کد خبر: ۴۳۸۲۹
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۷
معاون بانک مرکزی:

تعیین سود سپرده‌های زیر یک سال به بانک‌ها واگذار شد

معاون اقتصادی بانک مرکزی از واگذاری تعیین سود سپرده‌های کمتر از یک سال به بانک‌ها خبر داد.


پیمان قربانی در گفت‌وگو با فارس درباره تعیین تکلیف نرخ‌های سود سپرده کمتر از یک سال اظهار داشت: با توجه به اینکه شورای پول و اعتبار برای سود سپرده‌های یکساله سقف 20 درصد را تعیین کرده است، بانک‌ها متناسب با دوره سپرده‌گذاری می‌توانند نرخ سود سپرده‌های کمتر از یک سال را اعمال کنند.
وی اضافه کرد: سقف سود سپرده‌ها 20 درصد است و سود سپرده‌های کمتر از یک سال هم نمی‌تواند بالاتر از این نرخ باشد.
معاون اقتصادی بانک مرکزی اظهار داشت: واگذاری تعیین نرخ سود این نوع سپرده‌ها به بانک‌ها در راستای ایجاد رقابت در ارائه خدمات است.
قربانی افزود: با توجه به محدوده‌های تعیین شده برای نرخ سود تسهیلات، بانک متناسب با سوددهی خود می‌تواند سود سپرده کمتر از یک سال را تعیین و پرداخت کند.
اعمال سود جدید بانکی از امروز
در حالی که پیش‌تر رئیس کل بانک مرکزی از لازم‌الاجرا بودن مصوبات اخیر شورای پول و اعتبار در 15 اردیبهشت ماه خبر داده بود با تاخیر در ابلاغ بخشنامه مربوطه به بانک‌ها، سودهای جدید از چهارشنبه (16 اردیبهشت) در شعب بانکی اجرایی خواهد شد.
بر این اساس نرخ سود سپرده‌های بالاتر از یکسال از 22 به 20 درصد کاهش می‌یابد. همچنین نرخ سود تسهیلات مبادله‌ای و مشارکتی نیز بین 3 تا 4 درصد کاهش خواهد یافت.
ارزیابی کارشناسان
در عین حال کارشناسان اقتصادی معتقدند کاهش 2 درصدی سود بانکی تاثیری در رونق تولید ندارد.
در این باره سیدهادی حسینی عضو کمیسیون صنایع و معادن در گفت‌وگو با میزان، گفت: کاهش نرخ سود بانکی را به فال نیک می‌گیریم اما کاهش 2 درصد تاثیر زیادی بر رونق اقتصاد و تولید ندارد.
حسینی تاکید کرد: طی سال‌های گذشته شاهد افزایش نرخ سود بانکی بودیم که تبعات و پیامدهای آن از جمله افزایش معوقات بانکی و بدهکارتر شدن واحدهای تولیدی به بانک‌ها بود.
وی در مورد این پرسش مبنی بر اینکه نعمت‌زاده آمار تعطیلی 60 درصدی واحدهای تولیدی را تکذیب کرده است، گفت: همین آقایان در دولت قبل آمارهای بیش از 60 درصد مبنی بر تعطیلی واحدهای تولیدی می‌دادند اما در این دولت می‌گویند که چنین آمارهایی غیرواقعی است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: به هر حال با نگاهی به آمارهای اقتصادی به راحتی می‌توان متوجه شد که معوقات بانکی و تعطیلی واحدهای تولیدی افزایش یافته است.
وی تاکید کرد: نرخ سود بانکی باید رابطه منطقی با نرخ تورم داشته باشد و همواره در حال کاهش باشد تا شاهد رونق اقتصادی و جلوگیری  از تعطیلی واحدهای تولیدی باشیم. رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر هم گفت: مصوبه کاهش دو درصدی نرخ سود سپرده‌های بانکی تاثیری بر بازارهای سکه و طلا نداشته است.محمد کشتی‌آرای در گفت‌وگو با مهر با اشاره به گذشت یک هفته از انتشار اخبار نرخ‌های جدید سود بانکی مصوبه شورای پول و اعتبار گفت: اخبار کاهش نرخ‌های سود بانکی تاکنون هیچ تاثیری بر بازار سکه و طلا نداشته است.
رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر، دلیل عدم تاثیرگذاری نرخ‌های جدید بر بازارهای موازی سکه و ارز را میزان اندک کاهش نرخ‌های سود اعلام کرد و افزود: حتی اعلام خبر کاهش نرخ‌های سود هم باید بر بازار سکه و طلا تاثیر می‌گذاشت اما چنین اتفاقی نیفتاد.
وی با اشاره به اجرای مصوبه از امروز چهارشنبه اظهار داشت: به نظر نمی‌رسد اجرایی شدن مصوبه کاهش دو درصدی نرخ سود سپرده‌ها هم تاثیری بر این بازارها داشته باشد و باعث خروج سپرده‌ها از بانک‌ها شود.
کشتی‌آرای با بیان اینکه نرخ سود سپرده 20 درصدی اعلام شده از سوی بانک مرکزی از نرخ تورم بالاتر است و به همین دلیل هنوز سپرده‌گذاران برای سپرده‌گذاری در بانک‌ها راغب هستند، تصریح کرد: سپرده‌گذاری در بانک‌ها سودده است.
وی گفت: در حال حاضر به دلیل عدم نوسانات در بازار طلا چه در داخل و چه در خارج از کشور این بازار برای سرمایه‌گذاران جذاب نیست.