kayhan.ir

کد خبر: ۴۵۸۵۲
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۹
اعتراف صندوق جمعیت پس از سال‌ها کارشکنی!

تمامی استان‌های ایران درگیر کاهش نرخ باروری هستند

نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل در ایران گفت: افزایش نرخ باروری در برنامه ششم لحاظ شود. اکثر جوانان، داشتن فرزند را ارزش تلقی کرده و علاقه به پدر و مادر شدن دارند که از میان مطالعات موردی، 75/2 پاسخگویان را شامل می‌شود و همچنین 77/4 درصد زندگی بدون بچه را سرد و بی‌روح می‌دانند.


سرویس اجتماعی-

احمدزاد، نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در ایران، روز گذشته در نشست بررسی آماری رفتار فرزندآوری و باروری در ایران با اشاره به اینکه در طول دهه‌های گذشته در کشورهای در حال توسعه مانند کشورهای پیشرفته، روند نرخ کاهش باروری تجربه شده است، اظهار داشت: این مباحث موجب شده که بازنگری و جایگزینی الگوی باروری ایجاد شود و عوامل ریشه‌ای و کارآمد جایگزین شده که این موضوعات متأثر از عوامل فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی است.
وی به موضوع نتایج و پیامدهای این نرخ اشاره کرد و گفت: بهبود نسبی بهداشت و سلامت موجب کاهش باروری شده و افزایش تحصیلات و مشارکت زنان در عرصه‌های اقتصادی و اجتماعی در کنار دسترسی به امکانات بهداشتی و عوامل جلوگیری‌کننده و سایر عوامل منجر به کاهش باروری شده است.
به گفته احمدزاد، ایران نیز مستثنی از این کاهش نرخ باروری نبوده و آن را تجربه می‌کند. تمامی استان‌ها نیز روند کاهشی را حس می‌کنند!وی ادامه داد: با توجه به ابلاغ سیاست‌های جمعیت، توانمندسازی در جهت بهداشت باروری شناخت رفتارهای باروری از اهمیت خاصی برخوردار است که می‌تواند سیاست‌گذاران را در جهت برنامه‌ریزی یاری کند.به گزارش فارس، نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در ایران با بیان اینکه آنچه بیش از هر چیز، نگرش‌ها و واقعیت‌های جامعه را موجب شده و آن را به تأخیر انداخته است، موانع اقتصادی است، گفت: همچنین هزینه‌های بالای زندگی و نگرانی از آینده موجب به تأخیر افتادن این علاقمندی‌ها است. تجربیات گذشته نیز نشان می‌دهد باید برنامه‌های توانمندسازی کار، اشتغال، بازبینی در دستمزدها، مسکن و هزینه‌ها ایجاد شود تا شرایط پیش روی جوانان باثبات باشد.
وی خواستار برنامه‌ریزی دقیق متولیان تهیه و تدوین برنامه ششم توسعه در راستای افزایش نرخ باروری شد!
شکسته نفسی صندوق جمعیت سازمان ملل!
البته نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل در گزارش مذکور با شکسته نفسی از نقش موثر و غیرقابل انکار سازمان متبوع خود در کاهش جمعیت بی‌نظیر ایران در جهان و تکیه زدن بر قله بالاترین نرخ کاهش باروری در دنیا برای سال‌های متمادی عبور کرده است!
حقیقت این است که در طول سال‌های پیش و خصوصا پس از انقلاب صندوق جمعیت با مجموعه‌ای از اقدامات و صرف هزینه‌های گزاف پروژه تحدید نسل ایرانیان را مدیریت و راهبری کرده است.
 اقدامات رسمی صندوق
 با هدف تحدید نسل ایرانیان
- ارائه انواع روش‌های پیشگیری؛ شامل اجرای طرح بی‌نظیر 13 روش پیشگیری از بارداری در ایران؛ این در حالی است که در کشورهای توسعه یافته دنیا تنها 2 یا 3 مدل اجرا می‌شود.
- اصرار بر انجام عمل وازکتومی و توبکتومی در مراجعه افراد به خانه‌های بهداشت به عنوان راهی دائمی برای اجرای تنظیم خانواده!
 - افزایش زایمان‌های سزارین به طوری که اکثر زایمان‌ها در بخش خصوصی و دولتی، به این شیوه صورت می‌گیرد.
-  برگزاری کارگاه‌هایی در سطح وسیع تحت عنوان بهداشت باروری در سراسر ایران که با صرف بودجه‌های هنگفت به منظور ترویج جلوگیری از بارداری فعالیت می‌کنند.
-برگزاری همایش‌های مختلف تحت عنوان بهداشت باروری با هدف ترویج جلوگیری از باروری با حمایت صندوق و برخی شرکت‌های خارجی داروسازی
-حمایت مالی از طرح خانه به خانه تحدید نسل به نام «تنظیم خانواده» همراه با پخش رایگان لوازم جلوگیری از بارداری در همه روستاهای ایران همراه با اعتراف به شکست این برنامه در استان‌هایی همچون سیستان و بلوچستان، گلستان و کردستان و برخی نقاط مرزی دیگر برخلاف ادعای روز گذشته نماینده صندوق جمعیت!
 با این وجود جالب توجه است علی‌رغم اینکه سال‌هاست در کشورهای توسعه یافته با همراهی صندوق جمعیت برنامه‌های متنوعی تشویق و افزایش فرزندآوری در حال اجراست بنا بر برخی از اطلاعات موثق منتشر شده توسط نهادهای نظارتی کشور، کماکان برنامه تحدید نسل سازمان ملل در ایران و کشورهای اسلامی در حال اجراست و صندوق مذکور حتی پس از ابلاغ سیاست‌های کلی افزایش جمعیت در ایران، هیچ حمایتی مشابه سال‌های گذشته از برنامه جدید جمعیتی ایران نداشته است. همچنین همه کارشناسان مرتبط با نهادهای فراملی، کماکان در حال تلاش هستند با نفوذ در راهروهای مجلس شورای اسلامی و وزارت بهداشت و سایر سازمان‌های تصمیم ساز و موثر، از ارائه مشوق‌های فرزندآوری به مردم و صرف بودجه ملی در این مسیر جلوگیری کنند.