۹ میلیون بیمار کلیوی در ایران از بیماری خود خبر ندارند
دبیر اجرایی همایش روز جهانی کلیه با تاکید بر این که فشار خون گرفته شده توسط افراد در منزل بهترین ارقام فشار خون است، گفت: ۸۰ درصد بیماران فشار خون در کشور به درستی درمان نمیشوند.
به گزارش فارس، محمدتقی نجفی دبیر اجرایی همایش روز جهانی کلیه در نشست خبری این همایش اظهار داشت: بر اساس جدیدترین تحقیقات و مقالات علمی فشار خونهای گرفته شده در منازل، بالاترین اثر و مقبولیت را در بین تمام فشارخونهای گرفته شده دارند.
وی با بیان این که برای گرفتن فشار خون در منزل باید استراحت ۵ دقیقهای قبل از این اقدام و در راستا بودن دست و بدن وجود داشته باشد، ادامه داد، در این روش باید ۷ روز هفته صبحها قبل از مصرف دارو و شبها قبل از مصرف دارو و ۲-۳ دقیقه قبل از خواب فشار خون را در دو نوبت گرفت که بین هر نوبت ۳ تا ۵ دقیقه فاصله باشد و معدل این فشارخونها، فشار خون مناسب و دقیق بدن است.دبیر اجرایی همایش روز جهانی کلیه تاکید کرد: بیش از ۱۲ درصد افراد جامعه به بیماریهای کلیوی مبتلا هستند که این رقم در ایران بر اساس جمعیت، ۱۰ میلیون نفر است که ۹ میلیون این افراد از بیماری خود آگاهی ندارند.
نجفی خاطرنشان کرد: بیماری های کلیوی نه تنها از بابت عوارض بر کلیه اهمیت دارند بلکه بخشهای دیگر را نیز متاثر میکنند چنان که یکی از مهمترین علل مرگ افراد مبتلا به بیماریهای پیشرفته کلیوی سکته مغزی است.
دبیر اجرایی همایش روز جهانی کلیه گفت: در کشور ۲۵ هزار بیمار دیالیزی و ۲۵ هزار پیوند کلیه داریم که متوسط عمر پیوند ۵ سال است بنا بر این اگر بتوانیم بروز بیماری در هر فرد را ۵ سال به تعویق بیندازیم ارزش آن به اندازه یک پیوند است.