کد خبر: ۴۲۲۳۷
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۲

جزئیات حذف محدوده زوج و فرد از پایتخت

معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران جزئیات حذف فیزیکی محدوده زوج و فرد را تشریح کرد.

سیدجعفر تشکری‌هاشمی در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح جزئیات حذف محدوده زوج و فرد در تهران با بیان اینکه این طرح، توسط شهرداری تهران به شورای عالی ترافیک پایتخت پیشنهاد شده است، گفت: هیچ منطق قابل قبولی برای این استدلال که برای کنترل آلودگی هوا خودروها را به دو قسمت تقسیم و آنها را وادار کنیم که یک‌روز در میان، وارد معابر شوند؛ وجود ندارد.
وی با بیان اینکه چرا باید خودروهایی که چندین برابر آلودگی تولید می‌کند؛ وارد معابر شوند، گفت: بر همین اساس طرحی جایگزین در شهرداری تهران تهیه و در شورای عالی ترافیک پایتخت نیز به تصویب رسید.
تشکری‌هاشمی در تشریح جزئیات این طرح با بیان اینکه برای کنترل از مفهوم‌ «مناطق کم‌‌آلوده‌کننده هوا» استفاده می‌شود، گفت: بدین ترتیب خودروها با توجه به اطلاعاتی که در پرونده الکترونیکی‌شان و بر مبنای میزان آلایندگی وجود دارد، به چهار دسته خودروهای قرمز (بسیار آلاینده)، زرد، سبز و آبی تقسیم می‌شوند.
وی همچنین در خصوص جایگزینی محدوده کم‌آلاینده به جای محدوده زوج و فرد در پایتخت گفت: خودروهای تهران به صورت مجازی به چند رنگ تقسیم می‌شوند که بر این اساس خودروهای قرمز شامل خودروهایی می‌شوند که به سن فرسودگی رسیده، کاربراتوری هستند و توان اخذ معاینه فنی را ندارند که این دسته از خودروها امکان فعالیت در تهران را ندارند.وی همچنین در مورد ویژگی خودروهای زرد تصریح کرد: این خودروها به سن فرسودگی نزدیک هستند و استاندارد آنها پایین‌تر از یورو2 است و قطعا محدودیت‌هایی را در زمان آلودگی هوا برای تردد در هسته مرکزی و محدوده طرح ترافیک برای آنها در نظر خواهیم گرفت.تشکری در مورد خودروهای سبز نیز گفت: این خودروها استاندارد بیش از یورو2 دارند و در شرایط اضطرار آلودگی هوا، برای تردد آنها محدودیت‌هایی در نظر گرفته خواهد شد.معاون حمل و نقل شهرداری تهران در مورد خودروهایی که جزء رنگ آبی قرار می‌گیرند، افزود: این خودروها برقی و دارای استاندارد بیش از یورو5 هستند که محدودیت کمتری برای تردد آنها در مواقع حساس، در نظرگرفته خواهد شد.
وی با انتقاد از افزایش محدوده زوج و فرد ادامه داد: پلاک خودرو منشأ آلودگی نیست که با افزایش آلایندگی هوا تردد خودروها را زوج و فرد می‌کنیم.
معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه باید به سمتی حرکت کنیم که خودروهای کم آلاینده در سطح شهر تردد کنند، گفت: خودروهای فرسوده که آلایندگی زیادی دارند، جان میلیونها نفر را به خطر می‌اندازند.