رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران:
هجوم واردات پس از رفع تحریمها به نفع اقتصاد ایران نیست
رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه در شرایط جنگ اقتصادی بهسر میبریم، گفت: شرایط بعد از برداشتن تحریمها برای فضای اقتصادی کشور نامطلوب خواهد شد و اثرات بدی را بر جای میگذارد.
یحیی آل اسحاق با اشاره به ضرورت تحول در حوزه تولید داخلی گفت: اگر توفیقی در مذاکرات هستهای حاصل شود، به نظر من شرایط بعد از برداشتن تحریمها برای فضای اقتصادی کشور نامطلوب خواهد شد، اثرات بدی را بر جای میگذارد.
آل اسحاق گفت: در وضعیت فعلی در شرایط جنگ اقتصادی بهسر میبریم و کالاها برای عرضه به بازار در رقابتی تنگاتنگ با یکدیگر قرار دارند.
وی بر ضرورت وجود نقشه راه و ستاد عملیاتی برای مقابله با جنگ اقتصادی دشمن نظام اسلامی در حوزه اقتصاد تاکید کرد و گفت: متاسفانه در این زمینه در کشورمان برنامهریزی دقیق و حساب شدهای وجود ندارد.
وی افزایش کالای قاچاق در کشور را از جمله مصادیق نبود برنامهریزی در اقتصاد کشور دانست و اذعان کرد: بالا بردن تعرفه کالاها در ایران و افزایش قیمتها باعث افزایش ورود کالای قاچاق به کشور شده است، به گونهای که به عنوان مثال میزان قاچاق سیگاری که در کشور انجام میشود چندین برابر تولید سیگار در کشور و سیگار وارد شده از طریق مراجع قانونی و رسمی است.
آل اسحاق در ادامه سخنان خود با اشاره به ضرورت تحول در حوزه تولید داخلی گفت: اگر توفیقی در مذاکرات هستهای حاصل شود، به نظر من شرایط بعد از برداشتن تحریمها برای فضای اقتصادی کشور نامطلوب خواهد شد، اثرات بدی را بر جای میگذارد.
وی اذعان کرد: در صورت برداشتن تحریمها، صاحبان اقتصاد کشور دچار مشکل میشوند، چون محصول آنها حداقل تا 30 درصد گرانتر از فضای بازار است و علاوه بر این، از نظر تکنولوژی نیز فاصله زیادی با محصولات کشورهای غربی داریم و در حوزه تولید نیز انبارهایی داریم که به مجرد آنکه درهای بازار جهانی بر روی ایران باز شود، هجمه زیادی بر علیه کالاها و محصولات داخلی آغاز میشود که این به نفع اقتصاد ایران نیست.
رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران، جمهوری اسلامی ایران را دروازهای طلایی برای ارتباط با شرق و غرب دانست و گفت: بازار داخلی ایران با بیش از 80 میلیون نفر جمعیت، فرصت مطلوبی برای تولید فراهم کرده و علاوه بر این همسایگی ایران با 15 کشور، شرایط خوبی را برای جذب بازارهای منطقه فراهم کرده است.
آل اسحاق از بروز پیامدهای ناشی از اقتصاد پس از برداشتن تحریمها ابراز نگرانی کرد و گفت: کالاهای ایرانی که در شرایط رکورد تولید شدهاند، در شرایط برداشتن تحریمها با مشکلات بیشتری مواجه میشوند.
وی فرصت زمان فعلی تا زمان رسیدن به توافق با کشورهای غربی را فرصتی طلایی برای اصلاح رویه تولیدکنندگان دانست و خاطرنشان کرد: به نظر این امکان تا کمتر از یک سال دیگر، ظرفیتی ویژه برای این است که بتوان مناسبات اقتصادی را به نتیجه مطلوب رساند.