مجمع ملی تشکلهای کشاورزی: واردات بیرویه شکر تولید داخل را از بین میبرد
رئيس هیئت مدیره مجمع ملی تشکلهای کشاورزی کشور به منظور حمایت از تولید داخل از وزارت جهاد کشاورزی خواست تا تعرفه 35 درصد واردات شکر دایر و مبلغ آن افزایش یابد.
رئيس هیئت مدیره مجمع ملی تشکلهای کشاورزی کشور به منظور حمایت از تولید داخل از وزارت جهاد کشاورزی خواست تا تعرفه 35 درصد واردات شکر دایر و مبلغ آن افزایش یابد.
مسعود اسدی در گفتوگو با ایرنا افزود: در سالهای اخیر باندها و مافیای شکر موجب واردات بیرویه و حذف تعرفه واردات شکر به کشور شدند و با نفوذ در وزارت صنعت، معدن و تجارت توانست به شکل لجام گسیختهای به واردات و ذخیرهسازی این محصول اقدام کند.
وی اظهار داشت: به طور قطع ادامه روند واردات بیرویه شکر میتواند تولید نیشکر، چغندر قند و کارخانجات فراوری این صنعت را به ورطه نابودی بکشاند، بنابراین در راستای حمایت از تولید داخل و براساس قانون انتزاع و بازگشت برخی از وظایف بخش کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی انتظار میرود این وزارتخانه نسبت به ایجاد تعرفه جدید شکر بین 35 تا 45 درصد اقدامات لازم به عمل آورد.
رئيس هیئت مدیره مجمع ملی تشکلهای کشاورزی تصریح کرد: گرچه شکر همانند گوشت و غلات از محصولات استراتژیک به شمار نمیرود اما سهمی در سبد خانوار دارد که برای تامین امنیت غذایی کشور به تولید این محصول در داخل کشور نیاز داریم و نباید با حذف تعرفه 35 درصدی و افزایش بیرویه واردات تولید این محصول را در کشور با چالش روبرو کنیم. به گفته اسدی، در حال حاضر سهم شکر در سبد خانوار 3 دهم درصد، میوه 4/2 درصد و گوشت 2/6 درصد است و لذا سهم شکر در سبد خانوار بسیار ناچیز و نیازی به واردات بیرویه آن نیست.
وی گفت: با وجود شرایط اقتصادی موجود، کشور دارای تولیدکنندگان قوی در صنعت نیشکر و چغندرقند است و حذف تعرفه 35 درصدی واردات که چندی پیش اجرایی شد تولیدکنندگان نیشکر و چغندرقند و صنایع را در آستانه ضرر و زیان قرار داده است.
وی ادامه داد: در دولت دهم که مسئولیت وضع و حذف تعرفهها بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گرفت ما بهعنوان نمایندگان جامعه کشاورزی کشور هیچگونه انتظاری از این وزارتخانه نداشتیم، چرا که وزارت صنعت، معدن و تجارت همیشه در چارچوب منافع تجار و بازرگانان گام برداشته و به جای اینکه حامی تولید داخل باشد حامی منافع بازرگانان و تجار بوده است.
وی با بیان اینکه با حذف تعرفه شکر قیمت این محصول در داخل به شکل غیرمنطقی کاهش یافته و ضرر تولیدکنندگان داخلی را به همراه داشته است، گفت: در حال حاضر گوشت قرمز و غلات از محصولات استراتژیک به شمار میروند که به دلیل محدودیت منابع آبی ناچار به واردات برخی محصولات و نهادههای کشاورزی هستیم اما واردات بیرویه شکر موضوعیتی ندارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر تولیدکنندگان نیشکر و چغندرقند استانهای مختلف خواستار تعیین و افزایش تعرفه شکر توسط مجلس شورای اسلامی و دولت شدند که امیدواریم هرچه سریعتر این امر تحقق یابد. به گفته اسدی در حال حاضر شکر مورد نیاز کشور 2 میلیون تن است که یک میلیون و 200 هزار تن آن در داخل در سطحی بالغ بر 100 هزار هکتار تولید و حدود 800 هزار تن آن نیز وارد میشود.
وی اظهار داشت: از این میزان 680 هزار تن نیشکر از کشت و صنعتهای نیشکری استان خوزستان تولید میشود که قطب تولید نیشکر کشور به شمار میرود.