kayhan.ir

کد خبر: ۴۵۸۵۰
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۹
دبیر شورای عالی فضای مجازی:

گزارش وزارت ارتباطات نیازمند راستی‌آزمایی است

دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت‌: گزارش وزارت ارتباطات درباره رسیدن سهم پهنای باند داخل به ۶۰ درصد و کاهش سهم پهنای باند بین‌الملل به ۴۰ درصد باید صحت‌سنجی شود.

 سرویس اجتماعی-

محمدحسن انتظاری اظهار داشت: بحث «شبکه ملی اطلاعات» مهمترین نیاز فعلی کشور در حوزه فضای مجازی است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: شبکه ملی اطلاعات دارای 6 ویژگی «کاملا داخلی»، «مستقل از اینترنت»، «دارای قابلیت تحرک»، «دارای قابلیت رمزنگاری»، « ارتباطات بین مراکز حیاتی کشور» و «پهن باند و شامل مراکز داده و میزبانی داخلی» است.
وی با انتقاد از نظر وزارت ارتباطات که اعلام می‌کند شبکه ملی اطلاعات توسعه شبکه فعلی در حال کشور است(!) گفت: پهن باند باید در شبکه ملی اطلاعات ارائه شود نه اینکه روی اینترنت جهانی عرضه شود. شبکه فعلی بین اینترنت و ارتباط داخلی تفاوتی قائل نیست.
انتظاری با تاکید بر بی‌توجهی به امنیت کاربران ایرانی در فضای اینترنت جهانی، تصریح کرد: احراز هویت کاربران فقط در شبکه‌ ملی اطلاعات معنی دارند نه در شبکه خارجی؛‌ اگر در شبکه اینترنت جهانی احراز هویت کنیم که هویت کاربران‌مان را به خارجی‌ها شناسانده‌ایم!
دبیر شورای عالی فضای مجازی با تاکید بر اینکه شبکه ملی اطلاعات حتما باید اجرایی شود، گفت: وزارت ارتباطات باید برنامه اجرایی این شبکه را ارائه دهد تا مشخص شود پس از چه مدت این شبکه راه‌اندازی خواهد شد. علاوه بر بودجه‌هایی که در صورت اشتباه بودن مسیر هدر می‌رود، مسئله مهم‌تر از دست دادن زمان است و از دست رفتن فرصت توسعه کشور است.
وی با اشاره به بی‌توجهی مکرر وزارت ارتباطات نسبت به لزوم گزارش‌دهی به مرکز ملی فضای مجازی، به فارس گفت: پس از ارسال 4 نامه، مجدداً یک تا 2 ماه پیش نامه دیگری برای وزارت ارتباطات ارسال کرده‌ایم و در این نامه برنامه فازبندی و زمان‌بندی و اینکه 6 شاخص کلان را چگونه در این شبکه پیاده خواهند کرد، مطالبه شد و منتظریم وزارت ارتباطات در این باره گزارش دهد.
انتظاری تصریح کرد: در آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی نیز این بحث بطور جدی مطرح شد و تمام اعضا و شخص رئیس جمهور به اتفاق تاکید داشتند که وزارت ارتباطات باید گزارش‌های خود را به مرکز ملی فضای مجازی ارائه دهد تا مرکز گزارش را با شاخص‌ها تطبیق دهد و گزارش تطبیقی را به شورای عالی فضای مجازی ارائه دهد؛ که هنوز چنین گزارشی دریافت نکرده‌ایم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: با توجه به اهمیت شبکه ملی اطلاعات، تاثیر شبکه ملی اطلاعات در توسعه و پیشرفت کشور و اثرات تاخیر اجرای این شبکه، درحال تهیه گزارش برای ارسال به شورای عالی فضای مجازی و رئیس جمهور هستیم.
وی در واکنش به اینکه وزارت ارتباطات در پاسخ به انتقادها، به افزایش سهم ترافیک داخلی نسبت به ترافیک خارجی و رسیدن به سهم 60 به 40 استناد می‌کند، گفت: این آمار باید صحت‌‌سنجی شود.
گفتنی است گلایه از تاخیر و اهمال در راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات موضوع ‌ تازه‌ای نیست که از اواخر دولت دهم سر باز کرد و با شروع به کار دولت یازدهم به‌عنوان یک مطالبه جدی و علنی مطرح شد. طبق قانون، وزارت ارتباطات مکلف به توسعه اینترنت بین‌الملل همزمان با راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات است، اما وزارت ارتباطات تنها در اجرای وظیفه نخست گام برداشته است و معترضان نسبت به چرایی عدم اجرای وظیفه دوم به مخالفت با توسعه اینترنت در ایران متهم می‌شوند! وزارت ارتباطات تاکنون 2200 میلیارد تومان برای رسیدن طرح شبکه ملی اطلاعات به مرحله اسلاید و پاورپوینت، هزینه کرده اما می‌گوید برای اجرا به 6 هزار میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز دارد!
شایان ذکر است علاوه بر اهمال جدی وزارت ارتباطات در حوزه شبکه ملی اطلاعات، کارشکنی برخی از اعضای دولتی شورای عالی فضای مجازی و شخص رئیس شورا با تعویق مکرر جلسات، تغییر سرفصل‌های جلسات از مسائل اصلی به موضوعات فرعی و تضعیف عامدانه شورا با فعالسازی شوراها و مراکز موازی در این مهم موثر بوده است.
به این ترتیب با در نظر گرفتن عملکرد بسیار ضعیف دولت یازدهم در حوزه تعامل با مراکز مهم تصمیم ساز منتسب به رهبری همچون شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌توان چنین نتیجه گرفت که رئیس جمهور و تیم وی از التزام لازم به مظاهر تبلور جمهوریت نظام و خرد جمعی برخوردار نیستند و فردمداری ساختارمند و تشکیلاتی را ارجح می‌دانند. موضوعی که در هیچ یک از دولت‌های تاریخ انقلاب اسلامی به این شکل مشاهده نشده است.