kayhan.ir

کد خبر: ۴۶۲۹۶
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۹

هر ساعت یک کامیون پوشاک قاچاق وارد کشور می‌شود

یک کارشناس اقتصادی گفت: طبق بررسی‌های انجام‌شده، در هر ساعت یک کامیون پوشاک قاچاق وارد کشور می‌شود.



به گزارش ایسنا، احسان سلطانی در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: طبق بررسی‌های انجام شده سالانه 70 هزار تن پوشاک قاچاق وارد کشور می‌شود یعنی هر ساعت یک کامیون پر از کالای قاچاق به داخل کشور می‌آید.
وی با انتقاد از اینکه هیچ سازمانی مسئولیت مقابله با قاچاق را برعهده نمی‌گیرد افزود: 99 درصد پوشاک، دارای برند دروغی است.
به گفته این کارشناس اقتصادی در حالیکه قاچاقچیان، آزادانه کار خودشان را می‌کنند، تولیدکننده‌ها به دلائل مختلف به دادگاه کشیده می‌شوند.
سلطانی ریشه مشکلات اقتصادی کشور را اتکا به منابع طبیعی دانست و گفت: صادرات غیرنفتی کشور در سال گذشته 50 میلیارد دلار بوده که نصف آن بوی نفت می‌داد. صادرات کشور در زمینه فولاد و مواد اولیه و خام در سال گذشته نسبت به سال 91 بین 30 تا 92 درصد افزایش یافته و در مقابل صادرات کالاهای نهایی، اشتغالزا و صنایع کوچک و متوسط در سال گذشته نسبت به سال 91 بین 20 تا 70 درصد کاهش یافته است.
این کارشناس اقتصادی، مسائل مدیریتی را عامل اصلی مشکلات بیان کرد و افزود: اگر ایران بخواهد به روند گذشته خود ادامه بدهد بعد از رفع تحریم‌ها نیز وضعیت مردم و کشور بهبود نخواهد یافت و فقط شاهد افزایش واردات خودروهای لوکس خواهیم بود.
سلطانی به واردات بی‌رویه اشاره کرد و ادامه داد: بحث واردات بی‌رویه مشکلی است که برخی ایرانی‌ها به دلیل عافیت‌طلبی بوجود آورده‌اند. عده‌ای از مردم ایران دوست دارند سرمایه‌های خود را به فروش رسانده و زندگی کنند که این راه غلط است.
وی افزایش 10 درصدی تولید داخلی را حاصل تحریم‌ها اعلام کرد و افزود: هزینه‌های کسب و کار نسبت به خارج از کشور 20 تا 40 درصد افزایش یافته اما اگر دولت هزینه‌های کسب و کار را کاهش دهد، مشکلات تولیدکننده نیز کاهش می‌یابد.
این پژوهشگر صنعتی تصریح کرد: اگر تحریم‌ها برداشته شود بیشتر به نفع قشر پول‌دار است چون تجارت تقویت شده و بنابراین تاجران میدان فعالیت و سود بیشتری خواهند داشت. البته مردم هم یک نسیمی از بهبود را حس می‌کنند. مردم توان ایجاد کار و درآمد را از دست داده‌اند در صورتی که باید به اقتصاد درون‌زا و برون‌گرا توجه کنیم. نباید منتظر باشیم تا از بیرون پولی برسد و آن وقت اقتصاد می‌شود برون زا در صورتی که تاکید مقام معظم رهبری بر درون‌زا بودن اقتصاد است.