رئيس سازمان جنگلها و مراتع:
اعتبار رفع معضل ریزگردهای خوزستان هنوز تامین نشده است
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: برای رفع معضل ریزگردهای خوزستان منتظر تامین اعتبار هستیم که امیدواریم در سال جاری محقق شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، خداکرم جلالی در کارگروه مقابله با گرد و غبار و احیای تالابهای استان خوزستان که با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در مهمانسرای استانداری برگزار شد اظهار کرد: 1/2 میلیون هکتار وسعت بیابانهای خوزستان است که از این سطح 340 هزار هکتار جزو کانونهای بحرانی معمولی و 280 هزار هکتار جزو کانونهای بحرانی درجه یک است.
وی با بیان اینکه عملیات بیابانزدایی نیاز به رطوبت کافی دارد به همین دلیل این کار از نیمه دوم سال جاری اجرایی میشود اضافه کرد: نقشهبرداری و بررسی کانونهای ریزگرد در حال حاضر انجام شده که امیدواریم با تامین اعتبار تعهدات سال 94 اجرایی شود.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در ادامه، اجرای عملیات بیابانزدایی و مقابله با ریزگردها در خوزستان را مشروط به تامین اعتبار دانست و گفت: مطالعات مدیریت سرزمین و آمایش سرزمین در استان و کشور باید مورد توجه قرار گیرد.
نصب 3 ایستگاه پایش گرد و غبار
رئیس سازمان هواشناسی کشور هم در کارگروه مقابله با گرد و غبار و احیای تالابهای خوزستان گفت: 40 میلیارد ریال برای نصب سه ایستگاه پایش گرد و غبار، آلودگی هوا و باران اسیدی اختصاص داده شده است.
داوود پرهیزکار از خرید و راهاندازی ایستگاه اولیه مدل توزیع و انتشار ریزگردها در تهران با همکاری هواشناسی و دانشگاه پل آلمان با اعتبار 20 میلیارد ریال خبر داد و گفت: این ایستگاه میتواند دید افقی و غلظت ریزگردها را به صورت آزمایشی اندازهگیری کند.
اجرا نشدن لایروبی رودخانههای خوزستان
معاون وزیر نیرو از اجرایی نشدن مطالعات تعیین حق آبه تالابها و لایروبی رودخانههای خوزستان به دلیل کمبود اعتبار خبر داد.
هدایت فهمی در کارگروه احیای تالابهای خوزستان گفت: هماکنون 85 درصد از منابع آبی تجدید شونده در کشور مصرف میشوند که برنامهریزی شده این میزان به 60 درصد کاهش یابد، به این معنی که 25 درصد از مصارف چاهها کاهش یابد که سهم خوزستان در این بخش 300 هزار متر مکعب است.
به گزارش خبرنگار کیهان از اهواز، وی با بیان اینکه مطالعات تعیین حق آبه تالابها و لایروبی رودخانههای خوزستان به دلیل کمبود اعتبار اجرایی نشده است افزود: مطالعه تعیین حق آبه تالابها و نیز مطالعات لایروبی 10 شاخه رودخانه منتهی به تالابهای استان انجام شده که نیاز به 90 هزار میلیارد ریال اعتبار دارد و هنوز تامین نشده است.
معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه تنها 2 درصد از ذخیره مفید سد کرخه تامین شده که در کل تاریخ این سد بیسابقه بوده است گفت: بازبینی کل طرحهای سازهای در کشور از جمله در رودخانه کرخه انجام شده که بر این اساس، بسیاری از طرحهای کرخه که در حال برنامهریزی و مطالعه بوده، متوقف شدهاند.