یک مسئول خبر داد
تعطیلی واحدهای ریختهگری به دلیل رکود اقتصادی
دبیر انجمن صنایع ریختهگری با اشاره به رکود موجود در بازار محصولات ریختهگری، گفت: این رکود باعث تعطیلی تعداد زیادی از واحدهای ریختهگری شده است.
عبدالحمید قدیمی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، اظهار داشت: حدود 45 درصد از تولیدات صنعت ریختهگری برای خودروسازان صورت میگیرد و بقیه تولیدات این بخش به صنعت آب و تأسیسات شبکههای آبرسانی، بخش معدن و صنایع معدنی مانند سیمان و فولاد، نفت،گاز و پتروشیمی اختصاص دارد.
وی با اشاره به شرایط نامناسب خودروسازان و تأثیر آن در میزان سفارش محصولات ریختهگری، افزود: در صنایع دیگر مانند صنعت آبرسانی نیز شرایط خوبی وجود ندارد و همین مسئله بازار صنعت ریختهگری را با رکود روبرو کرده است.
به گفته قدیمی، در حال حاضر واحدهایی که برای خودروسازان، محصول ریختهگری تولید میکنند با حدود 60 تا 70 درصد ظرفیت خود فعال هستند و شرایط رکود فعلی باعث شده تا تعداد زیادی از واحدهای کوچک ریختهگری تعطیل شوند.
وی با بیان اینکه بیشتر مواد اولیه مورد نیاز صنعت ریختهگری در داخل تولید شوند، اظهار داشت: قیمت مواد اولیه مورد نیاز این صنعت طی سالهای 93 و 94 افزایش چشمگیری نداشته و تغییر قیمت مواد اولیه کمتر از 6 یا 7 درصد بوده است.
قدیمی با اشاره به اینکه بخشهای مختلف اقتصادی منتظرند ببینند چه تغییری در مورد نرخ ارز با اتمام مذاکرات هستهای صورت میگیرد، افزود: در حال حاضر رکود حاکم بر اقتصاد کشور بر بخشهای مختلف صنعت از جمله ریختهگری تأثیر داشته و به همین دلیل صنعت ریختهگری تقاضایی برای افزایش قیمت محصولاتش نداشته است.
دبیر انجمن ریختهگری با اشاره به بدهی بالای خودروسازان به قطعهسازان و سیستم بانکی، گفت: خودروسازان در پرداخت طلب تولیدکنندگان داخلی با تأخیر عمل میکنند اما اگر مواد اولیه مورد نیاز آنها از محل خطوط اعتباری موجود در هند و چین وارد شود، تأخیری در پرداخت طلب قطعهسازان خارجی نخواهند داشت.