معاون وزیر بهداشت تشریح کرد
جزئیات و تغییرات جدید آزمون دستیاری
معاون آموزشی وزیر بهداشت جزئیات تغییرات آزمون دستیاری را تشریح و تاکید کرد که این تغییرات از آزمون دستیاری سال 95 اجرایی و اعمال میشود.
سید امیر محسن ضیائی با اشاره به تصویب تغییرات آزمون دستیاری در هشتادمین جلسه شورای آموزش تخصصی و اجرای این تغییرات از سال 95 به تشریح این تغییرات پرداخت و گفت: در گذشته افراد رشتههای مختلف با ضریب ثابت شرکت میکردند، اما در تغییراتی که به تصویب رسیده و از سال 95 اجرا میشود، نمرات آزمون در پنج زیر گروه «جراحی اصلی»، «جراحی فرعی»، «کودکان»،«داخلی» و «سایر رشتهها» ترازبندی میشود و از این ترازبندی برای ایجاد نمره اصلی داوطلب استفاده میشود و از این طریق 85 درصد نمره داوطلب محاسبه میشود.
وی همچنین اظهار کرد: پیش از این هیچگاه سوابق تحصیلی افراد در آزمون پذیرش دستیاری لحاظ نمیشد، اما در تغییرات اعمال شده 5 درصد نمره آنها براساس معدل دوره طب عمومی هر فرد در نظرگرفته میشود و از آنجایی که ممکن است ارائه نمره در هر دانشگاه به صورتهای گوناگون باشد، اعمال سوابق با فرمول آماری ترازبندی شده که ارزش معدلها استاندارد میشوند و نمرهها با یکدیگر قابل مقایسه باشند.
ضیایی افزود: تغییر دیگر این است که 10 درصد نمره از طریق پیشکارورزی تعیین میشود که در اعمال این 10 درصد هم استانداردسازی صورت میگیرد، زیرا پیشکارورزی در سالهای مختلف متفاوت است.
وی با بیان اینکه از سال 95 امکان انتخاب رشته تنها در سه رشته وجود دارد، توضیح داد: حداکثر تعداد رشتههای انتخابی افراد در برخی کشورها، یک و در برخی کشورهای دیگر سه رشته است، اما در کشور ما اینگونه نبود و مشکلی که پیش میآمد این بود که دانشجو انتخاب رشته انجام میداد و پس از قبولی اقدام به تغییر رشته میکرد. تغییری که در این روند ایجاد شد این است که در سال اول اجرای این تغییرات یعنی در آزمون دستیاری سال 95 به داوطلبان اجازه داده میشود که در 5 رشته و در همه دانشگاهها انتخاب رشته انجام دهند اما از سال بعد یعنی از سال 96 داوطلبان تنها در سه رشته و در همه دانشگاههای کشور میتوانند انتخاب رشته کنند. همچنین انتخاب رشته قبل از ارائه نمره آزمون اتفاق خواهد افتاد.
معاون آموزشی وزیر بهداشت در مورد تغییراتی دیگر گفت: از سال آینده پس از پایان دوره کارورزی، آزمون مهارتی برگزار میشود. یعنی هر فردی که بخواهد در ایران اجازه کار بگیرد و پزشک شود، باید از این آزمون عبور کند. البته افراد از یک سال قبل از پایان دوره کارورزی اجازه شرکت در آزمون را دارند. آزمون در تمام سال و در بخشهای منتخب کشور برگزار خواهد شد.
به گفته ضیایی، این تغییرات، دورههای کارورزی را معنادار میکند از یک سو دانشجویان چون میدانند باید از این آزمون عبور کنند، سعی میکنند مهارتهای خود را افزایش دهند و از طرف دیگر دانشگاههای کشور سعی میکنند استانداردهای خود را بالا ببرند. البته این آزمون به صورت صفر و 100 برگزار نمیشود، یعنی اگر دانشجویی در یک بخش آزمون قبول شده و در بخش دیگر قبول نشده میتواند در آزمون بعدی فقط در بخشی که قبول نشده شرکت کند.
وی در ادامه با بیان اینکه هر فردی که قصد دارد دستیار شود باید حداقل 9 ماه دوره پزشکی عمومی بگذراند، افزود: البته اعمال این تغییر هنوز به تصویب نرسیده است. زیرا در بخش اجرا و قوانینی که در مورد متاهلان و... وجود دارد با مشکل مواجه است.