.



ارزیابی وزیر سابق  از برخی آمار و ارقام اقتصادی


وزیر سابق اقتصاد می‌گوید میزان نقدینگی در دولت‌های نهم و دهم 460 هزار میلیارد تومان بود اما این رقم در دو ساله دولت یازدهم به مرز 800 هزار میلیارد تومان رسیده است.
سید شمس‌الدین حسینی در مهمانی افطار جمعی از خبرنگاران حامی دولت سابق گفته است: باید به دور از هیاهوها و طرح پرسش‌های دقیق نقد درست را فراموش نکنیم تا مردم بدانند چه اقداماتی شده و چه در حال انجام است.
به گزارش عصر ایران، وزیر سابق اقتصاد گفت: امروزه هر گزارشی را می‌خوانیم یا با افراد اقتصادی صحبت می‌کنید عنوان می‌شود که منابع دولت یازدهم از دولت دهم کمتر بوده است، در حالی که بر اساس گزارش‌های رسمی منابع مالی و پولی در دولت یازدهم 70 درصد رشد داشته است.
حسینی با اشاره به اینکه منتقدان دولت‌های نهم و دهم همواره می‌گویند رشد نقدینگی از حضرت آدم تا دولت دکتر احمدی نژاد در ایران 460 هزار میلیارد تومان بوده است افزود: این در حالی است که نقدینگی در همین دو سال دولت یازدهم به مرز 800 هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی با اشاره به سخن رئیس‌جمهور روحانی که گفته بود خزانه خالی است ادامه داد: کسانی که ادعای خالی بودن خزانه را می‌کنند چگونه بر اساس اظهارات رسمی سخنگوی دولت افزایش پرداختی 42 درصدی را در سال 93 نسبت به سال 92 داشته‌اند؟ مگر می‌شود با خزانه خالی چنین پرداختی داشت؟
حسینی از برداشت بدون مجوز دولت از خزانه بانک مرکزی در اسفند ماه سال 92 خبر داد و گفت: حدود 10 هزار میلیارد تومان در اسفندماه سال 92 از خزانه بانک مرکزی به بهانه پول نفت برداشت کرده و هنوز برگشت نداده‌اند! این در حالی است که در 2 سال گذشته بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی بالغ بر 75 درصد افزایش پیدا کرده و البته مسکن مهر هم تعطیل است!!
وی با بیان اینکه اگر این آمار واکاوی نشود می‌شود آب خوردن مردم را هم به تحریم‌ها ربط داد گفت: پس از سیاست تخریب دولت سابق هم‌اکنون که زمان پاسخگویی دولتمردان به این پرسش که شما چه کرده‌اید فرا رسیده است سیاست «شبح تحریم» را راه انداخته‌اند تا ناکارآمدی خود را به همه چیز ربط دهند!
حسینی افزود: در دولت قبل وقتی قیمت هر کیلو مرغ 100 تومان رشد داشت باید به همه جا از جمله مجلس پاسخگو می‌بودیم اما الان می‌بینید قیمت‌ها به راحتی بالا می‌رود و هیچ نهادی سوال نمی‌کند که چرا؟!
وی با تشریح اقدامات اقتصادی دولت‌های نهم و دهم گفت: دولت احمدی‌نژاد ذخایر خوبی برای دولت روحانی به جا گذاشت از جمله اینکه فحش افزایش نرخ دلار را ما خوردیم و الان آقایان دارند لذتش را می‌برند!
عضو سابق شورای پول و اعتبار افزود: افزایش قیمت دلار و درآمد حاصله از این موضوع به همراه واگذاری‌هایی که در دولت قبل انجام شده بود سبب شد تا دولت یازدهم سرمایه 64 هزار میلیارد تومانی آماده داشته باشد این در حالی است که اعلام می‌کنند واگذاری‌ها را قبول نداریم، جالب آنکه از قبل همین واگذاری‌ها ماهیانه 10 هزار میلیارد تومان درآمد نقد دارند!
حسینی با اشاره به سختی‌های اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده ادامه داد: من برای اجرای این قانون دچار مشکلات قلبی و در بیمارستان بستری شدم اما درآمد آن الان به این دولت می‌رسد.