رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت در پاسخ به کیهان:
60 درصد مشکلات صنعت نفت ناشی از خودتحریمی است
رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت 60 درصد مشکلات صنعت نفت را ناشی از خودتحریمی دانست.
رضا پدیدار مطلب فوق را در نشست خبری خود و در پاسخ به سؤال خبرنگار کیهان بیان داشت.
خبرنگار ما از وی پرسید: دولت روحانی مدعی است که حتی آبخوردن ما هم به مذاکرات وابسته است آیا شما به عنوان رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت فکر میکنید با رفع تحریمها معجزهای در این صنعت رخ میدهد؟
پدیدار در پاسخ تاکید کرد: نخیر، ما فکر نمیکنیم معجزهای رخ میدهد زیرا ما در طول مدت تحریم توانستیم به توانمندیهایی دست پیدا کنیم و حالا نگران هستیم که این توانمندیها نادیده گرفته شود و حقوق تولیدکنندگان داخلی پایمال شود. وی ادامه داد: 60 درصد مشکلات تولیدکنندگان صنعت نفت ناشی از خودتحریمی است و فقط شاید 40 درصد آن به مذاکرات و نتایجاش وابسته باشد.
پدیدار در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه آمار بانک مرکزی مبنی بر ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان با واقعیتها تطبیق نمیکند افزود: براساس مستندات دفتر اتاق بازرگانی ایران تسهیلات بانکها به بدنه تولید صنعت نفت در سال 93 نه تنها افزایش نیافته بلکه 14 درصد هم کاهش پیدا کرده است.
رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت همچنین با بیان اینکه 1164 شرکت فعال در صنعت نفت 700 شرکت تولیدی عضو انجمن سازندگان هستند، گفت: متاسفانه دولت فقط از 30 درصد ظرفیت شرکت های تولیدی ما استفاده میکند.
پدیدار میزان مطالبات شرکتهای صنعت نفت از دولت را معادل 5/5 میلیارد دلار (28 هزار میلیارد تومان) اعلام کرد و گفت: این میزان مطالبات مربوط به سالهای 89 تا 93 میباشد.
وی با انتقاد از نبود حمایت کافی از ساخت داخلی گفت: ضعف در فرآیند برگزاری مناقصات و افزایش بیرویه واردات از جمله مسائلی است که تولید داخلی را با مشکل مواجه کرده است.
به گفته پدیدار اخیرا براساس تفاهمی میان وزارت نفت و انجمن سازندگان قرار شده است تعرفه واردات برای 110 قلم کالایی که در داخل با کیفیت تولید میشود، بالا باشد.
پدیدار خواستار حمایت جدی و شفاف دولت از تولید داخلی، تعریف جامع نقش نظام بانکی از ساخت داخل در برنامه ششم و حمایت از ظرفیتهای صادراتی شد.
پیشنهاد شرمآور
برای واردات
نائب رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت نیز در نشست خبری فوق گفت: دولت و وزارت صنعت از خرداد 93 تاکنون دستورالعمل قانون حمایت حداکثر از توان داخلی را ابلاغ نکرده است.
سیامک صمیمی افزود: متأسفانه روزانه شاهدیم که کارها و پروژهها به خارجیها ارجاع میشود و حتی بعضی واردکنندگان ابتدا کالا را وارد میکنند و بعد از آن به سراغ وزارت صنعت میروند تا معافیت واردات برایش بگیرند.
وی در ادامه با اشاره به واردات برخی کالاها به کشور علیرغم توانمندی داخلی گفت: اخیرا پالایشگاه شازند اراک کاتالیستی را وارد کشور کرده که ساخت داخل داشته است. همچنین چندی پیش پالایشگاه آبادان پمپهای فرآیندی را وارد کرد که توان تولید آنها در داخل با کیفیت وجود داشت. صمیمی افزود: متاسفانه در این رابطه یک واسطه واردات پیشنهاد یک میلیارد تومانی به انجمن داد تا ما اجازه واردات آن را به او بدهیم.
وی همچنین با انتقاد از عدم ابلاغ دستورالعمل قانون استفاده حداکثری از توان داخلی گفت: آقای صالحینیا معاون وزیر صنعت چند وقت پیش درباره علت عدم ابلاغ دستور العمل مذکور اظهار شرمندگی کرد و گفت آقای وزیر مخالفند و نمیخواهند اختیاراتشان را به کسی بدهند!
وی همچنین با اشاره به لابی سفارتخانههای خارجی برای بازاریابی در ایران گفت: هنوز توافقی با غرب نشده شرکتهای خارجی لابیگری فراوانی را در داخل انجام میدهند و نوعی وادادگی را مشاهده میکنیم و آنها فقط دنبال این هستند که تولیدکنندگان ما نمایندگی شرکتهای خارجی شوند.