انتقاد برخی نمایندگان کنگره آمریکا از محرمانه ماندن توافق ژنو
برخی از نمایندگان کنگره آمریکا از دولت اوباما به دلیل علنی نشدن جزئیات توافق ژنو انتقاد کردند.
برخی از نمایندگان کنگره آمریکا از دولت اوباما به دلیل علنی نشدن جزئیات توافق ژنو انتقاد کردند.
نماینده کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا با انتقاد از علنی نشدن جزئیات توافق ژنو گفت: اگر توافق ژنو اینقدر برای صلح و دیپلماسی در جهان مفید است، چرا باید مخفی نگاه داشته شود؟
«راس لتینن» سهشنبه شب در جلسه استماع کمیته روابط خارجی درباره توافق مذکور به هیئتی از کارشناسان هستهای گفت: حتی نمایندگان کنگره نیز برای دیدن این توافق باید به مکان فوقسری بروند.
وی افزود: چرا نمایندگان باید برای ملاحظه توافق ژنو به یک مکان فوقسری بروند؟
وی این سند محرمانه را عجیب خواند و از این که باراک اوباما همچنان آن را در هزار توی سکوت نگهداری میکند، ابراز تعجب کرد.
به گزارش فارس عضو کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در ادامه گفت: اگر توافق ژنو این همه مهم و برای صلح و دیپلماسی در روزگار ما اینقدر مفید است، چرا باید مخفی نگه داشته شود؟ اگر دولت به حصول این توافق افتخار میکند، پس باید آن را علنی کند.
«تد پو» نماینده جمهوریخواه کنگره نیز کاخ سفید را به خاطر پنهان کردن جزئیات توافق هستهای از افکار عمومی آمریکا به باد انتقاد گرفت و گفت: نمیفهمم چرا توافق نباید علنی شود.
«اد رویس» رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان نیز گفته است که حتی اگر ایران 80 درصد از سانتریفیوژهایش را متوقف کند، سایت فردو را تعطیل و رآکتور آب سنگین اراک را منحل سازد و با بازرسی هستهای نیز موافقت کند، فقط 6 ماه از مرحله غیرقابل بازگشت در تولید سلاح هستهای فاصله خواهد گرفت.
توافق «ژنو» بخشهای کلیدی برنامه هستهای ایران را هدف نگرفته است
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا ضمن ابراز نگرانی از توافق اولیه ژنو تصریح کرد که این توافق به ایران اجازه داد بخشهای کلیدی برنامه هستهایاش را حفظ کند.
«اد رویس»، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، در جلسه روز سه شنبه استماع کمیته فرعی مجلس نمایندگان آمریکا با موضوع «اجرای توافق هستهای ایران» ضمن ابراز نگرانی از توافق ایران و 1+5 در ژنو تصریح کرد: من نگرانیهای زیادی درباره برنامه اقدام مشترک دارم به ویژه یکی از نگرانیها این است که ایران اجازه دارد بخشهای کلیدی از برنامه هستهای خود را حفظ کند که این موارد شامل: غنیسازی اورانیوم، حفظ مقادیر زیادی از ذخایر اورانیوم غنیشده، انجام تحقیق و توسعه بر روی قابلیتهای سانتریفیوژ پیشرفته و فعالیت بر تأسیسات راکتور آب سنگین اراک میشود.
وی تصریح کرد که این موارد عناصر برنامه تسلیحات هستهای هستند که همزمان با جلو رفتن مذاکرات هستهای، به عملکرد خود ادامه میدهد.
به گزارش فارس رویس ادامه داد: شواهد گستردهای وجود دارد که ایران برای سالها تلاش زیادی را بر روی موضوع هستهای خود تخصیص داده است و این به وضوح نیات ایران را نشان میدهد و ما نباید به ایران اجازه بدهیم که این شواهد گسترده را مخفی کند.
رئیس کمیته روابط خارجی سنا مدعی شد: اما حتی اگر توافق به اصطلاح جامع نیز حاصل شود، تهدید ایران هستهای هنوز تمام نمیشود. یکی از شاهدان امروز تخمین زده است حتی اگر ایران را وادار کنیم که 80 درصد از 19 هزار سانتریفیوژ نصب شده خود را برچیند، تأسیسات غنیسازی در فردو را تعطیل کند یا آن را برچیند و راکتور آب سنگین اراک را به راکتور آب سبک تبدیل کند و با نظام چند دههای و سرزده بازرسی موافقت کند، با اینحال ایران میتواند ظرف 6 ماه کورس ساخت یک سلاح هستهای بگذارد.
رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در پایان گفت: من نگران هستم که این توافق ما را به مسیری ببرد که فشار تحریمها از بین برود اما ایران توانمندی تولید سلاح هستهای خود را حفظ کند. با توجه به این خطرات، تأسف بار است که رئیسجمهور نمیخواهد با کنگره برای افزایش تحریمها به منظور باز گذاشتن دست تیم مذاکره کننده آمریکا در رویارویی با ایران همکاری کند این تحریمها در صورتی به اجرا درمیآید که ایران به تعهدات خود عمل نکند پس اگر ایران در مواجهه با برنامه هستهایاش به طور کامل به تعهداتش پایبند باشد دلیلی ندارد که با این لایحه (تحریمها) مخالفت شود.