kayhan.ir

کد خبر: ۴۶۶۵۰
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۶
یک اقتصاددان مطرح کرد

تلاش سازمان‌یافته یک جریان خاص برای سخت‌کردن اوضاع معیشتی مردم

یک اقتصاددان گفت: گرانی‌های ابتدای امسال نشان می‌دهد که برخی از درون کشور سعی می‌کنند شرایط را برای مردم سخت کنند تا این گونه مردم در مقابل نظام سلطه سرتعظیم فرو آورند.

صدری در گفت‌وگو با تسنیم، با بیان اینکه گفته‌های 5+1 درباره لغو تحریم‌ها با آنچه نمایندگان ایران در مذاکرات اعلام می‌کنند متناقض است، به همین دلیل نمی‌توان به خبرهای لغو تحریم اعتماد کرد گفت: اگر تحریم، همان طور که مذاکره کنندگان ایران عنوان کرده‌اند لغو شود قطعاً بر اقتصاد ملی کشور تأثیر خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه ایران از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی مورد تحریم برخی کشورها قرار گرفت، گفت: اما این تحریم‌ها در سال 1391 شدت گرفت به طوری که برای فروش نفت خام با محدودیت مواجه شدیم. از سوی دیگر حدود 150 تا 200 میلیارد دلار در بانک‌‌های کشورهای آسیای جنوب شرقی (چین و هند) موجودی داریم که حتی نمی‌توانیم از آن برای خرید کالا استفاده کنیم. این اقتصاددان با تأکید بر «اگر تحریم‌ها به طور کلی حذف شود قطعاً مدت زمانی طول خواهد کشید تا شاهد تأثیر رفع محدودیت‌ها باشیم» گفت: به تدریج می‌توان شاهد پیشرفت اقتصاد بود اما اعتقاد دارم که مدیران دولتی به خصوص مدیران بخش صنعت باید سیاست‌های خود را براساس اینکه تحریم‌ها ادامه خواهد یافت وضع کنند.
صدری ادامه داد: یکی از مواردی که دولتمردان باید به آن توجه کنند کاهش هزینه‌ها، ریخت وپاش‌ها، لوکس‌گرایی و توجه به حریم بیت‌المال است. هنوز بسیاری از دولتمردان و کسانی که در اقتصاد کشور فعال هستند نفهمیده‌اند که انقلاب بزرگ ایران به رهبری امام خمینی(ره) ضد سرمایه‌داری و نظام سلطه است.
وی با اشاره به گرانی‌های ابتدای امسال گفت: به نظر می‌رسد که برخی از درون کشور سعی می‌کنند شرایط را برای مردم سخت کنند تا این  گونه مردم در مقابل نظام سلطه سر تعظیم فرو آورند اما تاریخ نشان داده است که این اتفاق رخ نخواهد داد.
صدری با اظهار اینکه متأسفانه بعد از گذشت 36 سال از پیروزی انقلاب راهبردی برای توسعه پیشرفت کشور وجود ندارد، گفت: دولت بهتر است سه برنامه برای باقی ماندن، لغو بخشی یا لغو کامل تحریم‌ها داشته باشد. نباید به بهانه مذاکرات اداره امور کشور را رها کرده است.
گفتنی است دولت در چند ماه گذشته با چندباره گران کردن نان، افزایش قیمت سوخت از طریق برداشتن سهمیه‌ها و رها کردن بازار، فشار زیادی به معیشت مردم بویژه اقشار مستضعف جامعه وارد آورده که نشان از وجود تحرکات مشکوک برای وادار کردن مردم به پذیرش زورگویی دشمن دارد.
در این بین حمایت برخی حامیان تابلودار یا سکوت برخی به ظاهر مخالفان دولت در برابر این اقدامات جای سؤال بوجود آورده است. رسانه‌های زنجیره‌ای که از کوچکترین اشکالات در گذشته سیاه‌نمایی می‌کردند اکنون یا سکوت کرده‌اند یا همچنان بر طبل حمایت از اقدامات دولت می‌کوبند.