پایگاه تحلیلی اسکوپ اذعان کرد
تکرار بلوف گزینه نظامی علیه ایران فقط برای ساکت کردن منتقدان است
یک پایگاه تحلیلی غربی در گزارشی اذعان کرد که تکرار گزینه نظامی علیه ایران توسط مقامات آمریکایی فقط برای ساکت کردن منتقدان است.
پایگاه خبری- تحلیلی «اسکوپ» در گزارشی نوشت: «تمایل فراوان دولت آمریکا برای دستیابی به توافق هستهای با ایران در کنار انتقادات داخلی در آمریکا، لفاظیهای بیاعتبار اوباما درباره گزینه نظامی علیه ایران را تشدید کرده است. چنین وضعیتی برای دولت آمریکا (ادعای حمله نظامی به ایران) نیازمند ارائه رویکردی روشن و جایگزین براساس گزینه نظامی معتبر است که قادر به بازگرداندن برنامه هستهای ایران به چندین سال پیش از آن باشد.
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه با یکی از برنامههای تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت: «راهحل نظامی، برنامه هستهای ایران را متوقف نخواهد کرد. حتی اگر ایالات متحده نیز در اجرای چنین راهحلی مشارکت کند، باز هم تنها شاهد کاهشی موقت در سرعت فعالیتهای هستهای ایران و نه حذف کامل آن خواهیم بود.»
این اظهارات تنها یکی از چندین بیانیهای رئیسجمهور و دیگر مقامات ارشد آمریکایی طی ماههای اخیر میباشد که سوالاتی را درباره اثربخشی و حتی ارتباط گزینه نظامی علیه ایران با برنامه هستهای این کشور در نگاه مقامات آمریکایی ایجاد کرده است.
از دیدگاه اوباما، پیشنهاد نتانیاهو برای جلوگیری از پیشرفت ظرفیتهای هستهای ایران گزینهای مبهم است و این دیدگاه پیام روشنی را القا میکند: اینکه دولت اوباما در این برهه زمانی حمله نظامی علیه ایران را گزینهای بادوام نمیداند. اوباما در بخش دیگری از اظهارات خود در این مصاحبه میافزاید: «برای جلوگیری از توسعه توان هستهای ایران، تحریم و تهدید نظامی کارآمد نیست.»
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: دو هفته بعد جو بایدن، معاون اوباما در مصاحبه با اندیشکده «موسسه واشنگتن برای سیاست شرق نزدیک» از کسانی که اقدام نظامی برای حذف برنامه هستهای ایران را پیشنهاد میکنند، شدیداً انتقاد کرد. وی تصریح کرد: «این اقدام (حمله نظامی به ایران) نه تنها فوقالعاده ناآگاهانه است بلکه بسیار خطرناک میباشد. هیچ چیز ساده، حداقلی یا قابل پیشبینی درباره جنگ با ایران وجود ندارد.»
به گزارش فارس، وندی شرمن، معاون وزیر خارجه و رئیس تیم مذاکرهکننده آمریکا با ایران نیز درباره کارایی گزینه نظامی، این گونه استدلال میکند: «ایران توانایی بازسازی تاسیسات آسیب دیده خود را دارد و حمله نظامی تنها روند فعالیتهای هستهای این کشور را به یک یا دو سال قبل بازمیگرداند. بنابراین تنها گزینه مناسب، مذاکره با ایران است.» این اظهارات به وضوح مهر بیاعتباری را بر گزینه نظامی آمریکا علیه ایران زده؛ گزینهای که طی سالهای اخیر بر طبل اجرای آن در صورت شکست گفتوگوهای دیپلماتیک کوبیده شده است.
نویسنده در انتها تاکید کرد: بنابراین آنچه باعث شده باراک اوباما طی ماههای اخیر اظهارات تندتری درباره احتمال استفاده از گزینه نظامی علیه ایران را تکرار کند، احساس نیازی است که کاخ سفید برای پاسخگویی به انتقادات شدید از خود میبیند.