kayhan.ir

کد خبر: ۳۷۶۲۶
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۸

بهای نفت به مرز 62 دلار رسید

بهای نفت در بازارهای جهانی برای دومین هفته متوالی افزایش یافت.

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، در پی کاهش مجدد شمارش سکوهای حفاری نفت شیل در آمریکا بهای نفت در بازارهای جهانی برای دومین هفته متوالی جهش قیمت داشت و نفت برنت بالای 60 دلار در هر بشکه معامله شد. این در حالی است که فعالان محافظه‌کار در بازار می‌گویند این افزایش قیمت ممکن است متوقف شود، زیرا عرضه همچنان وجود دارد.
بسیاری از فعالان بازار و تحلیلگران معتقدند در حال حاضر روزانه حدود دو میلیون بشکه نفت مازاد در بازار عرضه می‌شود.
آنها می‌گویند: اوضاع چندان تغییر نکرده که توجیه‌کننده افزایش قیمت‌ها طی دو هفته گذشته باشد.
تعداد سکوهای حفاری نفت در آمریکا این هفته به پایین‌ترین سطح از ماه اوت 2011 تاکنون رسید، اما واکنش بازار در مقایسه با دو هفته گذشته زمانی که قیمت‌ها در واکنش به کاهش سکوها جهش داشت کمتر افزایش یافت.
طارق ظاهر یکی از اعضای موسسه مشاور سرمایه‌گذاری تایچی در نیویورک گفت: فکر می‌کنم مردم تا حدودی متوجه شده‌اند که حتی اگر تعداد سکوها کاهش یابد قرار نیست در کوتاه‌مدت روی تولید تاثیر بگذارد. چند ماه طول می‌کشد تا این اتفاق رخ دهد.آمارهای دولتی هفته گذشته نشان داد ذخایر نفت آمریکا به سطح بی‌سابقه حدود 418 میلیون بشکه رسیده است.
نفت برنت در آخرین روز معاملات هفته گذشته با دو دلار و 24 سنت افزایش (حدود 4 درصد) 61 دلار و 52 سنت در هر بشکه معامله شد.
همچنین نفت سبک آمریکا با یک دلار و 57 سنت (سه درصد) افزایش 52 دلار و 78 سنت در هر بشکه داد و ستد شد.نفت اوپک هم به مرز 53 دلار در هر بشکه رسید.
به گزارش فارس، هر بشکه سبد نفتی سازمان کشورهای تولید و صادرکننده نفت، اوپک، روز پنج‌شنبه با 65 سنت افزایش 52/86 دلار در هر بشکه فروخته شد.
البته قیمت نفت از ژوئن سال 2014 که به 115 دلار رسیده بود تاکنون نزدیک به 60 درصد ارزش خود را از دست داده است. تصمیم اوپک در 27 نوامبر 2014 با حمایت عربستان از عوامل تشدید این کاهش قیمت بوده است.
حمایتی که این روزها، تحلیلگران بیشتر بر توطئه بودن آن با همدستی آمریکا برای فشار آوردن به ایران تاکید می‌کنند. گفته می‌شود در صورتی که قیمت نفت کاهش یابد و درآمدهای نفتی ایران به شدت پایین بیاید دیگر نیازی به تحریم‌ها نیست و این خود شیوه جدیدی از تحریم است.
اما اثرات کاهش قیمت نفت تنها به ایران خلاصه نمی‌شود، کاهش قیمت نفت در حال تاثیرگذاری بر سرمایه‌گذاری غول‌های بزرگ نفتی است، به‌طوری که این شرکت‌ها در حال کاهش هزینه‌ها و سرمایه‌گذاری‌های خود هستند.
به دنبال کاهش سرمایه‌گذاری‌ها، تعداد دکل‌های فعال نفتی آمریکا کاهش یافت و در ماه ژانویه 199 دکل حفاری این کشور از فعالیت خارج شد.
به گزارش ایرنا به نقل از بلومبرگ، شرکت بین‌المللی نفتی بیکر هافس آمریکا روز جمعه اعلام کرد، در هفته گذشته با خارج شدن 98 دکل نفتی دیگر از چرخه فعالیت، شمار دکل‌های نفتی از دور خارج شده در آمریکا به یکهزار و 358 دکل رسید. تعداد کنونی دکل‌های نفتی آمریکا در مقایسه با اکتبر (مهر) گذشته 30 درصد کاهش نشان می‌دهد که چنین کاهشی تا به حال سابقه نداشته است.