کد خبر: ۴۴۷۴۹
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۶
عضو کمیسیون بهداشت مجلس مطرح کرد

تجمیع نشدن بیمه‌ها؛ تخلفی 5 ساله

عضو کمیسیون بهداشت مجلس با اشاره به اجرا نشدن حکم حکومتی رهبر انقلاب برای تجمیع بیمه‌ها گفت: ۵ سال است که تخلف یکپارچه نشدن بیمه‌ها ادامه دارد و باید وزارت رفاه و بازرسی کل کشور در این زمینه پاسخ دهند.

سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی دراین خصوص به تسنیم گفت: اصل ماجرا این است که وزارت رفاه باید تکلیف بیمه تامین اجتماعی و بیمه سلامت ایرانیان را مشخص کند، بنابراین باید دولت نیز به صورت مستقیم در این موضوع ورود کند.
قاضی زاده هاشمی افزود: باید از کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به طور خاص رئیس این کمیسیون و سازمان بازرسی کل کشور پیگیری شود که چرا تجمیع بیمه‌ها انجام نمی‌شود.
وی درباره اظهارات معاون درمان سازمان تامین اجتماعی مبنی براینکه با ابلاغ طرح یکسان‌سازی رویه بیمه‌های پایه دیگر ضرورتی برای طرح موضوع تجمیع منابع بیمه‌ای وجود ندارد، گفت‌: تجمیع بیمه‌ها به هیچ عنوان منتفی نشده است، طرح یکسان‌سازی در شورای نگهبان با ایراداتی که داشت پذیرفته نشد و رد شد و به لحاظ قانونی شناخته شده نیست و آن ماده دیگر حذف و تمام شده است.
دریافت پول از ۴۰ میلیون نفر
 خدمات به ۲۳ میلیون نفر ؟!
این نماینده مجلس  با انتقاد به آمارهای سازمان بیمه تامین اجتماعی که در زمان ارائه آمار کلی تعداد ۴۰ میلیون نفر را به عنوان پوشش‌دهنده اعلام می‌کنند ولی در ارائه خدمات فقط به ۲۳ میلیون نفر خدمات می‌دهند، گفت: علت این که نمی‌خواهند بیمه‌ها تجمیع شود برای این است که دست‌هایشان رو می‌شود؛ چرا از ۴۰ میلیون نفر پول می‌گیرند ولی فقط به ۲۳ میلیون نفر خدمات می‌دهند؟!
قاضی زاده هاشمی درباره این مسئله که هرازگاهی این سازمان‌ها عنوان می‌کنند با شرایط کنونی ورشکسته می‌شوند، خاطرنشان کرد: تمام صندوق‌هایی که در دنیا وجود دارند صندوق‌هایی پرداخت هستند، این‌ها بیمه نیستند که سرمایه‌گذاری‌هایشان معنی داشته باشد، از یک طرف ورودی و از طرف دیگر خروجی دارند و اصلاً ورشکستگی در اینها بی‌معنا است، اینها یک کارمزدی برای کارشان باید بردارند، بنابراین فقط یک صندوق پرداخت هستند، صنعت نیستند که می‌گویند ورشکسته می‌شوند.
بیمه‌ها؛ پاشنه آشیل طرح تحول نظام سلامت
در این راستا سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت که در اظهارنظرهای متعدد خود عنوان کرده است بیمه‌ها پاشنه آشیل طرح تحول سلامت هستند، نیز چندی قبل در همایش ملی نقد عملکرد دولت یازدهم در حوزه سلامت عنوان کرده بود؛ بنده نگران هستم که مسئولان کشور فکر کنند مشکلات سلامت با اجرای طرح تحول سلامت برطرف شده است، درحالی که اجرای کامل طرح تحول سلامت ۱۰ تا ۱۵ سال به طول می‌انجامد.