kayhan.ir

کد خبر: ۴۵۶۸۴
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۹

شالیکاران مازندران با کمبود نشا شالی مواجه شدند

از آنجایی که بیش از 90 درصد تهیه بذر و خزانه‌گیری نشا شالی همچنان در مازندران به حالت سنتی است، به دلیل تغییرات شرایط آب و هوایی و بی‌توجهی به آزمایشات خاک، شالیکاران با کمبود نشا شالی مواجه شدند.


سالانه برای کشت 230 هزار هکتار اراضی شالیزاری به 3 هزار تن بذر گواهی شده نیاز است که به دلیل عدم استقبال کشاورزان به استفاده از بذر ارقام پر محصول، سالانه کمتر از 600 تن بذر برنج در استان تولید و توزیع می‌شود.
خزانه‌گیری نشا شالی برنج با پوشش پلاستیکی به صورت سنتی و با استفاده از بذرهایی که شالیکاران هر ساله خودشان تهیه می‌کنند صورت می‌گیرد، اما به نظر می‌رسد امسال به دلیل شرایط آب و هوایی در فروردین ماه سال جاری که بیشتر از 20 روز آن ابری و بارندگی بوده است،‌نشا شالی دچار بیماری و کندی رشد مناسب شد.
در حال حاضر بیشتر کشاورزان زمین زراعی  آنان آماده برای نشا کاری است اما به دلیل کمبود نشا، عملیات نشاکاری به تعویق افتاد.
یکی از دلایل ایجاد اشکال در خزانه نشا شالی بی‌توجهی شالیکاران نسبت به آزمایش مکانیک خاک است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه تاکنون 87 هزار و 79 هکتار از شالیزارهای مازندران نشاکاری شد، گفت: 195 هزار و 669 هکتار معادل 93 درصد از شالیزارهای سطح استان آب تخت اولیه شد.
حسن عنایتی با اشاره به اینکه 99/7 درصد از مزارع خزانه‌‌گیری و 99 درصد عملیات بذرپاشی انجام شده است اظهار کرد: به دلیل شرایط جوی و سرمای ماه‌های اسفند پارسال و فروردین امسال عملیات زراعی کشت برنج در استان تاخیر و سطوح نشاکاری نسبت به سال گذشته روند کندی داشته است.
وی ادامه داد: تاکنون 87 هزار و 79 هکتار معادل 41 درصد از شالیزارهای مازندران نشاکاری شد در حالی که سطوح نشاکاری شده سال گذشته در مدت مشابه 65 درصد بوده است. عنایتی خاطرنشان کرد: از کل سطوح نشاکاری شده 11 هزار  و 912هکتار به صورت مکانیزه و 75 هزار و 167 هکتار به صورت سنتی انجام شد.