تظاهرات در شهرهای شیعهنشین عربستان علیه حمله تروریستی به مسجد امام حسین(ع)
در پی حمله تروریستی روز جمعه به مسجد امام حسین(ع) در شهر دمام، علاوه بر مردم این شهر، ساکنان قطیف در شرق عربستان نیز تظاهراتی اعتراضآمیز برگزار کردند.
به گزارش تسنیم، اهالی قطیف در شرق عربستان روز جمعه و ساعاتی پس از حمله تروریستی و ناکام تکفیریها به مسجد امام حسین(ع) در شهر «دمام» با برگزاری تظاهراتی همبستگی خود را با هموطنانشان در «دمام» اعلام کردند. شرکتکنندگان در تظاهرات دمام نیز از مسئولان نظام عربستان خواستند «بوقهای فتنه را در رسانههای رسمی این کشور خاموش و از جان شهروندان حمایت کنند.»
این تظاهرات چند ساعت پس از انفجار انتحاری در پارکینگ مسجدی در شهر دمام برگزار شد. ظهر جمعه یک تروریست انتحاری سعودی قصد داشت با لباس زنانه وارد قسمت بانوان مسجد امام حسین(ع) در دمام شود، ولی پس از آنکه توسط نیروهای بسیج مردمی که برای حمایت از مسجد تشکیل شده است شناسایی شد، سعی کرد از دست نیروهای مردمی بگریزد. این تروریست سرانجام خودش را در پارکینگ مسجد منفجر کرد که بر اثر آن 4 نفر شهید شدند. حمله تروریستی در مسجد شهر دمام یک هفته پس از انفجار در مسجد امام علی(ع) در شهر «القدیح» قطیف روی داد. داعش مسئولیت هر دو حمله تروریستی را بهعهده گرفته است. به رغم انتشار تصاویر و گزارشها درباره فداکاری بسیج مردمی عراق، وزارت کشور عربستان مدعی شد، نیروهای امنیتی دولتی این حمله تروریستی را ناکام گذاشتهاند!
ادامه واکنشها
این حمله تروریستی که با فاصله یک هفته از حمله انتحاری به مسجد امام علی(ع) قطیف روی داد، با واکنشهای مختلفی مواجه شده است. «شورای همکاری خلیج فارس» انفجار مسجد شهر «دمام» را محکوم کرد. دارالفتوای مصر نیز با محکوم کردن این انفجار تروریستی تاکید کرد: «جنایتهای گروه تروریستی داعش ارتباطی با اسلام و مسلمانان ندارد.» سخنگوی وزارت خارجه آلمان اما ضمن محکوم کردن این حمله، نسبت به گسترش نفرت فرقهای در عربستان هشدار داد. سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز حمله تروریستی به نمازگزاران در شهر دمام عربستان را محکوم نمود.
از سوی دیگر وزارت کشور عربستان مدعی شد، پیگیر این حادثه برای شناسایی عوامل آن است. همچنین مقامات رژیم سعودی در تلاش برای نادیده گرفتن نقش نیروهای کمیتههای امنیت محلی در دمام، مدعی شدند نیروهای امنیتی عامل جلوگیری از وقوع انفجار روز جمعه در داخل مسجد «امام حسین (ع)» در شهر دمام بودند. این در حالی است که مجتهد، فعال توییتری که به افشای مسائل محرمانه خاندان سعودی معروف است، این ادعاها را دروغ خواند.
وی در تازهترین مطلب خود نوشت: «کسانی که مانع ورود عامل انتحاری به مسجد (دمام) شدند کمیتههای مردمی شیعیان بودند و نیروهای امنیتی هیچ نقشی در آن نداشتند».
از سوی دیگر پس از دو انفجار تروریستی در مساجد عربستان به دست داعش، کویت و دیگر اعضای شورای همکاری خلیج فارس تدابیر امنیتی خود را تقویت کردند. در همین ارتباط، منابع امنیتی کویت از تصویب قوانین جدید و تشکیل نیروهای امنیتی با یونیفرم نظامی برای استقرار در مساجد با هدف تامین امنیت شهروندان این کشور خبر دادند. پیش از این گزارشهایی منتشر شد مبنی بر اینکه «محمد بن سلمان»، وزیر دفاع و جانشین ولیعهد عربستان در انفجار مسجد امام علی(ع) دست داشته است. این انفجار 23 شهید و 121 مجروح بر جای گذاشت.