kayhan.ir

کد خبر: ۴۶۰۵۷
تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۳
رئیس تشکل‌های کشاورزی اعلام کرد

افزایش 7 درصدی هزینه‌های کشاورزان با حذف یارانه سوخت

رئیس مجمع ملی تشکل‌های کشاورزی گفت: حذف یارانه سوخت بخش کشاورزی هزینه‌های تولیدات این بخش را دست‌کم بین 6 تا 7 درصد افزایش می‌دهد.

مسعود اسدی در گفت‌وگو با مهر با اشاره به حذف یارانه سوخت بخش کشاورزی و افزایش 20 درصدی قیمت سوخت در این بخش، اظهار داشت: این اقدام در راستای سلسله اقداماتی است که از سال‌های گذشته در زمینه کاهش حمایت از کشاورزان آغاز شده است و همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه افزایش قیمت سوخت بخش کشاورزی به 20 درصد رسیده و قرار بوده بالاتر از این میزان باشد، عنوان کرد: باید از مسئولان دولتی سؤال کرد مسیر حذف حمایت از کشاورزان و رها کردن آنان در میان مشکلات تا کجا ادامه دارد؟
اسدی، این اقدامات را خلاف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: کشاورزانی که امروزه با سختی و شاید هم از سر ناچاری به تولید مشغولند، با ادامه روند کنونی توان تولید را از دست می‌دهند.
وی در پاسخ به این پرسش که افزایش 20 درصدی قیمت سوخت بخش کشاورزی چه تأثیری بر قیمت تمام شده تولید محصولات این بخش دارد، توضیح داد: اگر این سؤال از یک کارشناس دولتی پرسیده شود، او میزان افزایش هزینه‌ها را بین 2 تا 3 درصد اعلام خواهد کرد، این درحالی است که افزایش هزینه‌های کشاورزان بیش از این میزان است.
رئیس مجمع ملی تشکل‌های کشاورزی کشور با بیان اینکه به علت بعد مسافتی که کشاورزان و روستاییان از مراکز شهرها دارند، هیچ قشری به اندازه آنها از افزایش قیمت سوخت متأثر نمی‌شود، گفت: از سوی دیگر، هزینه‌های اقلام موردنیاز برای تولید و همچنین برای زندگی کشاورزان و روستاییان به شدت افزایش پیدا می‌کند. بنابراین به اعتقاد ما حداقل 6 تا 7 درصد بر میزان هزینه‌های تولید کشاورزی افزوده می‌شود، ضمن اینکه هزینه‌های عمومی زندگی کشاورزان و روستاییان کشور نیز حدود 20 درصد بالا می‌رود.
اسدی با تأکید بر اینکه در این میان بیش از همه خود دولت متضرر خواهد شد، خاطرنشان کرد: در شرایطی که همه بخش‌های اقتصادی کشور با مشکل مواجه و کشاورزان با هر سختی به تولید مشغولند، این اقدام، اقدامی مناسب نیست و در شرایط کنونی حذف یارانه‌های بخش کشاورزی اقدامی ناصحیح است.
اذعان معاون وزیر به تأثیر نرخ سوخت در قیمت تولیدات کشاورزی
در همین حال معاون وزیر جهاد کشاورزی اذعان کرد: آزاد شدن نرخ سوخت به‌طور قطع در هزینه تمام شده محصولات کشاورزی تأثیرگذار است و میزان تأثیر آن به سامانه‌های مورد استفاده کشاورزان بستگی دارد.
عباس کشاورز در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تأثیر آزاد شدن نرخ سوخت در بخش کشاورزی اظهار کرد: باید با کمک دولت فکری به حال این کشاورزان کنیم، زیرا بیش از 50 درصد از آب‌های کشاورزی از چاه تأمین می‌شود و حداکثر 18 درصد این چاه‌ها برقی شده‌اند؛ بدین معنی که انبوهی از کشاورزان ما متکی به گازوئیل هستند که هزینه‌هایشان تغییر خواهد کرد.
وی همچنین درباره تأثیر حذف سهمیه سوخت بخش کشاورزی در قیمت تمام شده محصولات این بخش گفت: اکنون نمی‌توان در این زمینه با قطعیت صحبت کرد؛ در واقع بستگی دارد که کشاورزان از چه سیستمی برای تولید استفاده می‌کنند.
کشاورز با تأکید بر لزوم ورود ادوات جدید کشاورزی به کشور افزود: در رابطه با عملیات خاک‌ورزی باید تجدیدنظر کنیم و نیاز نداریم تا این حد تراکتور در زمین داشته باشیم. اما نمی‌توان برای کشاورزانی که هنوز چاه‌هایشان برقی نشده و از موتورهای گازوئیلی استفاده می‌کنند نگران نبود، زیرا به‌طور قطع هزینه‌های بخشی از کشاورزان افزایش خواهد داشت.