هشدار جدی پلیس به خانوادهها:
سن مجرمین سایبری به 16 سالهها رسید
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری فتا ضمن هشدار جدی به خانوادهها از دوبرابر شدن جرایم سایبری در کشور نسبت به سال گذشته خبر داد.
سرهنگ علی نیکنفس روز یکشنبه در حاشیه همایش امنیت در فضای سایبری در مشهد در گفتوگو با خبرنگاران تأکید کرد: با توجه به جدید بودن فضای سایبری کارهای مجرمانه در این فضا نیز توسط کسانی صورت میگیرد که فراگیری بیشتری از آن دارد، به همین خاطر مجرمان این جرایم نسبت به سایر مجرمین از سن کمتری برخوردار هستند. وی تأکید کرد: وجود شکاف بین نسلی در جامعه، عدم نظارت لازم بر جوانان و نوجوانان و ناآگاهی والدین نسبت به تهدیدات و آسیبهای این فضا موجب شده است نوجوانان بیشتر در معرض اینگونه آسیبها قرار گیرند.
نیکنفس میانگین سنی مجرمین سایبری را 16 و 17 سال عنوان کرد و افزود: حملات هکری که در کشور روی میدهد نمونه آشکاری بر این امر است که اغلب ناشی از مسلط بودن جوانان و حضور بیشتر آنان در این فضا و نظارت کم والدین روی فرزندان میباشد.
وی با اشاره به کشف 91 درصد جرایم سایبری کشور گفت: این جرایم اغلب با انگیزه مالی روی میدهد بطوری که بیش از 80 درصد آن به صورت برداشت غیرمجاز از حسابهای بانکی الکترونیکی است.رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری فتا افزود: بخش دیگری از جرایم سایبری نیز شامل هتک حرمت و حیثیت است که باز هم با انگیزه مالی و به قصد اخاذی صورت میگیرد.
وی اظهار کرد: به دلیل توسعه فضای بانکداری الکترونیک در کشور و افزایش کارتهای الکترونیکی بانکی شاهد رشد این جرایم هستیم که در این زمینه نیاز به آموزش بیشتر و تقویت حوزه پیشگیری، ایفای نقش رسانهها در این حوزه و آموزشهای سیستم بانکی به مشتریان در استفاده مناسب از ابزارهای مربوطه وجود دارد.
نیکنفس با بیان اینکه رشد جرایم در حوزه فضای مجازی قابل توجه است گفت: 320 میلیون کارت اعتباری در کشور وجود دارد که تراکنش مجموع آنها در یک ماه 420 میلیون مورد میشود و از این طریق دو میلیارد و 200 میلیون ریال پول جابهجا میشود.وی با تأکید بر اینکه امنیت در فضای سایبری نسبی است عنوان کرد: در جرایم سایبری فضا کاملاً دانشی است و پلیس سایبر در یک نبرد سایبری و دانش محور با مجرمان این حوزه درگیر است.