کد خبر: ۴۳۶۶۸
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۴
8245 نفر از اساتید دانشگاه‌های کشور خطاب به دبیر کل سازمان ملل:

دادگاه ویژه بین‌المللی برای رسیدگی به جنایات آل‌سعود تشکیل دهید(اخبار دانشگاه)

هشت هزار و 245 نفر از اساتید دانشگاه‌های کشور با صدور نامه‌ای خطاب به بان‌کی‌مون خواستار توقف فوری و رسیدگی به جنایات آل‌سعود شدند.

در این نامه اساتید دانشگاه‌های ایران ضمن تأکید بر ضرورت شناسایی حمله به یمن به عنوان «جنایت تجاوز» خواستار تشکیل یک دادگاه ویژه بین‌المللی برای تعقیب و محاکمه مرتکبین جنایات تجاوز، جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و جنایت نسل‌کشی در تجاوز به یمن شدند.
در ادامه این نامه آمده است: رژیم آل سعود و همپیمانان این رژیم برخلاف مقررات و موازین بین‌المللی و بدون مجوز شورای امنیت، کشور مستقل یمن که مردم آن پس از سال‌ها دولت‌های دست‌نشانده در پی استقرار نظام مبتنی بر آرای عمومی که از اولین حق بشری محسوب می‌شود، بودند را مورد تهاجم قرار دادند که در تطبیق با منشور سازمان ملل و دیوان کیفری بین‌المللی جنایت «تجاوز» ارتکاب یافته است. هشت‌هزار و 245 نفر از اساتید دانشگاه‌های کشور در پایان اعلام کردند: با عنایت به اینکه در تهاجم به یمن تاکنون همه جنایات بین‌المللی تحت صلاحیت دیوان کیفری بین‌المللی یعنی جنایات «تجاوز»، «جنایت جنگی»، «جنایت علیه بشریت» و «نسل‌کشی» ارتکاب یافته است، بر این پایه سران دولت‌های متجاوز، فرماندهان، سربازان و همه کسانی که در این تجاوز، قوانین و مقررات بین‌المللی را نقض کرده‌اند جهت تعقیب، محاکمه و مجازات براساس مقررات بین‌المللی به دیوان کیفری بین‌المللی ارجاع و یا اینکه برای اجرای عدالت درباره ناقضین حقوق بین‌الملل در این تجاوز آشکار به تشکیل یک دادگاه کیفری بین‌المللی ویژه یمن همانند دادگاه کیفری بین‌المللی برای یوگسلاوی سابق اقدام کنید.