عقبنشینی رئیسجمهور اوکراین، نارنجیهای تحت حمایت آمریکا را راضی نکرد
عقبنشینیهای پیدرپی دولت اوکراین در مقابل نارنجیهای طرفدار غرب جواب نداد و اپوزیسیون این کشور همچنان بر سرنگونی دولت اصرار میکنند.
عقبنشینیهای پیدرپی دولت اوکراین در مقابل نارنجیهای طرفدار غرب جواب نداد و اپوزیسیون این کشور همچنان بر سرنگونی دولت اصرار میکنند.
با تشدید اوضاع بحرانی در اوکراین، پارلمان این کشور دیروز طبق اعلام قبلی تشکیل جلسه داد تا با دادن دو امتیاز ویژه دیگر به مخالفان بار دیگر شانس خود برای آرام کردن اوضاع را امتحان کند.
طبق گزارشهای منتشر شده، «لغو قانون ضدتظاهرات» و «موافقت با استعفای نخستوزیر»، جزو تصمیمات نمایندگان پارلمان بود که طبق پیشبینیها باز هم افاقه نکرد چرا که مخالفان بر ادامه مبارزات همچنان تاکید میکنند.
آنطور که خبرگزاری «رویترز» نوشته، «ویکتور یانوکوویچ»، رئیسجمهور اوکراین با رهبران مخالفان نیز دیدار کرده و به آنها وعده داده اصلاحاتی را نیز در ساختار دولت ایجاد خواهد کرد.
رئیسجمهور اوکراین پیش از این برای متقاعد کردن مخالفان به «آرسنی یاتسنیوک»، رهبر آنها پیشنهاد نخستوزیری را داده بود. وی در همان زمان نیز با این پیشنهاد مخالفت کرده بود.
امتیازات دولت اوکراین به مخالفان به همینجا ختم نشد چرا که «یانوکوویچ» اعلام کرده حاضر است مخالفان را هم عفو کند.
به گزارش بیبیسی، وی برای عفو مخالفان دو شرط گذاشته، یکی جمعآوری سنگربندیهای خیابانی (که گاهی ارتفاعشان به 5 متر هم میرسد) و دیگری توقف حملات به ساختمانهای دولتی. طبق این گزارش، اگر چه با دادن این امتیازها، تا حدودی از شدت ناآرامیها کاسته شد اما مخالفان میگویند همچنان خواستار سرنگونی دولت هستند. به گزارش صدای روسیه، مخالفان دولت اوکراین اعلام کردند، حاضر هستند به منظور حفظ وحدت کشور و جلوگیری از تشدید بحران سیاسی به مذاکره خود با مقامهای دولتی ادامه دهند. بر اساس این گزارش طی 24 ساعت گذشته میدان استقلال شهر کیف با آرامش و ثبات نسبی روبهرو بوده است. مخالفان هشدار دادهاند که صبر و تحمل مردم در صورت بیتوجهی دولتمردان به درخواستهای مخالفان پایان خواهد یافت.
یکی از احزاب سیاسی اوکراین نیز با انتشار بیانیهای هشدار داد، اتفاقات اخیر اوکراین تهدیدی جدی ضد استقلال این کشور به شمار میرود. این حزب از دادستان کل اوکراین خواست تا درباره اتفاقات اخیر کشور تحقیقات گسترده و سریعی را انجام دهد. این حزب بر این باور است که حضور جوانان فاشیست در خیابانهای اوکراین شهرهای این کشور را به صحنه درگیری و نزاع تبدیل کرده است.
ناآرامیهای اوکراین از 21 نوامبر 2013 و به بهانه امضا نشدن یک توافقنامه تجاری با اتحادیه اروپا کلید خورد اما خیلی زود و پس از حمایت قاطع غرب بهویژه آمریکا از مخالفان، خواسته اپوزیسیون اوکراین به «سرنگونی دولت کیف» تغییر کرد. حمایتهای غرب از نارنجیهای اوکراین به جایی رسیده که بسیاری از دیپلماتهای آنها در روز روشن با حضور در تظاهرات مخالفان، از آنها حمایت میکنند. تقاضای مخالفان از غرب برای اعمال تحریم کشورشان در کنار فشارهای روزافزون غربیها کارشناسان را به این نتیجه قطعی رسانده که غرب فرصت را برای احیای انقلاب ساقط شده نارنجی مغتنم شمرده است.
در همین راستا خبر میرسد، کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرده امروز وارد کیف میشود!
پیش از این رهبران سیاسی و نمایندگانی از کشورهای آلمان، آمریکا و... به کیف رفته و برای اپوزیسیون این کشور سخنرانی کردهاند.
پیشبینی میشود، آینده سیاسی این کشور مهم اروپایی به زودی با تحولاتی عمیق رقم خواهد خورد.