kayhan.ir

کد خبر: ۴۳۶۶
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۰:۰۸
در اعتراض به سیاست مداخله‌گرانه آمریکا و کانادا

کشورهای آمریکای لاتین واشنگتن و اتاوا را به اجلاس هاوانا راه ندادند

کشورهای آمریکای لاتین در اعتراض به استعمار طولانی‌مدت و مداخلات آمریکا و کانادا در امور داخلی‌شان این دو کشور را به نشست خود در پایتخت کوبا راه ندادند.
کشورهای آمریکای لاتین در اعتراض به استعمار طولانی‌مدت و مداخلات آمریکا و کانادا در امور داخلی‌شان این دو کشور را به نشست خود در پایتخت کوبا راه ندادند.
به گزارش خبرگزاری‌ها، نشست سران کشورهای آمریکای لاتین موسوم به (سلاک) با حضور 29 رئیس‌جمهور و مسئولانی از چهار کشور دیگر این منطقه در هاوانا برگزار شد اما سران آمریکا و کانادا حتی به عنوان عضو ناظر هم به این اجلاس دعوت نشدند. سران کشورهای آمریکای لاتین دلیل دعوت نکردن از آمریکا و کانادا را محکوم کردن سیاست‌های مداخله‌گرانه واشنگتن در امور داخلی خود و رفتار استکباری آمریکا در طول پنج دهه گذشته عنوان کردند. مهمان ویژه این نشست بان‌کی‌مون دبیرکل سازمان ملل بود.
«رائول کاسترو» رئیس‌جمهور کوبا و میزبان نشست کشورهای آمریکای لاتین (سلاک) طی سخنانی علیه آمریکا گفت: آمریکا 50 سال است به منظور منزوی کردن کوبا کشور ما را تحریم کرده اما امروز حضور سران همه کشورهای قاره در این نشست و غیبت آمریکا ثابت می‌کند که این سیاست خارجی آمریکاست که منزوی شده است.
سران کشورهای آمریکای لاتین در نشست هاوانا با صدور بیانیه‌ای 83 ماده‌ای بر ادامه برنامه‌های مبارزه با فقر، حفظ صلح و امنیت منطقه آمریکای لاتین تاکید کردند. همچنین روسای جمهور آمریکای لاتین از آرژانتین برای آزاد کردن جزایر مالویناس از اشغال انگلیس حمایت کرده و خواستار رفع تحریم‌های 50 ساله آمریکا علیه کوبا شدند. ضمن این که همه شرکت‌کنندگان تحریم‌های آمریکا علیه کوبا را محکوم کردند.
سازمان کشورهای آمریکای لاتین (سلاک) در حال جایگزین شدن به جای سازمان کشورهای آمریکایی است که از 65 سال پیش تاکنون زمینه سلطه آمریکا بر کشورهای این قاره را فراهم کرده است. رائول کاسترو در این نشست آمریکای لاتین و حوزه دریای کارائیب را منطقه صلح اعلام کرد و خواستار کنار گذاشتن اختلافات کشورهای آمریکای لاتین با یکدیگر شد.
دبیرکل سازمان ملل نیز در این نشست از تلاش کشورهای آمریکای لاتین و دریای کارائیب برای تقویت همگرایی و اتحاد تمجید کرد.
همچنین دولت اکوادور آمادگی خود را برای میانجیگری بین دولت کلمبیا و شبه‌نظامیان فارک اعلام کرد.