kayhan.ir

کد خبر: ۴۵۷۹۴
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۴
افزایش نجومی دستمزدها در قبال شرایط آسان و غیرحرفه‌ای

غروب لژیونرهای فوتبال در اروپا


عملکرد لژیونرهای فوتبال ایران در فصل گذشته سیر نزولی داشت و بازیکنان شاغل در اروپایی‌ غیر از علیرضا جهانبخش و تاحدودی سردار آزمون، عملکرد چندان رضایت‌بخشی نداشتند.
جام جهانی برزیل هر چقدر برای فوتبال ایران خوب بود، اما نتوانست باعث شود بازیکنی از ایران چشم تیم‌های خوب اروپایی را بگیرد و حتی برخی بازیکنانی هم که در اروپا داشتیم (اشکان دژآگه و رضا قوچان‌نژاد) به کشورهای خلیج فارس آمدند تا کمی از آب و هوای این منطقه لذت ببرند! علاوه بر آن بازیکنان معدودی هم که در اروپا بازی کردند، به جز علیرضا جهانبخش و تاحدودی سردار آزمون، نتوانستند انتظارات را برآورده کنند. ظاهرا فوتبال ایران دیگر مثل سال‌های گذشته نمی‌تواند به اروپا بازیکن، ترانسفر کند و این قطعا در رشد تیم ملی ایران اثرگذار است.
جدا از کم شدن مشتریان اروپایی فوتبالیست‌های ایرانی، قطعا دلایل زیادی هم هست که بازیکنان ترجیح می‌دهند در لیگ ایران بازی کنند. دلایلی که می‌طلبد کارشناسان به واکاوی آن بپردازند. اینکه افزایش نجومی دستمزدها در قبال شرایط آسان و غیرحرفه‌ای اکثر باشگاه‌ها برای بازیکنان و پول درآوردن کنار دوستان و خانواده، چقدر در این پدیده موثر بوده جای تامل دارد. در یکی دو سال گذشته دیگر صحبت از انتقال بازیکنانی مثل حاج صفی، مهرداد پولادی، خسرو حیدری، رضا حقیقی و چندین و چند نفر دیگر به تیم های اروپایی بود که البته هیچ کدام به سرانجامی نرسید.
نگاهی اجمالی به عملکرد لژیونرهای فوتبال ایران در فصل 15-2014 اروپا:
 دانیال داوری
دانیال داوری که بعد از نقل مکان از بوندس‌لیگا به لیگ سوئیس از شرایط آرمانی دور شده بود، در پایان فصل در تیم گراس هاپرس کاملا محو شد و پس از رفتن میشائیل اسکیبه از این تیم، حتی دیگر درون دروازه تیم سوئیسی دیده نشد. انتخاب از بین دانیال داوری و کریم انصاری فرد به عنوان ناموفق ترین لژیونرهای این فصل کار بسیار سختی است. به نظر می‌رسد داوری با ادامه این روند شانسی برای حضور در ترکیب اصلی تیم ملی ایران را نداشته باشد.
 سردار آزمون
مهاجم جوان تیم ملی ایران که در جام ملت های آسیا 2015 عملکرد فوق العاده ای داشت، فصل 2014-2015 را با روبین کازان آغاز کرد اما در میانه‌های راه این تیم را ترک و راهی روستوف شد. این در حالی بود که انتظار داشتیم این بازیکن آینده‌دار راهی تیمی بهتر از روبین‌کازان شود و قطعا رفتن به روستوف قعرنشین که حالا به میانه‌های جدول لیگ روسیه رسیده است برای کارنامه فوتبالی آزمون نکته مثبتی محسوب نمی‌شود. باید منتظر فصل آینده و انتخاب بعدی آزمون بمانیم. به طور کلی با سطح فوتبالی که از سردار دیدیم این فصل به هیچ عنوان فصل موفقی برای مهاجم 20 ساله توانمند گنبدی به حساب نمی‌آید.
 علیرضا حقیقی
این را باید در نظر گرفت که علیرضا حقیقی در تیمی بازی می‌کند که قعرنشین لیگ پرتغال است و خط دفاع ضعیفی دارد اما شاید نه آن‌قدر ضعیف که بدترین آمار گل خورده را در یک دهه اخیر لیگ پرتغال ثبت کند. علیرضا حقیقی به هیچ وجه نتوانست در این تیم پرتغالی انتظارات را رعایت کند و در چند بازی با اشتباهاتی که داشت باعث شد تیمش شکست سنگینی متحمل شود. علیرضا حقیقی در چند سال اخیر به واسطه اعتماد کی‌روش به عنوان دروازه بان اول تیم ملی فوتبال ایران در تورنمنت‌های بزرگ حضور داشت و انتظارات را از خود بسیار بالا برد. اما این عملکرد ضعیف و در عین حال درخشش بیرانوند در نفت تهران، شاید سرنوشت دروازه‌بانی تیم ملی ایران را در راه انتخابی جام جهانی روسیه عوض کند. حقیقی این فصل همراه پنافیل 69 گل خورده داشت.
 کریم انصاری فرد و جواد نکونام
اوساسونای اسپانیا که در این فصل کریم انصاری‌فرد و جواد نکونام را به عنوان دو بازیکن ایرانی در اختیار دارد، در این فصل به سختی توانسته است خودش را از سقوط به دسته پایین‌تر نجات دهد. البته هنوز این تیم به طور کامل از خط سقوط رها نشده است. جواد نکونام ملی‌پوش ایرانی که سال‌های زیادی در این تیم توپ زده، به نظر می‌رسد امسال آخرین فصل حضورش را در این تیم سپری می‌کند. نکونام امسال 21بار برای اوساسونا به میدان رفته و در این تعداد بازی، موفق به زدن 5 گل نیز شده است که سه گل آن از روی نقطه پنالتی بود. نکو البته هنوز اعلام نکرده که فصل آینده در اوساسونا می‌ماند یا خیر اما بعید به نظر می‌رسد این بازیکن ایرانی پس از خداحافظی از تیم ملی ایران، فوتبالش را در اوساسونا ادامه دهد.
کریم انصاری‌فرد اما به هیچ عنوان فصل موفقی در این تیم نداشت و کاندیدای ضعیف‌ترین لژیونر این فصل فوتبال ایران است. مهاجمی که خیلی‌ها او را به علی دایی دوم تشبیه می‌کردند و از علاقه میلان و سایر تیم‌های بزرگ به او خبر می‌دادند، یک فصل کابوس‌وار را در این تیم سپری کرد. بازی نرسیدن به این بازیکن تا حدی ادامه داشت که او حتی به شدت به وضعیت خود در این تیم اعتراض کرد. نکته جالب توجه در مورد انصاری‌فرد، 16 بازی و صفر گل زده در این فصل است! عملکرد این فصل کریم شاید از عملکرد ماریو بالوتلی در لیورپول نیز ضعیف‌تر بوده است!
 علیرضا جهانبخش
بدون شک علیرضا بهترین لژیونر فوتبال ایران در این فصل بود. هافبک تهاجمی 21 ساله تیم ملی، فصل2015 - 2014 را در نایمخن هلند به بهترین نحو ممکن سپری کرد و با اختلافی فاحش نسبت به سایر بازیکنان، عنوان لژیونر سال فوتبال ایران را به خود اختصاص داد. جهانبخش با بازی‌های درخشانی که در این فصل برای تیمش انجام داد، سهم بسزایی در صعود نایمخن به لیگ دسته اول هلند داشت. این بازیکن جوان اهل جیرنده به عنوان بهترین بازیکن لیگ دسته دوی هلند نیز انتخاب شد تا فصل رویایی خود را با این عنوان تکمیل کند.
در این بین حضور موفق سعید عزت‌اللهی در تیم جوانان آتلتیکومادرید و دعوت به حضور در تیم اصلی، اتفاق ویژه برای بازیکنان ایرانی شاغل در اروپا بود.
همچنین انتقال مرتضی پورعلی‌گنجی به تیانجین چین نیز اتفاق عجیبی بود چرا که کمتر بازیکنی از لیگ چین به اروپا رفته است. شاید اگر او به لیگ کره یا ژاپن می رفت قطعا بهتر دیده می‌شد.