خانم اشتون برای حمایت از نارنجیها به پایتخت اوکراین رفت
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با هدف یاری رساندن به نارنجیهای مورد حمایت آمریکا بار دیگر به اوکراین سفر کرد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با هدف یاری رساندن به نارنجیهای مورد حمایت آمریکا بار دیگر به اوکراین سفر کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، «کاترین اشتون»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای چندمین بار طی هفتههای گذشته، دیروز به «کیف» رفت.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، «اشتون» به محض ورود به اوکراین با رهبران مخالفان این کشور دیدار و گفتوگو کرد.
پیش از این نیز بسیاری از دیپلماتها و سفرای کشورهای اروپا، آمریکا و کانادا با سفر به این کشور و حتی حضور در جمع تظاهرکنندگان، برخلاف قوانین پذیرفته شده بینالمللی از مخالفانی که هدف «براندازی» را علنا فریاد میزنند حمایت کردهاند.
این کشورها همزمان با حمایتهای پیدا و پنهان از طرفداران انقلاب ساقط شده نارنجی، طی اقدامی هماهنگ فشارها به دولت اوکراین را نیز آغاز کردهاند.
هنوز چند روز از آغاز پروسه اعمال تحریمهای آمریکا و کانادا علیه اوکراین نگذشته که خبر میرسد آلمان نیز دست به کار شده و با ابزار تحریم قصد افزایش فشارها به این کشور را دارد.
آنطور که خبرگزاری «تسنیم» به نقل از رویترز نوشته، «فرانک والتراشتاین» وزیر خارجه آلمان تاکید کرده که «اگر راهکار مسالمتآمیز برای پایان دادن به بحران سیاسی اوکراین پیدا نشود، از ابزار تحریم برای تهدید دولت کیف استفاده خواهد کرد.
غربیها در کنار تحریم و فشار از ابزار تشویق نیز استفاده میکنند «اشتون» چند روز پیش اعلام کرد با رهبران آمریکا در حال بررسی ارائه کمکهای مالی به این کشور است؛ البته در صورتی که دولتمردان این کشور به خواسته معترضان «احترام» بگذارند! خواسته معترضان برکناری نظام فعلی و روی کار آوردن رهبران زندانی کودتای رنگی است که چند سال پیش از سوی دولت فعلی ساقط شد.
گفتنی است، «ویکتور یانوکوویچ» رئیسجمهور تاکنون امتیازات زیادی به مخالفان و حامیان غربی آنها داده است اما مخالفان با تشویق حامیان غربیشان خواسته اول و آخرشان را سرنگونی نظام فعلی عنوان میکنند.
حتی روز گذشته خبر رسید که رئیسجمهور اوکراین با برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری و پارلمانی که بزرگترین خواسته مخالفان است نیز موافقت کرده است.
ناآرامیهای اوکراین از 21 نوامبر 2013 و به دنبال مخالفت یانوکوویچ با امضای توافقنامه تجاری با اتحادیه اروپا آغاز شد. مخالفان خواستار نزدیکی کشورشان به غرب هستند.