kayhan.ir

کد خبر: ۴۸۷۸۶
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۷
با گذشت 2 سال از تصدی پست وزارت صورت گرفت

سیاه‌نمایی آخوندی از وضعیت کشور

عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی دولت تدبیر و امید پس از دو سال تصدی پست وزارت با حمله به دولت قبل خواستار اعلام وضع فوق‌العاده در کشور شد.


آخوندی که طی 2 سال اخیر بارها و بارها به دولت‌های نهم و دهم حمله کرده در سخنرانی اخیرش که در دانشگاه علامه طباطبایی ایراد کرد باز هم به سیاه‌نمایی وضعیت کشور در پایان دولت قبل پرداخت.
وی در این سخنرانی که خبرگزاری فارس آن را منتشر کرد چندین بار از کلماتی نظیر «وضعیت بحرانی»، «وضع فوق‌العاده» و «وضع مخرب» استفاده کرد و مدعی شد: آنچه دولت یازدهم از دولت دهم تحویل گرفت اگر در کشور دیگری اتفاق می‌افتاد حتماً وضعیت بحرانی اعلام می‌شد چون براساس همه شاخص‌ها در وضعیت بحرانی بودیم.
وی ادامه داد: به عنوان مثال حجم معوقه‌های بانکی بالای 12 درصد و قدرت وام دهی بانک‌ها کمتر از 12 درصد تولید ناخالص داخلی بود.
وی خاطرنشان کرد: از سویی نیز بودجه قدرت اهرمی خود را از دست داده که این شاخص‌ها نشان دهنده بحران اقتصادی است.
آخوندی افزود: در دوره بحران اقتصادی آمریکا دولت وضع فوق‌العاده اعلام و جامعه را برای بازنگری کلی اقتصاد آماده کرد ولی سیاست ایران این است که به نحوی از کنار مسائل بگذرد و همه مسائل را آرام نشان دهد تا اضطراب ایجاد نشود.
وزیر راه و شهرسازی دولت روحانی با بیان اینکه دو طرح مسکن مهر و هدفمندسازی یارانه‌ها اقتصاد برانداز بود! گفت: پرداخت یارانه‌ها از همان سال اول با کسری منابع روبرو شد و امسال کل بودجه کشور را فلج کرده است به طوری که قدرت اهرمی بودجه در سال جاری به شدت تضعیف شده است اما اگر همان سال اول در دولت یازدهم بحران مالی اعلام می‌شد، می‌توانستیم جامعه را آماده تغییرات بنیادین جهت خروج از وضع مخرب آن زمان کنیم.
وی با اشاره به بدهی 200 هزار میلیارد تومانی دولت و شرکت‌های دولتی به بانک‌ها خاطرنشان کرد: اگر دولتی 200 هزار میلیارد تومان بدهی داشته باشد باید بازار بدهی ایجاد کند تااین بدهی‌ها داد و ستد شود اما اعلام  بازار بدهی 200 هزار میلیارد تومانی تصمیم بزرگی است که دولت باید مقدمات اجرای آن را بیاندیشد.
آخوندی در ادامه با بیان اینکه بانک مرکزی و قوه قضائیه در شش،‌هفت سال اخیر بر سر معوقات بانکی هر کدام مسئولیت را به گردن دیگری می‌اندازند، خاطرنشان کرد: چنین وضعی در کره جنوبی و آمریکا نیز پیش آمده بود اما ساختار مستقلی از وزارت دارایی و بانک مرکزی طراحی کردند تا ساختار بانک‌ها را بازسازی کنند در ایران هم می‌توان این کار را کرد ولی لازمه آن اعلام وضع فوق‌العاده است. آخوندی با بیان اینکه اگر مردم شناخت کامل از وضع فوق‌العاده اقتصادی آن زمان کشور نداشته باشند احتمال تکرار سیاست‌گذاری‌های غلط در آینده وجود دارد.
گفتنی است حملات آخوندی به دولت قبل خصوصاً طرح مسکن مهر که باعث خانه‌دار شدن بخش اعظمی از اقشار محروم و متوسط جامعه شد در حالی صورت می‌گیرد که بعد از دو سال از زمان وزارتش هنوز هیچ طرحی برای خانه‌دار شدن اقشار مختلف جامعه اجرا نکرده است  و فقط وعده رونمایی از طرح مسکن اجتماعی و... را داده است که البته از این طرح هم با گذشت 700 روز از دولت یازدهم هنوز خبر خاصی نیست و فعلاً در حد وعده و حرف باقی مانده است.