ظریف:
داعش تهدیدی علیه ایران نیست اما برای همسایگان ما هست
وزیر امور خارجه در جریان سفر به کویت به منظور شرکت در اجلاس وزرای خارجه کشورهای اسلامی در جمع خبرنگاران گفت: داعش تهدیدی علیه ایران نیست اما تهدیدی برای همسایگان ماست.
«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه در جریان سفر به کویت به منظور شرکت در اجلاس وزرای خارجه کشورهای اسلامی در جمع خبرنگاران گفت: من برای دیدار با هیچیک از وزرای خارجه کشورهای اسلامی مشکلی ندارم و در گذشته هم اعلام کردم که برای سفر به عربستان آمادگی دارم و امیدوارم آتش جنگ هر چه سریعتر در منطقه خاموش شود و خواهان آن هستیم که همه در خاموش شدن آتش جنگ یاری برسانند. ظریف افزود: ما با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس مشکلی نداریم. وزیر امورخارجه خطاب به سران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس گفت: چرا به کمپ دوید میروید در حالیکه ما کنار شما هستیم و میخواهیم با شما رابطه خوبی داشته باشیم؛ درحالیکه که امریکا خیر خواه شما نیست و به دنبال تحقق منافع خود است. وی در ادامه گفت: حمله هوایی علیه مردم یمن هیچ فایده و کمکی به حل مشکلات و درگیریها نمیکند و جز ایجاد تنفر در مردم یمن فایدهای نیز برای عربستان نداشته است.
وزیر امور خارجه افزود: ما به برادران سعودی میگوییم که خواهان آینده درخشان تری برای همه ملتهای منطقه هستیم و آنچه که در یمن انجام میدهند به ضرر و زیان آنها تمام خواهد شد.
ظریف خاطرنشان کرد: سیاست ما در یمن همان خط مشی در سوریه است و از ابتدای کار من مذاکراتی در این زمینه با مقامات ترک داشتم و معتقدیم که راه نظامی در هیچ یک از این دو کشور کار ساز نیست و هرگونه پیش شرط برای راه حل سیاسی به معنای ادامه راه حل نظامی است.
وی ادامه داد: هرگونه اقدامی باید نتیجه مذاکرات باشد و نه پیش شرط گفتوگوها که به عنوان نمونه برخی در ترکیه معتقد بودند ابتدا بشار اسد باید برکنار شود و سپس گفتوگوها صورت گیرد و این امر موجب شد که این درگیری پس از چندین سال همچنان ادامه داشته باشد و منجر به کشته شدن دهها هزار نفر شود و چنانچه شرایط مشابهی برای یمن در نظر بگیریم شاهد اتقافی مشابه خواهیم بود.
وزیر خارجه تصریح کرد: از روزی که این بحران شروع شد خیلیها وعده میدادند که حکومت سوریه تا ماه مبارک رمضان سقوط خواهد کرد درحالیکه از آن زمان تا کنون ۴ماه رمضان سپری شده است و دولت سوریه همچنان بکار خود ادامه میدهد.
ظریف در ادامه گفت: ما از روز اول پیروزی انقلاب اسلامی حامی و پشتیبان ملت فلسطین بودهایم و از آنان علیه صهیونیستها حمایت کردیم و اینکه اکثریت آنان را اهل تسنن تشکیل میدهد تاثیری در کار ما نداشت و صرفا به خاطر مظلومیت این مردم به کمک آنان شتافتیم.
وزیر امور خارجه یادآور شد: بزرگترین اولویت ما ثبات منطقه است و هرچه این منطقه را تهدید کند آن را علیه خود میدانیم و بر این باوریم که داعش تهدیدی علیه ایران نیست اما تهدیدی برای همسایگان ماست و برای ما هرآنچه امنیت منطقه را تهدید کند نیز خطرساز است.
ظریف همچنین در حاشیه اجلاس وزرای خارجه کشورهای اسلامی در کویت با وزرای خارجه ازبکستان و ترکیه دیدار کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، نحوه کمکرسانی به مردم یمن و مبارزه با داعش از محورهای مهم دیدار وزرای خارجه ایران و ترکیه بوده است.
وزیر خارجه در آستانه نشست سازمان همکاریهای اسلامی در کویت و همزمان با سفر منطقهای خود به عمان و کویت، پیامی را با عنوان «سلام بر همسایگان، این است پیام ایران» منتشر کرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، ظریف در ابتدای پیام با طرح این پرسش که «وظیفه ما در مقابل شرایط کنونی منطقه چیست» تصریح کرد: این یکی از پرسشهایی مهمی است که ذهن مرا، نه فقط به عنوان وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، بلکه به عنوان یک انسان مسلمان و حساس نسبت به سرنوشت دیگران، به خود مشغول میکند.
وی تاکید کرد: با اطمینان اعلام میکنم که ایران هدفی جز صلح و دوستی در محیط پیرامونی خود و در سطح بینالمللی دنبال نمیکند. همچنانکه در گذشته اعلام داشتهام، مجددا نیز تاکید میکنم که جمهوری اسلامی ایران با در نظر گرفتن اشتراکات دینی، فرهنگی و تاریخی، اصول همزیستی مسالمتآمیز و قواعد حاکم بر حسن همسایگی و با عنایت به چالشهای مشترک موجود، آماده گفتوگو و یافتن راهحل پایدار برای چالشهای منطقهای و گسترش و تقویت مناسبات خود با دنیای اسلام و جهان عرب به طور عام و همسایگان عرب خود بهطور خاص است.
وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: این گفتوگوها باید بر اساس اصول مشترک پذیرفته شده جهانی و برخی اهداف مشترک صورت گیرد که مهمترین آنها عبارتند از: احترام به حاکمیت، تمامیت ارضی و استقلال سیاسی تمامی کشورها، تغییرناپذیری مرزهای بینالمللی، دخالت نکردن در امور داخلی سایر کشورها، حل مسالمتآمیز اختلافات، ممنوعیت تهدید یا استفاده از زور و ترویج صلح، ثبات، پیشرفت و سعادت در منطقه.
ظریف نوشت: چنین گفتوگوهایی میتواند به صورت هدفمند و منظم در چارچوب یک مجمع منطقهای نهادینه شده و به درک مشترک و ارتباطات متقابل در سطوح مختلف دولت، بخش خصوصی و جامعه مدنی و توافق در طیف وسیعی از موضوعات شامل موارد زیر منجر شود: اقدامات اعتمادساز و امنیت ساز، مبارزه با تروریسم، افراط گرایی و فرقه گرایی، تضمین آزادی کشتیرانی و جریان آزاد نفت و دیگر منابع در خلیج فارس و محافظت از محیط زیست منطقه.