kayhan.ir

کد خبر: ۴۸۲۲۵
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۰
کریستین ساینس مانیتور:

بازرسی‌های بیشتر از ایران برای تعیین اهداف حمله نظامی است

یک روزنامه آمریکایی در گزارشی تصریح کرد که بازرسی‌های بیشتر از ایران برای تعیین اهداف حمله نظامی است.


روزنامه آمریکایی «کریستین ساینس مانیتور» در گزارشی پیرامون «بازرسی و بازجویی از مکان‌های نظامی و دانشمندان هسته‌ای ایران» نوشت: کشته شدن(شهادت) دانشمندان هسته‌ای ایران بخشی از سال‌ها نبرد مخفیانه آمریکا و اسرائیل برای کاستن از برنامه هسته‌ای این کشور بوده و این یکی از دلایل مخالفت رهبر ایران در زمینه بازرسی از تاسیسات نظامی این کشور است. این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت: دسترسی‌های عمیق‌تر به برنامه هسته‌ای ایران براساس یک توافق می‌تواند مسیری برای انتخاب اهداف از سوی آنها برای هرگونه حمله نظامی در آینده باشد.
در همین حال «اسکات ریتر» بازرس اسبق کمیته ویژه تسلیحاتی سازمان ملل در عراق در یادداشتی در وبگاه انگلیسی «مرور کتابهای لندن» نوشت: چنانچه ایران بازرسی براساس اتهامات بی‌اساس علیه خود را بپذیرد، درها را برای چرخه بی‌پایانی از نفوذ خارجی به زیرساخت‌های امنیتی و نظامی خود گشوده است.
ریتر با اشاره به نخستین تجربه بازرسی تسلیحاتی خود در ایالات متحده و شوروی سابق و همچنین همکاری نزدیک با تیم بازرسان سازمان ملل و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در عراق اظهار داشت: «مفاد ان پی‌تی در بطن چارچوب توافق با ایران قرار دارد اما اقدامات موجود در آن، از جمله نظارت‌های پیچیده از راه دور و نمونه‌برداری‌های محیطی در سایت‌های از پیش تعیین نشده، فراتر از مواردی بوده که برای انحراف برنامه هسته‌ای کشوری به برنامه‌ای تسلیحاتی مورد نیاز است. چارچوب توافق همچنین خواستار اجرای طیف گسترده‌ای از اقدامات به منظور راستی‌آزمایی ایران بوده که فراتر از چیزی است که در ان‌پی‌تی قید شده است.
 شکست مذاکرات
 پایان دنیا نیست
«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه با نشریه «نیویورکر» گفت: مردم ایران حاضرند برای حفظ حقوق و شأن خود فداکاری کنند و شکست مذاکرات برای آنها پایان دنیا نیست. ظریف افزود: در این صورت ایالات متحده فرصتی بزرگ و احتمالا منحصر به فردی را از دست می‌دهد.
ظریف همچنین پس از دیدار با وزرای خارجه تروئیکا و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جمع خبرنگاران گفت: روزهای پیش‌رو، روزهای سختی خواهد بود؛ نمی‌دانم چند روز طول می‌کشد تا کار تمام شود.
وزیر امور خارجه اظهار داشت: اگر اراده سیاسی در طرف‌های مذاکره‌کننده وجود داشته باشد، تا ضرب الاجل (10 تیر) و یا طی چند روز می‌توانیم به توافق برسیم.
 ایران باید شروط توافق لوزان را اجرا کند
به گزارش فارس، «جان کربی» سخنگوی وزرات خارجه آمریکا در نشست خبری گفت: بازرسان آژانس باید دسترسی لازم به تمام تأسیسات ایران را داشته باشند.
کربی افزود: انتظارات ما این است که ایران تمام پارامترها و شروط توافق لوزان را اجرا کند.
وی در ادامه گفت: آنچه که صحت دارد این است که در لوزان در ماه آوریل، توافق شد که ایران پارامترهایی را برای دادن مجوز به بازرسان آژانس برای داشتن دسترسی‌های لازم و ضروری ارائه دهد. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به ضرب‌الاجل توافق هسته‌ای گفت: تاریخ توافق هسته‌ای از خود توافق مهم‌تر نیست.
 مجلس ایران به کنگره نشان داد مذاکرات «جاده یک طرفه» نیست
«پل پیلار» تحلیلگر مسائل سیاست خارجی بنیاد بروکینگز با اشاره به تصویب طرح حفظ دستاوردهای هسته‌ای ایران در مذاکرات در مجلس در یادداشتی در پایگاه آمریکایی  نشنال اینترست نوشت: مجلس ایران به کنگره نشان داد که مذاکرات «جاده یک طرفه» نیست.
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال نیز در تحلیلی نوشت: قانون مجلس ایران مانع از ورود بازرسان به سایت‌های نظامی می‌شود.
از سوی دیگر «جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید در کنفرانس خبری گفت: ابعاد نظامی برنامه هسته‌ای ایران باید مورد بررسی قرار بگیرد.
ارنست افزود: کماکان به ضرب‌الاجل 30 ژوئن متعهد و در عین حال به ایجاد برخی تغییرات مایل‌ایم.
«فیلیپ هاموند» وزیر خارجه انگلیس نیز در صفحه شخصی توئیتر نوشت: سخت در تلاشیم نگرانی‌های ایران در زمینه دسترسی‌های نظامی را رفع کنیم.
«لوران فابیوس» وزیر خارجه فرانسه نیز دقایقی پس از پایان نشست دوجانبه با ظریف گفت: به بازگشت خودکار تحریم‌های ایران پایبند خواهیم بود.
 مذاکرات را تمدید کنیم و توافق ژنو را ادامه دهیم
«باب کورکر» رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در مصاحبه با «ام‌اس‌ان‌بی‌سی» گفت: آمریکا بهتر است به جای این‌که تلاش کند گفت‌وگوها تا تاریخ 30 ژوئن به پایان برساند با فعال نگه داشتن توافق مقدماتی(توافق ژنو) با ایران به مذاکره با این کشور ادامه دهد.
در همین حال، گروه موسوم به «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» که شواهدی از ارتباطاتش با دولت این کشور وجود دارد، تبلیغاتی با مضمون جلوگیری از امتیازدهی به ایران در مذاکرات هسته‌ای را آغاز کرده که چندین میلیون دلار هزینه دارد.
همچنین «رز گاتمولر» معاون وزیر خارجه آمریکا گفت: توافق هسته‌ای ایران، تغییری در استقرار سپر دفاعی در اروپا ایجاد نمی‌کند.