kayhan.ir

کد خبر: ۳۷۳۸۷
تاریخ انتشار : ۲۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۲
چرایی اسلام‌هراسی و ایران‌هراسی استکبار جهانی(بخش پایانی)

وحدت جهان اسلام دستور کار ایران اسلامی(گزارش روز)


 
صدیقه توانا
... نگاهی گذرا به مطالعات حساس تاریخ معاصر می تواند شما را به این حقیقت برساند که دولت‌های غربی رفتاری به دور از صداقت و با دورویی با ملت‌ها و فرهنگ‌های دیگر داشته‌اند که از تاریخ‌نگاری‌های جدید حذف شده است. تاریخ‌های آمریکا و اروپا شرمسار از برده‌داری، خجل از دوره استعماری و آزرده از سرکوب ملت‌های رنگین‌پوست و غیرمسیحی است... خواست اول من این است: درباره انگیزه‌های پشت پرده تخریب چهره اسلام تحقیق و مطالعه کنید. خواست دوم من این است که در واکنش به سیلی از اقدامات صورت گرفته برای گمراه کردن و پیش قضاوت‌ها تلاش کنید تا اطلاعاتی مستقیم و دست اول از این دین را به دست آورید... اطلاعات مربوط به اسلام را از منابع اصلی و اولیه آن دریافت کنید، اطلاعات مربوط به اسلام را از قرآن و زندگی پیامبر بزرگ آن بگیرید... من از شما می‌خواهم اجازه ندهید تصویرسازی موهن و معترضانه‌ گردابی احساسی بین شما و واقعیت ایجاد کند و باعث شود احتمال داشتن یک قضاوت بی‌طرفانه از شما سلب شود. امروز جوامع رسانه‌ای مرزهای جغرافیایی را درنوردیده‌اند، با این حال اجازه ندهید که آنان شما را با مرزهای ذهنی و ساختگی احاطه کنند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی خطاب به جوانان اروپا و آمریکا از آنان خواستند درباره حقیقت اسلام ناب تحقیق کنند و تسلیم هیاهو و جنجال‌های اسلام‌هراسی دولتمردان و رسانه‌‌های جهانی نشوند. متن فوق بخشی از پیام بسیار مهم و ارزشمند معظم‌له بود.
بی‌تردید پیام رهبران بزرگ، ترجمان ضرورت‌های یک مقطع تاریخی مهم است که در آن شکل می‌گیرند. به عنوان نمونه اکنون است که ما می‌توانیم بسترهای تاریخی و شرایط پیام تاریخی حضرت امام(ره) را به گورباچف بفهمیم و تفسیر کنیم و متوجه می‌شویم که حضرت امام چه هوشیارانه آن مقطع بسیار مهم در سیاست بین‌الملل را شناختند و به تحلیل آن پرداختند. رخدادهای اخیر در فرانسه و تحولات بین‌الملل و پروژه اسلام‌هراسی به‌ویژه در دو دهه گذشته باعث می‌شود که نامه رهبری به جوانان اروپا و آمریکا، پیامی محوری و بنیادین دانسته شود. شناخت پارادایم زمانی این پیام و بسترهای علتی آن، کلیدی مهم برای فهم هرچه بهتر آن است.
ناکارآمد کردن حربه شیعه و سنی هراسی
همان‌طور که رهبر معظم انقلاب اسلامی از جوانان اروپا و آمریکا خواستند درباره حقیقت اسلام تحقیق کنند و تسلیم هیاهو و جنجال‌های اسلام‌هراسی دولتمردان و رسانه‌های جهانی نشوند، ما هم در سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی باید با درایت و هوشیاری بیش از پیش بر وظیفه خطیر خود که همانا گسترش این انقلاب در سراسر گیتی است، اهتمام ورزیم.
دکتر محمدرضا کرمی کارشناس مسائل سیاسی نیز در این راستا، بر این عقیده است که «در وهله اول باید متوجه باشیم که اختلاف فرق اسلامی در مراکز علمی و دانشگاهی و حوزوی باید بررسی شود و در سطح عمومی جامعه نیز باید به سیره معصومین و پیامبر اعظم(ص) عمل کنیم.
حضرت علی(ع) می‌فرمایند: «با مردم طوری برخورد کنید که یا برادر دینی تو هستند یا موجودی انسانی، مثل تو. و اگر با این مبنا عمل کنیم و اختلافات علمی را در مراکز علمی حل کنیم دو حربه شیعه هراسی و سنی‌هراسی را ناکارآمد کرده‌ایم و اگر این اتفاق بیفتد، امت واحده اسلام شکل گرفته و در این امت واحده لطف و مهربانی و مودت و رحمت بین افراد امت جاری می‌شود و در نهایت حربه اسلام‌هراسی ناکارآمد خواهد بود.»
وی اضافه می‌کند: «بنابراین علاوه بر رسالت نخبگان جامعه که باید به تبیین مبانی بنیادین دین اسلام بپردازند و با معرفی درست میراث اسلامی، قرآن کریم، احادیث و تفاسیر و عرفان و فلسفه، جامعه اسلامی نیز باید با وحدت و زندگی مسالمت‌آمیز به دور از تفرقه و خشونت در تکمیل فرآیند معرفی اسلام ناب سهیم شود.»
جنگهای صلیبی و روش اسلام‌هراسی
ریشه اسلام‌هراسی از کجا نشأت می‌گیرد و چرا همواره دشمنان و سردمداران استعمارگر سعی در تخریب اسلام بین مردم جهان دارند و چه خطراتی را متوجه خود می‌دانند؟
دکتر محمدحسن قدیری ابیانه سفیر سابق ایران در مکزیک و ایتالیا و مؤلف کتاب‌های متعدد سیاسی و فرهنگی از جمله زن در اسلام و غرب در پاسخ به سؤالات فوق به گزارشگر کیهان می‌گوید: «اسلام‌هراسی ریشه در جنگهای صلیبی دارد و در دوره‌های مختلف وجود داشته است و حتی ریشه گرفتن اسرائیل ناشی از اسلام‌هراسی است.» به اعتقاد دکتر قدیری ابیانه استعمارگرایی بودن اتحاد جهان اسلام موجب شکل‌گیری قطب بزرگ جهان اسلامی می‌شود و امکان استثمار کشورها از دست می‌رود، و لذا دشمنان سیاست اختلاف‌انداز و حکومت کن را دنبال کردند. این اختلاف انداختن در عرصه‌های قومی- مذهبی سرزمینی بود که در تشکیل رژیم صهیونیستی با شعار سلطه از نیل تا فرات در بخش‌هایی از 14 کشور برای ممانعت از شکل‌گیری تمدن اسلامی بود، تا همواره کشورهای اسلامی از این طریق تضعیف شوند.»
سفیر سابق ایران در مکزیک و ایتالیا در ادامه با اشاره به اینکه تا قبل از انقلاب اسلامی سیاست‌های آنها موفق جلوه می‌کرد در توضیح بیشتر دلایل مطرح شدن اسلام‌هراسی از سوی غربی‌ها و دشمنان ایران و اسلام می‌گوید: «اما پس از انقلاب اسلامی جریان فوق‌الذکر معکوس شد و آنچه دشمنان از آن نگران بودند، یعنی وحدت جهان اسلام، در دستور کار انقلاب اسلامی ایران قرار گرفت و در دل مسلمانان نفوذ کرد و امروز آثار بیداری آن را در بحرین، یمن و سوریه می‌بینیم و الان غربی‌ها نگرانند که این گرایش اسلامی مردم غرب را دربر گیرد، بخصوص آنکه بطالت و ناکارآمدی کمونیسم به اثبات رسید و ظالمانه و ناکارآمد بودن نظام لیبرالیستی خود را به نمایش گذاشته است.»
دکتر قدیری ابیانه در ادامه اضافه می‌کند: «در حقیقت یک سؤال و خلائی پیش آمده که خلأ این است که اگر لیبرال و کمونیسم راه‌حل نیست، پس راه حل چیست؟ اگر غرب با اسلام آشنا شوند، جذب اسلام می‌شوند و اسلام را به عنوان راه‌حل می‌پذیرند و در این راستا مقدمه لازم این است که راجع به اسلام کنجکاو شوند و این کار باعث مطالعه قرآن می‌شود و در نهایت موجب گرایش به اسلام می‌شود و از این رو دشمنان از ابتدا جلوی مطالعه قرآن را می‌گیرند، آنها می‌خواهند انگیزه داشتن را از مردم بگیرند و برای این کار اسلام هراسی کاربرد پیدا می‌کند و لذا با تبلیغات دروغین خرابکاری و ترس از مسلمانان و اسلام سعی می‌کنند اسلام را ناکارآمد و خشن جلوه دهند تا افراد کنجکاوی و انگیزه‌ای برای مطالعه اسلام نداشته باشند و در نهایت منابع کشورهای اسلامی را غارت و وضع اقتصادی خود را حفظ کرده و آن را رونق بخشند و در این شرایط ‌نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی به جوانان غربی برای رهایی این جوانان از تار و پود رسانه‌های غرب است تا آنها انگیزه یابند در مورد اسلام مطالعه کرده و بیدار شوند و شناخت پیدا کنند.»
مولف کتابهای اسلام بدون تعریف به زبان اسپانیایی و سبک اقتصادی و فرهنگی زندگی در ادامه در باب اهمیت پیدا کردن این شناخت خاطرنشان می کند: «این شناخت باعث خنثی شدن تبلیغات دشمنان و اتحاد و اعتماد مردم به رسانه‌ها و در نتیجه شناخت اسلام می‌شود که در این شناخت هم دوستی بین ملتها را افزایش می‌دهد و باعث گرایش آنها به اسلام می شود.»
از دکتر قدیری ابیانه می‌پرسم وظیفه ما در این میان چیست؟ می‌گوید: «ما باید این پیام را به همه برسانیم، رسانه‌ها باید شرایط دسترسی غربی‌ها را به قرآن فراهم کنند و از طریق دیجیتال این کار امکان‌پذیر است ولی نکته مهم‌تر این است که باید دسترسی آنها را به قرآن ساده‌تر کنیم، همچنین دستگاه‌های حکومتی هم مسئولند. اما مردم نباید از نقش خود غافل باشند. هر ایرانی می‌تواند در این عرصه با تبلیغات زمینه معرفی قرآن و اسلام و نجات جوانان غرب را از سلطه صهیونیست‌ها فراهم کند، همه باید در این راه تلاش کنیم.»
ضدیت غرب و شرق با انقلاب اسلامی
 و بیداری اسلامی
در پایان قرن بیستم حضرت امام‌خمینی مسئله‌ای را مطرح کردند به نام اسلام سیاسی یا به معنای واقعی، اسلام علی‌ابن‌ابی‌طالب(ع) و پیامبراعظم(ص) و وقتی چنین چیزهایی مطرح شد ابرقدرت غرب و شرق به ضدیت به تمام معنا نسبت به دین مبین اسلام، دین، مذهب و اخلاق و مذهب اسلام و تشیع پرداخت و این چنین بود که برای بشریت مطرح کردند که دین و اخلاق مانع پیشرفت اسلام و ملاک اصلی، سرمایه و سود است.
محمد اسماعیل کوثری نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با گزارشگر کیهان با تاکید بر هراس ابرقدرتهای غرب و شرق از گسترش انقلاب اسلامی و دین مبین اسلام، با بیان مقدمه فوق، در توضیحات بیشتری بحث اسلام هراسی دشمنان را در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی مطرح می‌کند.
وی با اشاره به اینکه دشمنان مدعی شدند دین و اخلاق مانع پیشرفت است. می‌گوید: «دشمنان از همان ابتدا از سخنان صریح و محکم و شفاف حضرت امام و نقطه نظرات برخاسته از اسلام ناب و قرآن و کتاب خدا احادیث احساس خطر کردند و دین را افیون توده‌ها معرفی کردند و در این زمان بود که حضرت امام‌خمینی با شعارهای دینی و اسلامی آمدند و مسئله‌ای را مطرح کردند که نه تنها انقلاب اسلامی به پیروزی رسید، بلکه توطئه‌های دشمنان یکی پس از دیگری در نطفه خفه شد.»
این منتخب مردم تهران در ادامه می‌گوید: «دشمنان سپس جنگ را تحمیل کردند اما ما پیروز شدیم، سپس در منطقه می‌خواستند کشورهای همسایه را اشغال کنند ولی باز هم موفق نشدند، از راه جنگ نرم وارد شدند که تا حدودی توانستند تاثیر بگذارند و اواخر هم بحث شیعه و سنی و جنگ بین این دو را راه انداختند که خوشبختانه با تدابیر حضرت امام و رهبر معظم انقلاب نیز تمام این هجمه‌ها خنثی شد و در نهایت هم می‌بینیم به دروغ گروهی که جنایتکار هستند مثل داعش و تکفیری را به نام اسلام مطرح می‌کنند تا کسانی‌که از واقعیت اسلام دور هستند مخصوصا بین مردم اروپا و آمریکا و حتی آفریقا این طور جا انداختند که این کشتارها و جنایتها از سوی مسلمانان است، اما مردم که واقعیتها را می‌بینند به سوی اسلام ناب پیش می‌آیند و از این روست که می‌بینم وقتی واقعیتهای اسلام و نظام جمهوری اسلامی را برای مردم بیان می‌کنند بخصوص آنکه پیش‌بینی در سقوط مکتب مادی کمونیسم و صهیونیسم، صورت گرفت آنها به وحشت افتادند  چون هر دری می‌زنند؛ نمی‌توانند جلوی پیشرفت اسلام واقعی را بگیرند و الان آمدند و در نهایت امروز هم بحث اسلام هراسی را مطرح کردند.»
کوثری در ادامه می‌گوید: «در اصل باز هم این توطئه سردمداران زورگو خنثی می‌شود و کاری از پیش نمی‌برند و این نوید را حضرت امام از سالها قبل داده بودند که ان‌شاءالله اسلام پیروز است و فرمودند اواخر قرن آینده قرن اسلام است و اسلام ابرقدرتها را به خاک مذلت می‌نشاند و امروز ما شاهد آن هستیم. و با این پیش‌بینی حضرت امام است که دشمنان به وحشت افتاده‌اند و پیام رهبر معظم انقلاب، به جوانان اروپا و آمریکا شمالی هدفمند است و مثل پیش‌بینی سقوط کمونیسم، به زباله‌دان سپرده می‌شود، از این رو دشمنان دچار ترس و وحشت شده‌اند و لذا اسلام‌هراسی را مطرح کردند که ان‌شاءالله بزودی شاهد خنثی شدن این توطئه و دروغ دشمن هم خواهیم بود.»
ترسیم واقعیات اسلام
واقعیات اسلام به واسطه نیات شوم برخی از قدرتها و نادانی و جهالت عده قلیلی از مسلمانان منحرف نهفته مانده است. سیدمرتضی حسینی کارشناس مسائل سیاسی در مورد چرایی این مسئله در توضیحاتی به گزارشگر کیهان می‌گوید: «قدرتهای بزرگ متاسفانه به منظور حفظ وضع موجود در نظام بین‌الملل می‌کوشند، عملکرد عده قلیلی از مسلمانان را که در خیلی از جاها دست‌پرورده خودشان است، به نام کل اسلام رقم بزنند و به این ترتیب چهره نامطلوبی از اسلام ارائه کنند.»
وی می‌گوید: آنها دائم می‌گویند اسلام خشونت، اسلام جنگ‌طلب، اسلام‌ تروریسم، اسلام ضد زن، اسلام ارتجاعی و داعشی، اسلام وهابی‌گری و سلفی. اما واقعیت این نیست، اینها هیچ‌کدام اسلام نیستند، اسلام دین تعقل و تفکر، دین عدالت و صلح، دین ضد خشونت و دین عفو و رحمت و مهربانی است ولی در دفاع از هویت خود هم سخت و جدی است. این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه تاکید می‌کند: «هم درون جامعه اسلامی در مجموعه جهان اسلام برخی حرکتهای رادیکال خشونت‌طلب وجود دارد و هم اینکه برخی قدرتها عامدانه به منظور حفظ موقعیت خود و مبارزه با رشد و توسعه قدرتهای جهان اسلام سعی دارند چهره اسلام را واژگونه جلوه دهند و مخاطبان این نامه که جوانان اروپایی و آمریکایی هستند باید باهوش و ذکاوت این مهم را دریابند و تحت تاثیر قرار نگیرند.»