فرونشست زمین در 700 کیلومترمربع از زمینهای ورامین
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان تهران از فرونشست بیش از 700 کیلومترمربع از اراضی شهرستانهای ورامین پیشوا و پاکدشت خبر داد.
خسرو ارتقایی افزود: اگر این پدیده به تأسیسات زیربنایی مانند راهآهن، راهها، دکلهای برق و خانههای روستایی و شهری برسد، خطرات و خسارات بسیاری را به بار میآورد و موجب ایجاد ناپایداری در سازه میشود.
وی گفت: هماکنون در دشت ورامین سالانه 16 سانتیمتر فرونشست زمین رخ میدهد.
ارتقایی افزود: خشک شدن بیش از حد مناطق، بروز پدیده گرد و غبار و ورود ریزگردها به مناطق شهری از دیگر اثرات فرونشست زمین است.
وی افزود: فرونشست دشت ورامین و شهریار به دلیل افزایش میزان برداشت آب از سفرههای زیرزمینی طی 40 تا 50 سال و چاههای غیرمجازی که در دهه اول پس از پیروزی انقلاب حفر شده و کماکان نیز ادامه دارد به وجود آمده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان تهران افزود: افزایش میزان برداشت آب از سفرههای زیرزمینی باعث شده تا آبخوانها که سدهای آب در زیرزمین محسوب میشوند از آب تخلیه شده و سطح آب به شدت افت کند.
وی افزود: در دشت ورامین طی 13 سال گذشته، 15 متر سطح آب افت کرده است که در مقایسه با سال 1350، این افت سطح آب بیش از یکصد متر است که باعث شده است آب از دسترس مردم خارج و برای دستیابی به آب لازم است که چاهها کفشکنی شود.
وی افزود: به منظور مقابله با برداشت بیرویه آب، سالانه 400 حلقه چاه آب که جدید حفر شدهاند بسته میشود اما این فعالیت باتوجه به حجم وسیع مشکل جوابگو نیست.
ارتقایی با بیان اینکه سالانه 150 میلیون مترمکعب کسری بیلان آب در 9 دشت استان تهران است گفت: علاوه بر این، عقبماندگی و کسری ممتد آب از سالهای گذشته بیش از 600 میلیون مترمکعب در استان تهران وجود دارد که تلاش میشود تا با برنامهریزی مناسب هر سال 150 میلیون مترمکعب از این کمبود جبران شود.
وی گفت: هماکنون 22 هزار حلقه چاه غیرمجاز در استان تهران وجود دارد که تنها 10 هزار حلقه آن در شهر تهران است. مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان تهران اظهار داشت: در شهر تهران با چاههایی که برای مصارف استخر و کارواش استفاده میشود مقابله نمیشود و حتی برای آنان پروانه نیز صادر میشود.