تجربه یک زندگی عادی برای معلولان
یک مخترع ایرانی موفق به ساخت ساق پای هوشمند شده که به شکل منعطف میتواند جایگزین مناسبی برای پروتزهای مصنوعی باشد.
کیومرث مقصودی فارغالتحصیل رشته مهندسی برق از دانشگاه صنعتی اصفهان، مبدع «ساق پای منعطف و هوشمند برای معلولان» در گفتوگو با مهر اظهار داشت: ساق پای هوشمند، یک سیستم کاملا مکانیکی و کاربردی است که با پروتزهای مصنوعی که در حال حاضر مورد استفاده قرار میگیرند، تفاوتهای زیادی دارد.
وی افزود: اگر این ساق پای هوشمند در بدن فرد معلول گذاشته شود، فرد میتواند همانند یک انسان عادی، بدون علائم نقص عضو (لنگیدن) راه برود.
مقصودی اظهار داشت: ساق پای هوشمند منعطف است و این بدان معناست که زاویه قرارگیری فرد حین راه رفتن و نشستن را تشخیص داده و نسبت به همان زاویه تغییر حالت میدهد.
وی با بیان اینکه با استفاده از ساق پای هوشمند فشار قوزک پای فرد معلول قابل تنظیم میشود، یادآور شد: این ساق پا، قابلیت شناسایی شیب بدن فرد نسبت به زمین را دارد که در این صورت عملکرد صحیحی از خود نشان میدهد و فرد میتواند به موقع در حالت تعادل قرار بگیرد.
مقصودی با اشاره به اینکه ساخت بیشتر پروتزها در داخل کشور صورت نمیگیرد، بیان کرد: ساخت نمونه اولیه صنعتی ساق پاهای هوشمند هزینهای معادل یک میلیون تومان داشت در حالی پروتزهای پای مصنوعی که در حال حاضر مورد استفاده قرار میگیرند، 5 میلیون تومان هستند.
به گفته وی با ورود به ساخت این ساق پاها در کشور میتوانیم تحولی را در این عرصه ایجاد کنیم.
وی با اشاره به مشکلات ساقهای مورد استفاده در کشور گفت: پروسه زمانی ساخت ساقهای مصنوعی در کشور برای هر فردی طولانی است، به طوریکه باید بر طبق فرد معلول ساخته شود.
وی عنوان کرد: ساق پای هوشمند، قابل تنظیم برای افراد معلول است، و امیدواریم در سالهای آینده در قالب یک پکیج به معلولان ارائه شود.
مقصودی با اشاره به اینکه این ساق پا قابلیت تنظیم ارتفاع برای افراد مختلف را دارد، بیان کرد: فرد معلول میتواند، خود، تنظیمات ساق پای هوشمند را انجام دهد و استفاده کند تا یک زندگی عادی را تجربه کند.
گفتنی است، کیومرث مقصودی، دارای هفت سال سابقه تحقیقاتی در تجهیزات پزشکی است و ساق پای هوشمند و منعطف را در یک شرکت دانش بنیان علوم پزشکی طراحی کرده است.