kayhan.ir

کد خبر: ۴۸۵۷
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۱:۴۳

تشکیل چهار گروه همکاری‌های اقتصادی بین ایران و فرانسه

رئیس اتحادیه کارفرمایان فرانسه از تشکیل چهار گروه همکاری‌های اقتصادی بین ایران و فرانسه خبر داد.
رئیس اتحادیه کارفرمایان فرانسه از تشکیل چهار گروه همکاری‌های اقتصادی بین ایران و فرانسه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری‌ها، کورتین دیروز در همایش اقتصادی ایران و فرانسه گفت: این چهار گروه شامل مکانیک و حمل‌ونقل جاده‌ای، نفت و گاز، ارتباطات از راه دور و فناوری اطلاعات و همچنین توسعه پایدار و تبادل خدمات می‌شود.
وی در ادامه با اشاره به هیئت 140 نفره سرمایه‌گذاری فرانسوی که به ایران آمده‌اند گفت: ما متقاعد شده‌ایم ایران ظرفیت بالایی برای رشد اقتصادی دارد.
پژو باید تاوان پس دهد
وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در حاشیه همایش فوق با ابراز بی‌اطلاعی از دلیل عدم حضور نماینده پژو  در هیئت سرمایه‌گذاری فرانسوی گفت: البته این شرکت باید تاوان گذشته را بدهد. ما همین‌طوری حاضر نیستیم چراغ سبز به این شرکت نشان دهیم و باید به نحوی گذشته را جبران کند.
محمدرضا نعمت‌زاده در عین حال گفت: ما تاکید داریم که بخش صادرات در همکاری با شرکت پژو فعال شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در سخنرانی خود در این همایش با اشاره به این که حجم تجارت ایران و فرانسه هم‌اکنون در سطح نازلی قرار دارد و البته قابل افزایش تا پنج میلیارد دلار در سال است، گفت: به دلیل مشکلات به وجود آمده در چند سال گذشته و تشدید تحریم‌ها خودروسازان آسیایی سهم خودروسازان فرانسوی را در بازار ایران گرفتند که به ضرر شرکت‌های فرانسوی نیز تمام شده است.
او با اشاره به این که صنایعی مانند خودروسازی، هواپیماسازی، نفت و گاز و پتروشیمی می‌توانند محورهای اصلی همکاری ایران و فرانسه قرار گیرند، عنوان کرد: در چند سال گذشته مشکلات و محدودیت‌ها مانع از افزایش همکاری‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری بین ایران و فرانسه به‌ویژه در بخش خودروسازان و نفت و گاز شد.
نعمت‌زاده با اشاره به این که امیدواریم فصل جدیدی از همکاری‌های ایران و فرانسه آغاز  شود، اظهار کرد: ما همچنین در حوزه‌های راه‌آهن، قطار شهری، کشتی‌سازی و کشتیرانی، اسکله‌سازی، صنایع معدنی، مخابرات، بانک و بیمه و خدمات فنی و مهندسی آماده همکاری با فرانسه هستیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین پیشنهادات برگزاری نشست کمیته تجاری دو کشور برای پیگیری توافقات گذشته، برگزاری نمایشگاه‌های اقتصادی دوجانبه و تبادل هیئت‌های تجاری بین دو کشور را برای افزایش سطح همکاری‌های اقتصادی ایران و فرانسه اعلام کرد.
وی تاکید کرد: قطعا برای افزایش سطح همکاری‌های ایران و فرانسه باید روابط بانکی بین دو کشور مجددا برقرار شود.
دید منفی مردم ایران
 به شرکای فرانسوی
 معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت هم خطاب به هیئت فرانسوی حاضر در اجلاس، گفت: با وجودی که مردم ایران دید منفی نسبت به عملکرد سیاستمداران و برخی شرکای صنعتی فرانسوی در سال‌های اخیر در بخش‌های مختلف سیاسی و بعضا اقتصادی دارند اما در مجموع تصویری مثبت از کالاهای صنعتی فرانسه در ایران وجود دارد.
غلامرضا شافعی اظهار داشت: از آنجا که عامل موثر موفقیت همکاری‌های مشترک اقتصاددانان و صاحب صنایع دو کشور مصرف‌کنندگان و مردم هستند همه کسانی که قصد همکاری با ملت ایران را دارند باید افکار و سیاست‌های گذشته خود را نسبت به ملت ما تغییر دهند و  ذهنیت و عملکرد منفی گذشته خود را نزد مردم ایران اصلاح کنند.
مدیرعامل ایران‌خودرو هم با اشاره به این که شرکت‌های فرانسوی در چند سال گذشته طرف‌های تجاری خود را در ایران تنها گذاشتند و باید خسارت آن را بدهند،  گفت: این خسارت لزوما مالی نخواهد بود، بلکه باید در همکاری‌های دوجانبه سطح کار افزایش یابد.
هاشم یکه‌زارع با اشاره به این که امیدواریم مجددا همکاری با شرکت رنو و پژو از سر گرفته شود، گفت: شرکت‌های فرانسوی در چند سال  اخیر شرکای ایرانی خود را  تنها گذاشتند و این کار باعث ایجاد خسارت برای طرف ایرانی شد. حالا برای بازگشت باید فرانسوی‌ها نگرش جدیدی داشته باشند و جبران کنند.
معاون وزیر نفت هم طی سخنانی در همایش اقتصادی ایران و فرانسه اظهار داشت: با معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری نفت و گاز در ایران از همه شرکت‌های فرانسوی درخواست همکاری می‌کنیم و استراتژی ما در این زمینه نگاه صریح به آینده مصرف انرژی در جهان با تامین نیاز انرژی در اروپا است.
علی ماجدی با تاکید بر اینکه برای جذب سرمایه‌گذار باید رویکرد تشویق و جذب را مد نظر قرار داد، گفت: برای تجدید موافقت‌نامه‌های نفتی با توصیه بر ارائه مشوق‌های سرمایه‌گذاری مانند تامین ذخایر و مشوق‌های قیمتی برای شرکت‌های پالایش نفت، قیمت 5 درصد زیر فوب خلیج‌فارس قابل تامل است.
ماجدی گفت: ایران یک تامین‌‌کننده انرژی نامدار و قابل اعتماد در جهان است و از همکاری تجار ایرانی و فرانسوی برای توسعه سرمایه‌گذاری‌ها در زمینه انرژی حمایت و استقبال می‌کند.
اظهارات سفیر فرانسه
سفیر فرانسه هم در همایش فوق اظهار داشت: شرکت‌های فرانسوی که به ایران آمده‌اند برای فعالیت‌های ایران کار ساده‌ای ندارند و این را هم بگویم که تعداد شرکت‌هایی که قصد سفر به ایران داشتند خیلی بیشتر از این بود و آنها که آمده‌اند باید بدانند به دست آوردن نبض بازار ایران کار ساده‌ای نیست.
فوشه گفت: ایران فقط برای باستان‌شناسان جذاب نیست و نه تنها در جذب باستان‌شناسان بلکه در زمینه فعالیت‌های اقتصادی برای صاحبان صنایع جذابیت دارد و همچنین بسترهای مناسبی برای توسعه روابط بین دو کشور وجود دارد.رئیس انجمن خودروسازان فرانسه هم گفت: امروز در شرایطی قرار گرفته‌ایم که شرکت‌های خارجی برای حضور در اقتصاد ایران ابراز علاقه زیادی می‌کنند.
پاتریک بلین در همایش اقتصادی ایران و فرانسه که در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار داشت: تجار فرانسوی با تجار ایرانی آشنایی دارند و همچنین شناخت کامل از چارچوب صنعتی ایران وجود دارد.وی افزود: از چند ماه پیش مشتاق شدیم تا روابطمان را با ایران آغاز کنیم و مشارکت بالقوه برای سرمایه‌گذاری و توسعه اقتصادی داشته باشیم.
وی اظهار داشت: در هیئت تجاری فرانسه بیش از 120 تاجر فرانسوی حضور دارند و شرکت‌های فرانسوی از بزرگترین صنایع فرانسوی تا بنگاه‌های کوچک جمع شده‌اند تا روابط اقتصادی بین دو کشور احیا شود.