معاون وزارت بهداشت خبر داد
39 مبتلا و 3 فوتی نتیجه شیوع تب کنگو در کشور
معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت از ابتلای 39 نفر به ویروس کریمه کنگو در کشور خبر داد و گفت: سه مورد فوتی نیز گزارش شده است. بنابراین مردم باید به مُهر تأیید دامپزشکی روی کشتارها دقت کنند و علاوه بر آن گوشتهایی را که به عنوان نذری به آنها داده میشود، تا 24 ساعت در یخچال نگه دارند.
محمود نبوی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، با اشاره به آخرین وضعیت ویروس تب کریمه کنگو در کشور گفت: امسال 39 نفر به این بیماری مبتلا شدهاند و 3 مورد فوتی گزارش شده است. این آمار با میزان ابتلای افراد تا سال گذشته تفاوت چندانی نکرده چرا که سال گذشته 39 مورد ابتلا و 6 مورد فوتی داشتیم.وی با اشاره به اینکه این بیماری یک بیماری سابقهدار در کشور است خاطر نشان کرد: طی دو دوره از سال 78 به علت خشکسالی هوا سالی 120 تا 150 مورد ابتلا به این بیماری ثبت شده اما با انجام اقدامات دامپزشکی در یک دهه گذشته با سالی 24 تا 50 مورد کاهش ابتلا و تلفات روبهرو شدهایم.
احداث 8 کشتارگاه صنعتی
در سیستان و بلوچستان
معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در مورد اقدامات انجام شده در این زمینه گفت: سالی دو بار در مناطقی که حساستر هستند دامها از طریق سازمان دامپزشکی سمپاشی میشوند و سعی شده از واردات گوشت به کشور که عمدتاً از مرزهای شرقی کشور است، به صورت زنده جلوگیری شود.
نبوی با اشاره به احداث هشت کشتارگاه صنعتی در محدوده استان سیستان و بلوچستان افزود: با این اقدام انتقال بیماری کمتر و کشتارها با وسایل حفاظتی مثل ماسک و دستکش انجام میشود و سپس 24 ساعته در دمای صفر تا 4 درجه یخچال نگهداری میشوند.
وی افزود: البته 6 ساعت نگهداری کشتار در یخچال کافی است اما طی این 24 ساعت علاوه بر ویروس کریمه کنگو سایر آلودگیها هم از بین میرود.
مردم به مُهر تأیید دامپزشکی دقت کنند
نبوی ضمن تاکید بر اینکه کشتارها باید مهر و تأیید سازمان دامپزشکی را داشته باشند، گفت: عامل انتقال این بیماری کنهها هستند که ویروس آنها یک تا دو هفته در بدن دام باقی میماند. وی به مردم توصیه کرد: کشتار خود را از منابع مطمئن تهیه کنند و در مراسم سنتی به کشتارگاههای رسمی دامپزشکی مراجعه کنند یا دام خود را از میادینی که دامپزشکی آنها را کنترل میکند بخرند.
نبوی درباره گوشتهای نذری نیز گفت: گوشتهای قربانی باید 24 ساعت در یخچال فریز کنید. معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: مناطق شرقی کشور بیش از سایر مناطق درگیر این ویروس است البته در همه جای کشور احتمال انتقال آن وجود دارد اما در استانهای سیستان و بلوچستان و خراسان بیشتر است.نبوی افزود: این ویروس در غرب کشور هم وجود دارد که نژاد این بیماری با نژاد ترکیه و عراق یکی است در حالی که نژاد این ویروس در شرق کشور با نژاد هندی یکی است اما شدت بیماریزایی و علایم آن با هم برابر است.
شیوع تب کنگو ربطی به گوشت بوفالوی هندی ندارد
وی با رد این شائبه که واردات گوشت گوساله هندی ارتباطی با انتقال این بیماری دارد، گفت: از هزاران سال پیش نمونههای این بیماری در کشور وجود داشته حتی در سال 40 هجری قمری اپیدمی آن در آذربایجان دیده شده است. این ویروس مربوط به این منطقه است اما چون از شرق کشور رعایت بهداشتی دامها کمتر انجام میشود خطر انتقال این ویروس بیشتر است که البته با توجه به کشتارگاههای صنعتی که ایجاد شده میزان انتقال کاهش یافته اما نمیتوان آن را صفر کرد.معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: زمان شیوع این بیماری بیشتر در فصول گرم سال است چرا که کنهها در فصل گرما فعالتر هستند و به راحتی اشخاص و حیوانات را گرفتار میکنند.