kayhan.ir

کد خبر: ۴۵۶۴۷
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۴
در نشست خبری«مشق غیرت، بازرسی و بازجویی ممنوع» مطرح شد

در مذاکرات کاری نکنید که آیندگان به ما بخندند

نشست خبری«مشق غیرت؛ بازرسی و بازجویی ممنوع» با محور حمایت از تیم مذاکره‌کننده ، تبیین توافق خوب و تاکید بر عدم بازجویی از دانشمندان و بازرسی از مناطق نظامی با حضور چهره‌های سیاسی برگزارشد.


به گزارش مهر، در این نشست خبری که دیروز به دعوت جمعی از دانشجویان برگزار شد ، محمدحسین صفارهرندی ، احمد توکلی ، محمد سعید احدیان ، مهدی فضائلی و علیرضا زاکانی به سوال خبرنگاران و دانشجویان پاسخ دادند .
بده و بستان در مذاکره نباید باعث خندیدن آیندگان به ما شود
علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در این نشست با بیان اینکه مسئله انرژی هسته‌ای با یک اشتباه برآوردی از سوی دشمن دنبال شده است، گفت: این اشتباه برآوردی آنها این بوده است که تصور کرده‌اند ما به خاطر تحریم‌ها، پای میز مذاکره رفته‌ایم و به این توافق نیاز داریم و اگر کسی به این مسئله دامن بزند، در زمین دشمن بازی کرده است؛ به همان صورت که اگر کسی در بین ملت شکاف و نقار ایجاد کند و موضوع هسته‌ای را به یک حرکت جناحی و سیاسی تبدیل کند، پازل دشمن را تکمیل کرده است.
وی ادامه داد: معتقدیم مجلس حتما باید در این جریان نقش‌آفرین باشد و الزاما چارچوب مذاکره را تصویب کند تا بر اساس آن مذاکره انجام شود.از نظر ما نتیجه مذاکرات وقتی معتبر است که به تصویب مجلس برسد و پروتکل الحاقی و امثال آن نیز از همین قاعده برخوردار است
وی تاکید کرد: مذاکره عرصه بده و بستان است، اما این بده و بستان نباید به‌گونه‌ای باشد که امروز و آینده به ما بخندند و در پیشگاه امام و شهدا شرمنده شویم.
احساس عمومی این است
که از توافق خوب دور می شویم
محمدحسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این نشست با اشاره به دغدغه ای که نسبت به مذاکره هسته ای وجود دارد، تصریح کرد: مسئله‌ای که دغدغه‌برانگیز است این است که چرا مسیری که در مذاکرات پیموده می شود احساس نمی‌کنیم که به اتفاق خوب نزدیک شده‌ایم بلکه نگرانی‌هایمان افزایش یافته است. نه تنها برای ما، حتی تیم مذاکره‌کننده نیز نگرانی‌هایش برای رسیدن به نقطه مطلوب از یک سال پیش بیشتر شده است.
صفار هرندی گفت: در مسیری که تاکنون با ۱+۵ طی کردیم از سوی ایران خیلی همراهی و تنازل نشان داده شده اما هر چه که گذشته امیدواری نسبت به قبل کمتر شده است و این نشان دهنده آن است که خللی به نحوه مراوده با ۱+۵ وارد است.
وی با بیان اینکه عدم اعتماد به طرف مقابل به یک دغدغه و نگرانی تبدیل شده است، گفت: صدا و سیما نظرسنجی را در اردیبهشت ماه انجام داده و این نظرسنجی توانسته است نگاه مردم را نسبت به آمریکایی‌ها کشف کند و نشان داده که میزان اعتماد مردم به آمریکا نسبت به گذشته کاهش یافته است و این نشان‌دهنده آن است که این دغدغه دارد فراگیر می شود و توسعه پیدا می‌کند.
صفار هرندی افزود: کسانی که مانند من هیچ آشنایی به مباحث فنی مذاکرات ندارند و فقط روش برخورد طرف مقابل را مشاهده می‌کنند، این احساس را دارند که ما داریم از یک توافق خوب دور می شویم.
وی با طرح این سؤال که مهمترین خواسته مردم از مذاکرات هسته‌ای چه بوده است، گفت: اصلی‌ترین خواسته مردم رفع تحریم‌هاست، اما امروز از رفع تحریم‌ها هیچ خبر خوشی نمی‌رسد. نه تیم مذاکره‌کننده ما اخبار خوشی منعکس می‌کند و نه طرف مقابل.
حل شدن مسائل اقتصادی
 ربطی به روابط خارجی ندارد
احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با بیان اینکه ملت ایران در جنگ تحمیلی غیرت به خرج داد، گفت: در جنگ تحمیلی، ملت ایران با غیرت عمل کرد و به تعبیر امروزی، غیرت همان عزت سیاسی است.
وی با اشاره به اینکه تعبیر امروزی غیرت سیاسی، عزت ملی است، اظهار داشت: عزت ملی ما به‌ازای اقتصادی دارد یعنی اینکه آمریکا در حال حاضر برای هیمنه خود خرج می کند تا بتواند گردش جریان مالی جهان را تضمین کند.
توکلی ادامه داد: دیپلماسی خارجی در دنیای ظالمانه البته موضوع مهمی است اما این تصور کهنه قدیمی در سال‌های بعد از انقلاب که در بین برخی اعضای نهضت آزادی نیز وجود داشت، اشتباه است. در دولت جدید و این اواخر نیز این تصور را بیان کردند و متوجه شدند که اشتباه است. اینکه مسائل اقتصادی زمانی حل می شود که مسائل خارجی حل شده باشد اساس محکمی ندارد و خودشان هم متوجه شدند که این روش اشتباهی است.