kayhan.ir

کد خبر: ۴۸۰۰۹
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۶
قائم‌مقام مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره):

برای خاطره‌گویی از امام(ره) باید مجوز بگیرند

قائم‌مقام مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام تاکید کرد: معتقدیم که در انتشار خاطرات مربوط به امام نیز طبق قانون «نحوه حفظ آثار و یاد حضرت امام» باید از مؤسسه مجوز بگیرند.

حمید انصاری قائم‌مقام مؤسسه تنظیم نشر و حفظ آثار امام خمینی(ره) در گفت‌وگو با تسنیم گفت: هر نوع تحریف و یا زاویه گرفتن از این اصول و محکمات اندیشه امام می‌تواند به‌سرعت در رویکردها تأثیر بگذارد. لذا مسئله بسیار خطیر و اساسی است و وظیفه همگان به‌خصوص کسانی که در متن حیات نظام جمهوری اسلامی ایران نقشی دارند باید مراقبت این بخش باشند.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر «چطور درباره اسناد جعلی مؤسسه ورود می‌کند اما درباره خاطره نه؟ مگر همین خاطره‌ها به ‌عنوان سند در تاریخ ثبت نمی‌شود؟» اظهار داشت: نقل خاطرات مقوله دیگری است، عنوانش خاطره است. گوینده خاطره می‌گوید، من در جایی با امام بودم یک ‌وقت این جایی که دارد می‌گوید، در یک جمع عمومی است که ما مستنداتش را داریم. صوت و تصویر و فیلم داریم. ولی یک‌وقت می‌گوید، من در جلسه‌ای خصوصی خدمت امام بودم و صحبتی شد، در این جا مورد به مورد را مؤسسه نمی‌تواند تأیید یا تکذیب و اظهارنظر بکند با کدام مبنا و مستند می‌توانیم بر نقلی صحه بگذاریم یا آن را رد کنیم؟
انصاری تاکید کرد: جلسه خصوصی امام که مخفیانه ضبط نمی‌شده، بله، اگر مخالف با مسلمات اندیشه امام باشد یا سیره امام این را نفی کند این جا مؤسسه موضع می‌گیرد که تاکنون گرفته است.  البته معتقدیم که در انتشار خاطرات مربوط به امام نیز طبق قانون «نحوه حفظ آثار و یاد حضرت امام» باید از مؤسسه مجوز بگیرند. اتفاقا یکی از موارد اختلاف نظر مؤسسه با برخی از مراکز اسناد و مؤسسات انتشارات تاریخی همین موضوع بوده که حتی در برهه‌ای به رسانه‌ها نیز کشیده شد ما مصر بوده و هستیم که طبق قانون و حکم حضرت امام انتشار هرچه منسوب به امام می‌شود باید از مرجعی که حضرت امام تعیین کرده است و در قانون هم تصریح شده است مجوز بگیرند از جهت اینکه اگر مطلبی در این خاطرات نسبت داده شده که اسناد و شواهد متقن خلاف آن را ثابت می‌کند تصحیح شود. بدیهی است که صدور مجوز مؤسسه به‌معنای تأیید خاطرات نیست.