kayhan.ir

کد خبر: ۳۹۵۳۳
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۳
دبیر انجمن وارد کنندگان:

۸۰ درصد برنج‌های وارداتی هندی است

دبیر انجمن واردکنندگان برنج از هندی بودن حدود ۸۰درصد برنج‌های وارداتی به کشور خبر داد و نام بیش از ۴۰ برند برنج هندی که اکنون در کشور عرضه می‌شوند را اعلام کرد.

مسیح کشاورز در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این که برنج‌های خارجی به کشور برخلاف تولید داخل، تحت برندهای مشخص و با بسته‌بندی‌های نهایتاً ۱۰ کیلوگرمی به کشور وارد می‌شوند، اظهار کرد: به دلیل شرایط موجود، بازرگانان و واردکنندگان برنج نمی‌توانند ارتباط مالی با کشورهای مختلف دنیا برقرار کنند و مجبورند به غیر از تحمل سختی‌های انتقال ارز آزاد، از طریق صرافی‌ها شش تا هفت درصد هزینه اضافه بابت انتقال پول پرداخت کنند.
وی افزود: وقتی قیمت تمام شده محصول وارداتی بالا می‌رود، تجار ناچارا باید کشوری را انتخاب کنند که از نظر مالی ارتباط مناسب‌تری با ایران دارد و از آنجا که در شرایط کنونی به دلیل این که پول نفت در هندوستان بوده و مقرر شده به ازای آن مواد غذایی به ایران صادر شود، به راحتی تاجران می‌توانند از ارز مبادله‌ای استفاده کنند و به همین دلیل، عمده واردات برنج از هندوستان صورت می‌گیرد.
کشاورز ادامه داد: براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، طی ۱۱ ماهه امسال یک میلیون و ۷۷ هزار تن برنج به ارزش یک میلیارد و ۲۹۳ میلیون دلار به کشور وارد شد که از نظر وزنی ۳۹/۷۰ و از نظر ارزشی ۳۸/۵۵ درصد کاهش را نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته نشان می‌دهد، چرا که تا پایان بهمن پارسال یک میلیون و ۷۸۶ هزار تن برنج به ارزش دو میلیارد و ۱۰۴ میلیون دلار به کشور وارد شده بود.
دبیر انجمن وارد کنندگان برنج گفت: حدود ۸۵ درصد واردات برنج به کشور از طریق ۳۲ وارد کننده عضو این انجمن در قالب برندهایی مانند پامچال، خاطره، ترانه، آوازه، یکتا، نگین ایرانیان، ویکتوریا، ظریف، زرین مهر، رشا، اتکا، طوبی، کمال ملکی، تنها، صفا، محسن، هدهد، گل‌پسند، ‌زرنشان، آفرین،‌ زیتون، یونس، مشهود، سرآشپز، زروان، تراب، مژده، طبیعت، علاءالدین، ارگیا،‌میزبان، احمد، پسندیده، هلن، گل نوش، بولونی، میعاد، چی‌چی‌نی، میداس، عبدالسلام و جاجیم انجام می‌شود و مابقی آن توسط شرکت بازرگانی دولتی به کشور وارد می‌شود.
وی با بیان این که در میان برنج‌های وارداتی، سه برند در شمال کشور کارخانه دارند و برنج تولید داخل را بسته‌بندی و به بازار عرضه می‌کنند، اظهار کرد: با توجه به سهم واردکنندگان بخش خصوصی برنج، می‌توان گفت، حدود ۸۰ درصد برنج وارداتی هندی، حدود شش درصد پاکستانی و مابقی آن که توسط شرکت بازرگانی دولتی وارد می‌شود تایلندی است.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج اظهار کرد: جای سؤال وجود دارد که چرا شرکت بازرگانی دولتی برای خرید ذخیره احتیاطی خود، از کشاورزان داخلی حمایت نمی‌کند و به جای خرید برنج تایلندی، برنج ایرانی نمی‌خرد؟
کشاورز با بیان این که برنج هندی برخلاف برنج سفید ایرانی به صورت نیم‌پز و با رنگی کاملاً متفاوت به کشور وارد می‌شود، افزود: برنج تایلندی به دلیل رنگ سفید آن، تنها برنجی است که می‌تواند با برنج سفید ایرانی مخلوط شود و شرکت بازرگانی دولتی هنگامی که حدود شش ماه به پایان تاریخ مصرف برنج‌های خریداری شده می‌رسد آنها را به بازار عرضه می‌کند که این اقدام سبب می‌شود فرصت برای سودجویان در مخلوط کردن برنج تایلندی با ایرانی فراهم شود.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر وضعیت سلامت و بهداشت برنج هندی وارد شده به کشور گفت: علی‌رغم این که در سال‌های گذشته شایعات مختلفی مبنی بر آلوده بودن برنج هندی مطرح شده بود، می‌توان به جرأت گفت هر محموله برنجی که به کشور وارد می‌شود با نظارت و آزمایش‌های دقیق سازمان‌ها و دستگاه‌های متولی از جمله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان استاندارد و... صورت می‌گیرد و هیچ مشکلی از نظر کیفیت و سلامت ندارد.