کد خبر: ۴۴۰۶۶
تاریخ انتشار : ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۵

تسهیلات ویژه به واحدهای شالیکوبی پرداخت می‌شود

مدیرکل دفتر امور صنایع کشاورزی معاونت آب، خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی از اختصاص تسهیلات ویژه به واحدهای شالیکوبی خبر داد و گفت: این تسهیلات از امسال برای استفاده در بخش سرمایه در گردش این واحدها پرداخت می‌شود.


به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا پوربصیر در همایش تجلیل از شالیکوبی‌داران برتر استان گیلان؛ با اشاره به مشکلات اعتباری واحدهای تولیدی افزود: برخی از واحدهای تولیدی به لحاظ سرمایه در گردش دچار محدودیت‌هایی شده‌اند که با دستور وزیر جهاد کشاورزی، خط اعتباری ویژه‌ای برای واحد شالیکوبی پیش‌بینی شده است. وی بسته‌بندی را حلقه مفقوده زنجیره کاشت تا سفره غذایی دانست و این زنجیره را شامل کاشت، داشت، برداشت، فرآوری و بازار عنوان و تصریح کرد: اقداماتی طی پنج سال گذشته برای ارتقای واحدهای شالیکوبی و نوسازی آنها به منظور ایجاد ارزش افزوده، انجام شده است. وی از کمبود واحدهای بسته‌بندی در کشور خبر داد و گفت: اقدامات خوبی در سه سال گذشته در بخش کشاورزی و تولید برنج و شالی انجام شده که اکنون نیاز به حمایت بیشتر دارد. پوربصیر تصریح کرد: در همین راستا، نوسازی و بازسازی واحدهای شالیکوبی در دستور کار قرار گرفته و پیگیری‌هایی نیز در این ارتباط انجام شده است. حدود یک هزار و 480 واحد شالیکوبی در گیلان فعالیت دارند که سالانه حدود یک میلیون تن شلتوک برنج در استان تولید می‌شود که سهم هر واحد تولیدی حدود 600 تا 700 تن شلتوک است.
در پایان این مراسم از 17 واحد شالیکوبی برتر گیلان که چهار واحد برگزیده استانی و مابقی شهرستانی بودند، تجلیل شد.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور نیز هست و با 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیر کشت و رتبه دوم تولیدکنندگان کشور را به خود اختصاص داده است.